Skocz do zawartości

tani serwer dedykowany

radar22

Rekomendowane odpowiedzi

...jezeli tak ma wygladac standardowe podejscie do kienta to gratutuje Twoim ( zakadajac ze masz jakichkoliwek) mocnych nerwow.
Popieram Kolegę. Moim zdaniem podejście Wojciecha jest bynajmniej dziwne, a jego przykłady są całkowicie nieadekwatne do omawianych tutaj zagadnień :)

Jak przykłady w kontekście ofert firm można podać "sklepy z farbami malarza nie oferują"[zresztą nie do końca się z tym zgodzę], ale z cała pewnością sklepy z meblami, RTV, itd. oferują dowóz do domu i konfiguracje zakupionego sprzętu. A takich przykładów można by wymienić znacznie więcej...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

jasne bo oni handluja marchewka i nie maja specjalistow u siebie - a jak oni mi cos sp******a to powiedza sorry nie znamy sie dabianie sam sobie napraw, tak ?

Zastanów się zanim coś napiszesz! Oni sprzedają serwery dedykowane z preinstalowanym OSem, który z ZAŁOŻENIA jest tylko preinstalacją. Konfiguracja i opieka NALEŻY do Ciebie i jak coś sp...isz to Twój problem. Tak się składa, że możesz dokupić backup, możesz poprosić o uruchomienie w trybie awaryjnym, możesz jeszcze kilka rzeczy.

Niestety jedną rzecz robią źle, tzn. niepotrzebnie obiecują uruchomienie serwera w kilka godzin. Mnie to też spotkało, ale później się zrehabilitowali :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Nie pisalem ze w sensie ze gdy ja cos pomieszam bo to jest logiczne ze nie moga brac odpowiedzialnosci za moje bledy, pisalem w sensie gdy oni cos zmieszaja, oczywiscie malo jest takich kwesti w ktorych moga to zrobic.

pisalem to tylko w odniesieniu do ich hamskiej odpiwiedzi typu spier** na moja prosbe o wykonanie platnej uslugi - nie chcialem zeby ktokolwiek za darmo siedzial nad moim serwerem, i podkreslam ze odpowiedz byla w stylu:

"niestety w przypadku serwerow na debianie taka usluga nie jest mozliwa"

czyli na chlopski rozum wnioskuje ze gdybym mial inny system (chyba tego ich red hata) to dalo by sie to zlatawic - i to mnie najbardziej dziwi

Tak jak pisalem z siecia i maszyna od 2 miechow nie ma zadnych problemów dlatego sobie tam jestem, ale oplacam w trybie miesiecznym, jedno jakiekolwiek potkniecie z ich strony i znajde sobie inna firme

Sens stawiania precli jest taki że jak Google da nam bana na domenę do której linkujemy to będą musieli nam oddać samolot.

"niestety w przypadku serwerow na debianie taka usluga nie jest mozliwa"

I to jest chamskie? :)

Nie pisalem ze w sensie ze gdy ja cos pomieszam bo to jest logiczne ze nie moga brac odpowiedzialnosci za moje bledy, pisalem w sensie gdy oni cos zmieszaja, oczywiscie malo jest takich kwesti w ktorych moga to zrobic.

Zapewne zatrudnią odpowiednią osobe która wszystko poprawi.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

po zamianie sieci polskiej na francuską serwer dostałem w niecałą godzinę :D - szkoda że nie od razu tak szybko.

Debian chodzi ładnie łącze również (łącze przez 4h chodziło na 900Kb/s).

Dają debiana 3.1 i dodatkowo lokalnie repozytorium pakietów, więc z pakietów wszystko śmiga.

Jak narazie z serwera oraz łącza jestem zadowolony.

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

a jak oni mi cos sp******a to powiedza sorry nie znamy sie dabianie sam sobie napraw, tak ?
nie, ale:
mialem klopoty z konfiguracja domen
to chyba nie znaczy, że coś sp********i.
jezeli tak ma wygladac standardowe podejscie do kienta to gratutuje Twoim ( zakadajac ze masz jakichkoliwek) mocnych nerwow.
Jeśli potrzebują jakiejś pomocy lub usługi staramy się im ją dostarczyć (podobnie jak OVH), ale nie znaczy to, że na każde życzenie udostępniamy ludzi do spraw które do nas nie należą i nie mamy w związku z nimi zobowiązań. Nawet za pieniądze.
Jak przykłady w kontekście ofert firm można podać "sklepy z farbami malarza nie oferują"[zresztą nie do końca się z tym zgodzę], ale z cała pewnością sklepy z meblami, RTV, itd. oferują dowóz do domu i konfiguracje zakupionego sprzętu. A takich przykładów można by wymienić znacznie więcej...
Niektóre to robią, inne nie. Wcale nie muszą tego robić. A przykład jest całkiem na miejscu - jeśli sklep z farbami malarza nie oferuje i wyraźnie to deklaruje, to go nie wyśle i dzwonienie do nich po malarza jest bezsensownym zawracaniem im rzyci.

Przypominam, że można wybrać inny sklep lub usługę z zewnątrz, mówimy tu jednak o niedrogich i w miarę dobrych dedykach a nie o dedykach z opieką administratora.

pisalem w sensie gdy oni cos zmieszaja, oczywiscie malo jest takich kwesti w ktorych moga to zrobic.
takie sytuacje dość łatwo wykazać i odróżnić od błędów admina serwera
pisalem to tylko w odniesieniu do ich hamskiej odpiwiedzi typu spier** na moja prosbe
Z tego co pisałeś wynika, że po prostu udzielili konkretnej odpowiedzi. Czy użyli jakiegoś chamskiego sformułowania? Ten temat mnie dość interesuje (byćmoże będę wynajmował większą ilość serwerów, OVH jest do tego nienajgorsze, dlatego chciałbym znać bóle związane z tą firmą).
czyli na chlopski rozum wnioskuje ze gdybym mial inny system (chyba tego ich red hata) to dalo by sie to zlatawic - i to mnie najbardziej dziwi
Przypuszczam, że zapodają tam zestaw jakichś standardowych skryptów i mają gotowy zestaw rozwiązań typowych problemów. Gdybyś na tym ich redhacie postawił coś nietypowego prawdopodobnie też by przy tym nie pomogli.

Przy okazji na szybko znlezione na webhostingtalku (ogólnie o dedykach i szczególnie z uwzględnieniem opinii o OVH):

https://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=2979

https://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=2820

https://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=3048

https://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=3872

Wojciech- moze faktycznie troche przesadzilem, z tym okresleniem odpowiedzi ale tez gdyby mi odpisali, dokladnie tek jak Ty napisales - "przepraszamy ale nie mamy wolnych ludzi do wykonywania takich prac" wtedy wszystko jest jasne nie ma nie niedomowien, a tak wpadlem w lekka konsternacje + to że mialem nóz na gardle bo hostgator.com w kulturalnych slowach kazal mi wypier*** w ciagu 3 dni dalo to ze sie troche wkurzylem i dlatego tez moje troche negatywne nastawienie

zreszta w zasadzie powinienem byc im wdzieczny bo przynajmniej zmobilizowali mnie i z bólami ale sam wszystko sobie ustawilem, nastepnym razem przy ewentualnych przenosinach nie bede mial juz zadnych problemow.

Sens stawiania precli jest taki że jak Google da nam bana na domenę do której linkujemy to będą musieli nam oddać samolot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności