Skocz do zawartości

Czy wbicie się na pierwsze miejsca w google gwarantuje ruch na stronie?

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem zawiedziony:-(

Przebiłem się przez 250 000 000 wyników na czwarte miejsce w Google na frazę, która jest wyszukiwana w skali miesiąca 1800 000 razy i nie mam wejść na bloga.

Jak myślicie co może być przyczyną? Liczyłem przynajmniej na 5000 wejść dziennie a tu lipa.

po pierwsze - sprawdź wyszukiwanie w adwords podając nawiasy kwadroatowe [fraza] - bo coś mi się wydaje że się zamotałeś ...

Zapraszam na pozycjonowanie za granicą  :)

stylem-logo.png- Profesjonalne pozycjonowanie.

pluseo.pl - Darmowy Audyt SEO dla Twojej strony.  

Adword -> prognoza odwiedzin

wpisujesz swoją frazę w nawiasie kwadratowym - ustalasz budżet 9999999999999zł na dzień i widzisz ile jest wyświetleń dla danej frazy dziennie w ścisłym dopasowaniu

Zapraszam na pozycjonowanie za granicą  :)

stylem-logo.png- Profesjonalne pozycjonowanie.

pluseo.pl - Darmowy Audyt SEO dla Twojej strony.  

Zawsze kierowałem się narzędziem propozycji słów kluczowych. Jeśli np. słowo biznes jest wyszkuiwane w Google 1000000 razy to rozumiem, że jeśli wypozycjonuję stronę na top 1 będę miał odpowiednio duża ilość odwiedzin. Czy dobrze rozumiem?

słowo biznes jest wyszkuiwane w Google 1000000 razy

na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Wpisałem w narzędziu propozycji słów kluczowych słowo biznes i otrzymałem wynik 1000 000 , ale jak zaznaczyłem wyszukiwania ścisłe to faktycznie wychodzi dużo niższa liczba bo 9900 wyszukiwań lokalnych.

Może mi ktoś wytłumaczyć co to znaczy wyszukiwania ścisłe? Wybaczcie pytanie, ale jeszcze nie kumam tych rzeczy:-)

ścisłe to ścisłe - dotyczy wyłącznie tego słowa

Twoja wcześniejsza statystyka dotyczyła wszystkich wyszukań, które zawierały frazę "biznes" w sobie

czyli dobry|kiepski biznes itp

a teraz kwestia dalszej wartości takiego słowa

to, że masz taką ilość wyszukań, nie daje żadnej gwarancji, że będziesz miał ilość/x wejść na stronę

jest za dużo składowych, od których to zależy, żeby oczekiwać, że będziesz miał np. 100 wejść z tej frazy na pozycji w TOP3

dymna.jpg

ścisłe to ścisłe - dotyczy wyłącznie tego słowa

Twoja wcześniejsza statystyka dotyczyła wszystkich wyszukań, które zawierały frazę "biznes" w sobie

czyli dobry|kiepski biznes itp

a teraz kwestia dalszej wartości takiego słowa

to, że masz taką ilość wyszukań, nie daje żadnej gwarancji, że będziesz miał ilość/x wejść na stronę

jest za dużo składowych, od których to zależy, żeby oczekiwać, że będziesz miał np. 100 wejść z tej frazy na pozycji w TOP3

Dzięki, że mi to wyjaśniłeś, bo sam bym na to nie wpadł i nie dlatego, że nie rozumiem znaczenia słowa ścisłe i przybliżone ale dlatego, że W wyszukiwaniach przybliżonych podane cyfry również dotyczą konkretnych słów i fraz np.

biznes - 1000000

własny biznes pomysły - 4400

kobiecy biznes - 2400

itd.

Skoro do każdej frazy są osobne dane w wyszukiwaniach przybliżonych myślałem, że dotyczą tych konkretnych słów tylko nie rozumiałem dlaczego pomiędzy wynikami przybliżonymi, a ścisłymi jest tak wielka przepaść.

Przebiłem się przez 250 000 000 wyników na czwarte miejsce w Google

Pamiętaj też o geolokalizacji wyników wyszukiwania ;)

Rozumiem, że jeśli wbijam w Google frazę np. biznes i wyskakuje mi 132000 000 wyników to mam taką ilość stron do pokonania przez, które muszę się przebić. Czy dobrze rozumiem?

Rozumiem. Chodziło mi o to, że im większa ilość wyszukiwań danej frazy w Google tym większa szansa na dużą ilość wejść na mój serwis jeśli będzie odpowiednio wysoko w Google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności