Skocz do zawartości

[Opinie] Ionic.pl

rubis

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzięki za opinie ;P, to teraz musze tylko czekać na odzyskanie danych z poprzedniego hostingu.

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

• 1 miesiąc temu...

wszystko na ionic mi hula jak należy mam tylko jedną zagwozdkę z tym hostingiem: jak sprawdzam swój nowy sklep www.audio1.pl na validator.org.pl to mi wykazuje 100% zagrożenia atakiem, zupełnie nie rozumiem dlaczego tym bardziej że identyczny sklep zainstalowałem na webd.pl ( kamery.webd.pl) i validator potwierdza 100% bezpieczeństwa, po długich poszukiwaniach doszedłem do tego że przyczyna tkwi w pliku .htacces jeżeli go usunę to wg. validatora sklep na ionic jest już 100% bezpieczny tylko że .....

sklep wtedy nie działa, nie otwiera się żadna strona :(

Sugeruję poszukać wrogich przekierowań w plikach strony, najwidoczniej siedzi coś w kodzie. Kwestia webd/ionic nie ma nic do rzeczy.

tak na logike to pewnie masz rację, ale ja instalowałem dokładnie ten sam skrypt z oryginalnej płyty na obu hostingach tak że

to raczej nie w kodzie sklepu jest dziura, może znaczenie ma to że na audio1.pl jacyś tureccy hakerzy mi się panoszyli dlatego przeprowadziłem reinstalację sklepu ale widze że nadal jest zagrożony, pewnie sobie zostawili jakąś furtkę, ja raczej tego nie znajdę :(

NIestety trzeba powiedzieć to głoścno takie skrypty źle użytkowane to sito, oscommerce, joomla, wordpress,

stoją tego dziesiątki jak nie setki (wordpressa to już chyba właściwie można liczyć w tysiącach),

nawet nie wiemy co ta sprawdzarka w zasadzie robi, moze mieć Pan gdzieś zły chmod na plik knfiguracyjny itp. i już będzie komunikat negatywny,

a turek zapewne nie wbił się via ftp tylko wykorzystał jakąś lukę w skrypcie tu nie zgłaszałbym się z proiblemem do usługodawcy a do providera skryptu.

ps tak na szybko sprawdziłem kilka sklepów osc (osc gold dokładnie) stojacych u nas i każdy pokazał komunikat pozytywny, przykład (domena podana za zgodą klientki); nanoprodukty.com. Naprawdę nie sugerwałbym się w kwestii bezpieczeństwa jakimiś sprawdzarkami a porządkiem i bezpieczeństwem w kodzie idącymi w parze z dobrymi praktykami od strony właściciela konta (m. in. brak niepotrzebnych wysokich chmodów, niskie chmody na pliki konfiguracyjne, brak podatności na sqli, nie stosowanie register_globals etc. etc. etc.).

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Wczoraj założyłem testowe konto w Ionic.pl i chciałem zmienić ustawienia w php.ini, sami piszą że dają do niego dostęp przecież. Niestety jest 555 nałożone i z poziomu ftp nie da się tego zmienić. Czy ktoś miał taki prblem, może coś źle robię? BOK od wczoraj mi nie odpowiedział jeszcze....

E-INFONET - projektotowanie stron, sklepy internetowe, reklama w Toruniu

Przecież to tyczy połączeń SSH ! Poza tym co to ma wspólnego z hostingiem !

Jak chodzi o SEO hosting od https://www.ionic.net.pl/hosting_seo_seonic.php to jest ostatnio moj ulubiny. Niska Cena -> Wysoka JAKOSĆ

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności