Skocz do zawartości

tani serwer dedykowany

radar22

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie znaleźć sprawdzony a za razem tani serwer dedykowany?

Nie potrzebe mi cPanele ani inne cuda - ssh wystarczy

na serwerze nie muszę mieć nic skonfigurowane

Dysk koło 30-40Gb transfer miesięczny 0,5-1TB

Lub przepustowość łącza 5Mbitów

R.T.

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

Kupiłem wczoraj na miesiąc (na próbę) serwer dedykowany w OVH

no jak narazie nie mam o nich dobrego zdania.

Obiecywali najpierw serwer w 3-4 godziny później do wieczora.

Dzisiaj po telefonie - że dzisiaj to wyjaśnią (mówiłem im że nie chcę wyjaśnień tylko serwer).

A tak ogólnie praktycznie nie odpowiadają na maile - co najwyżej jak się do nich zadzwoni żeby odpowiedzieli.

Jeśli chodzi o software minusem jest to że ofertują:

stare wersje php 4.1.x (ta wersja php jest dziurawa)

stare wersje mysql 3.23.x (nie obsługuje UTF)

apache tylko jeden do wyboru 1.3.x (jak dla mnie to akurat to pasuje)

I czekam dalej na ten serwer ....

rOOt

mi uruchomili bardzo szybko (okolo 4h i w dodatku to bylo niedzielne popoludnie)

ale fakt ze suport jest do bani - mialem klopoty z konfiguracja domen (wzialem serw z debianem a nie z tym dostosowanym red hatem ktorego tak bardzo zalecaja) to mi odpisali ze nie udzielaja zadnej pomocy dla serwerow z debianem (troche mi sie spieszylo i bylem nawet gotowy zaplacic za konfiguracje ale okazalo sie ze nie ma takiej mozliwsci nawet w formie platnej :blink: ).

generalnie serwer smiga bardzo dobrze i narazie nie mam zadnych zastrzezen poza tym dziwacznym suportem

Sens stawiania precli jest taki że jak Google da nam bana na domenę do której linkujemy to będą musieli nam oddać samolot.

Kupiłem wczoraj na miesiąc (na próbę) serwer dedykowany w OVH

no jak narazie nie mam o nich dobrego zdania.

Dzisiaj po telefonie - że dzisiaj to wyjaśnią (mówiłem im że nie chcę wyjaśnień tylko serwer).

A tak ogólnie praktycznie nie odpowiadają na maile - co najwyżej jak się do nich zadzwoni żeby odpowiedzieli.

I czekam dalej na ten serwer ....

Dedyki maja to do siebie ze sam dbasz o soft ktory instalujesz.. Chcesz cos taniego to i pewnie support ograniczony bedzie do jedynie zdalnych rebootow. Chcesz by soft instalowali za Ciebie to wynajmij administratora na te 2h, zaplac mu i vioala.. Z tego co piszesz nie chcesz zadnych paneli administracyjnych samo SSH.. wynikaloby z tego ze jestes obeznany juz z tematem i wiesz jak administrowac zdalnie maszyna.. Reasumujac nie widze powodu dlaczego mialby to byc minus.. Przeciez pierwsze co robie po dostaniu maszyny to dogranie apf ( o ile nie ma ), wklepanie moich standardowych regulek zebranych z innych serverow, troche softu do ochrony przed bf etc i na samym koncu aktualizacja oprogramowania...

Okej sorki, juz nie bede trollowal ;-) Poprostu nie lubie jak ktos rzuca sie na dedyka bez wiedzy a pozniej np oskarza serverownie o zle dzialanie maszyny.. a takich przykladow na webhostingtalk to jak stad do nieba...

gdzie sa moje linki? :<

Mark05 masz racje ale ja mysle ze profesjonalne firmy powinny miec ludzi ktorzy za oplata dokonaja kazdej konfiguracji - nie mowie ze to ma byc zapewnione w standardowej opłacie i odrazu na kilkniecie palcami bo wiadomo nie kazdy bedzie mial ochote z takiego czegos korzystac ale byc powinno

jezeli ktos nie ma zadnego znajmego admina a dedyka wzial tylko dlatego ze zadna firma juz nie chce go utrzymywac na normalnych planach hostingowych to jest w dosc duzej kropce (meczyc sie kilka dni z konfiguracja czy tez dac totalny dostep do maszyny komus kogo w ogle sie nie zna) ja wybralem to pierwsze a ich odpowiedzia bylem conajmniej zdegustowany tym bardziej ze podkreslili nie bo wzial pan debiana

sorry za oftop :P

co do softu to fakt - przeciez mozes sobie zainstalowac co tylko chcesz w tym przeciez caly urok :blink:

Sens stawiania precli jest taki że jak Google da nam bana na domenę do której linkujemy to będą musieli nam oddać samolot.

Ja jestem adminem dużych sieci internetowych oraz wielu serwerów.

Nie ma dla mnie problemu że dają stare wersje mysqla i php

sam sobie skompiluję co będę chciał.

Ale sam fakt że to zajmuje trochę czasu i dają dziurawe php to jest dla mnie dziwne.

Slack standardowo posiada php 4.4.x oraz bazę 4.1.x (teraz current 5.0.x)

dlatego jest to dla mnie dziwne bo każda aktualna dystrybucja ma przynajmniej php 4.4.x i bazę 4.x.x

O aktualność oprogramowania mogli by w gruncie żeczy zadbać. Bo to chyba nie problem zainstalować jakąś aktualną dystrybucję.

I nie żucam się na serwer dedykowany bez wiedzy. Ale życie należy sobie ułatwiać a nie utrudniać.

Więc nie rozumiem jaki problem w tym że oczekuję przynajmniej aktualnej dystrybucji?

To że cena nie jest wielka ok - ja supportu nie potrzebuję ale mogli by się troszkę postarać...

(na serwer już czekam prawie 28 godzin i nadal cisza)

P.S. wziołem debiana

rOOt

To jeszcze żeby pochwalić OVH za szybkość działania i za obietnice:

Serwer zamawiałem wczoraj o 9 od razu zapłaciłem. Najpierw obiecywano go w przeciągu 3-4 godzin, później wieczorem. Dzisiaj podobne obietnice - że powinien być wieczorem - ale dokładnie nie wiedzą :) .

Oczywiście sami nie pofatygowali się ani razu do wysłania maila ani zadzwonienia - muszę systematycznie co kilka godzin dzwonić.

Ciekaw jestem czy serwer będzie na wieczór tak jak obiecują ;)

P.S. Powoli mi się cierpliwość do nich konczy.

rOOt

P.S. Powoli mi się cierpliwość do nich konczy.

Bądź cierpliwy a będziesz nagrodzony! :)

Francuzi zajmują się polskimi serwerami pomiędzy 17.00 a 18.00, tak mi wyszło z dwumiesięcznych obserwacji ;)

O 17.38 spodziewaj się maila, być może będzie po francusku :P

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

ja mysle ze profesjonalne firmy powinny miec ludzi ktorzy za oplata dokonaja kazdej konfiguracji
firma sprzedająca farby nie musi zatrudniać malarza na potrzeby klientów (nawet za pieniądze) i nie nalezy tego od niej wymagać
mialem klopoty z konfiguracja domen (wzialem serw z debianem a nie z tym dostosowanym red hatem ktorego tak bardzo zalecaja) to mi odpisali ze nie udzielaja zadnej pomocy dla serwerow z debianem (troche mi sie spieszylo i bylem nawet gotowy zaplacic za konfiguracje ale okazalo sie ze nie ma takiej mozliwsci nawet w formie platnej :) ).
To miłę, że udzielili w miarę uprzejmej i konkretnej odpowiedzi w sprawie która ich totalnie nie dotyczy. Plus dla supportu OVH.

Na ich stronie jest za to dość dobrze napisane (choć mało obszerne) howto na różne tematy związane z konfiguracją oraz forum dla użytkowników - to wszystko służy ułatwieniu życia osobom takim jak Ty, nie każda firma to ma, dlatego kolejny plus dla supportu.

jezeli ktos nie ma zadnego znajmego admina a dedyka wzial tylko dlatego ze zadna firma juz nie chce go utrzymywac na normalnych planach hostingowych to jest w dosc duzej kropce (meczyc sie kilka dni z konfiguracja czy tez dac totalny dostep do maszyny komus kogo w ogle sie nie zna)
Kupię łódkę. Nie umiem co prawda wiosłować i nie mam zamiaru zatrudnić wioślarza, ale kto mi broni być przewoźnikiem rzecznym.
Ja nie miałem z tym problemów - kluczowe dla nich było dostanie pieniędzy i przesłanej umowy. Warto wiedzieć na przyszłość.

Śmiem powiedzieć, że Twoja wypowiedź jest nieprawdziwa. Oni nic nie oferują - dostajesz goły system z SSH, co jest napisane w kilku miejscach.

Tyle offtopu. Jeśli chodzi o moją opinię jako klienta o OVH - chyba za wcześnie coś wyrokować (niecały miesiąc). Pierwsze odczucia są raczej niezłe - było kilka drobiazgów niedziałających na stronie (drukowanie faktur, braki tłumaczeń w panelu - wygląda na to, że poprawione co zgłosiłem), konsultant telefoniczny cierpliwie, rzeczowo i bardzo uprzejmie odpowiadał na moje pytania (zwiazane z regulaminem, jeszcze przed podpisaniem umowy), cena za to co dostaję jest świetna. Jedyne co mi się nie spodobało to brak oficjalnej i konkretnej odpowiedzi na forum na pytanie zadane przez kilku klientów.

Są też oczywiście standardowe bóle z serwerownią za granicą (zalezność od kłopotów polskich providerów tu<->tam), ale tego się nie przeskoczy, a z TPSA, Adstercity i Blueconnecta które sprawdzaliśmy jest całkiem nieźle.

Zależnie od potrzeb zamiast kupować taniego dedyka z małymi wymaganiami czasem warto się dogadać z kimś kto ma w miarę dobre stałe łącze i nie wykorzystuje go w pełni (na przykład w biurze - łącze jest zazwyczaj wykorzystywane głównie w jedną stronę) i wstawić u niego swoją maszynę. Nie daje to co prawda gwarancji i takich możliwości jeśli chodzi o ruch sieciowy jak w serwerowni, ale dla niektórych jest podstawą decyzji o kupnie dedyka jes konieczność postawienia serwera po swojemu.

co do tego że nic nie dają:

https://www.ovh.com/pl/products/others_distribution.html

jest to zależne od dystrybucji jaką się wybierze

jak zapytałem o wersje bazy mysql apacha i php to dają takie jak napisałem.

WI777:

tak wiem że robią to wieczorem, mieli mi to już wczoraj wpiąć. (ale im nie wyszło)

rOOt

Co do OVH to ODRADZAM :) TOTALNIE I ABSOLUTNIE ODRADZAM !

Miałem z nim mase problemów, aż w koncu zwrócili mi całą kase bo nie mogli właściwie skonfigurować tego swojego PLESKA i systemu do obsługi serwera !

A co do reakcji suportu ! Masakra ! Miałem tam serwer aktywny przez jakieś 2 tygodnie z tego 3 (slownie trzy) dni działał prawidłowo !

Dodam ze na aktwacje to ze 4 dni od zaksięgowania u nich kasy czekałem !

OVH.pl --- NIE POLECAM !

No i doczekałęm się telefonu:

Ponieważ wybrałem sieć polską najszybciej włączą serwer za 2 dni (już czekam koło 30godzin).

Dali mi do wyboru albo zwrot pieniędzy albo wpięcie do sieci francuskiej - wybrałem to drugie.

Czekam nadal na sewer....

rOOt

Kupię łódkę. Nie umiem co prawda wiosłować i nie mam zamiaru zatrudnić wioślarza, ale kto mi broni być przewoźnikiem rzecznym.

jasne bo oni handluja marchewka i nie maja specjalistow u siebie - a jak oni mi cos sp******a to powiedza sorry nie znamy sie dabianie sam sobie napraw, tak ?

tak samo ja wykonujac instalacje elektryczna po kilku miesiacach dostajac telefon od kienta o uszkodzonym mechanicznie przykladowo gniezdzie lub wyłaczniku i prosba o platna naprawe powiem

facet ja robilem instalacje co mnie interesuje twoj osprzet - gon sie

jezeli tak ma wygladac standardowe podejscie do kienta to gratutuje Twoim ( zakadajac ze masz jakichkoliwek) mocnych nerwow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności