Skocz do zawartości

Czy wbicie się na pierwsze miejsca w google gwarantuje ruch na stronie?

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

nie mota, tylko nie rozumie...

biznes - 1000000

własny biznes pomysły - 4400

kobiecy biznes - 2400

tego uczyłeś się w podstawówce na zbiorach: "własny biznes pomysły" i "kobiecy biznes" zawierają "biznes"

a masz jeszcze "dobry własny biznes", który również będzie w tych 4400 wynikach oraz "najbardziej opłacalny kobiecy biznes", który zawiera się w 2400 wynikach.

wszystkie powyżej wymienione zawierają się w 1000000 wyników

w wynikach ścisłych nie zawierają się żadne podzbiory: "najbardziej opłacalny kobiecy biznes" oznacza dokładnie tak wpisaną w google frazę

mam nadzieję, że teraz rozumiesz, dlaczego tak się te cyferki mają

wyskakuje mi 132000 000 wyników to mam taką ilość stron do pokonania przez, które muszę się przebić

mniej więcej taką masz "konkurencję" na tę frazę, jednakże to nic nie znaczy w większości przypadków...

im większa ilość wyszukiwań danej frazy w Google tym większa szansa na dużą ilość wejść na mój serwis jeśli będzie odpowiednio wysoko w Google.

teoretycznie tak - w praktyce natomiast... bardzo różnie

dymna.jpg

motasz strasznie ....

Czy coś pokręciłem? :blush:

nie mota, tylko nie rozumie...

Dzięki serdeczne, teraz już załapałem:-)

Jeśli chodzi o konkurencję to piszesz, że w większości przypadków to nic nie znaczy, ale chyba im większa konkurencja tym trudniej się przebić tak?

zdecydowanie :)

najkrócej mówiąć: dla słowa "biznes" w Twoich 1000000 wyników zliczane są słowa "bines w chinach", "biznes w przedszkolu" itd ... gdzie nie wyskakujesz w google na wysokiej pozycji.

Dlatego sprawdzaj w dopasowaniu ścisłym.

KROPKA

Zapraszam na pozycjonowanie za granicą  :)

stylem-logo.png- Profesjonalne pozycjonowanie.

pluseo.pl - Darmowy Audyt SEO dla Twojej strony.  

Tak sobie myślę w jakim błędnym przekonaniu cały czas tkwiłem. Byłem przekonany, że jeśli np. hasło kredyty jest wyszukiwane 1220000 razy to żeby mieć bardzo dużą ilość wejść z google na serwis o kredytach trzeba być w czołówce wyników wyszukiwań, a cała reszt z tak zwanego długiego ogona to ochłapy. Okazuje się jednak, że w wynikach ścisłych kredyty to zaledwie 12100 wyszukiwań, a cała reszta to frazy związane ze słowem kredyty, a więc nawet nie będąc wysoko w wynikach wyszukiwania na hasło kredyty, kredyty bankowe itp można rozkręcić serwis o kredytach z bardzo dużą ilością odwiedzin.

A tak na marginesie spodziewalibyście się, że blog o biustonoszach dla pań z dużym biustem może generować ponad 360000 odwiedzin miesięcznie? https://balkonetka.pl/

chyba im większa konkurencja tym trudniej się przebić tak?

w pewnym sensie... ale tutaj wyświetla się liczba ogólnie zaindeksowanych stron z daną frazą. Większość z właścicieli tych stron nawet nie wie, że google wsadził ich stronkę do tego zbioru. Zatem nie jest to żaden wyznacznik trudności takiej konkurencji.

dymna.jpg

Konkurencji nigdy nie ocenia się po ilości wyników. Jeżeli chcesz ocenić konkurencję, wrzuć TOP 10 do majestica,Ahrefsa i innych programów do sprawdania linków do witryn, lecz to też nie da Ci pełnych statystyk, bo istnieje coś takiego jak 301. Jeżeli strony się pozycjonują to top będzie posiadał głównie domeny główne, jeżeli nie, to w topie będą głównie domeny+podstrona.

A tak na marginesie spodziewalibyście się, że blog o biustonoszach dla pań z dużym biustem może generować ponad 360000 odwiedzin miesięcznie? https://balkonetka.pl/

Fart początkującego..:D Szkoda, że ja go nie mam..

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

https://seo.zgred.pl/niewlasciwy-dobor-slow-kluczowych-dla-klienta-735 tu możesz zerknąć może ci się rozjaśni :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jestem zawiedziony:-(

Przebiłem się przez 250 000 000 wyników na czwarte miejsce w Google na frazę, która jest wyszukiwana w skali miesiąca 1800 000 razy i nie mam wejść na bloga.

to ze gooogle podalo ze jest wyszukiwana 1800 000 to jest bardzo dalekie od prawdy podziel to przez 1000 albo i nawet lepiej i bedziesz mial prawdziy obraz ilosc wyszukan danej frazy, dlaczego wiekszosc tak bezgranicznie wierzy w t o co podaje gooogle ? nigdy tego nie zrozumiem

Marketing internetowy dla firm

Fart początkującego.. :D Szkoda, że ja go nie mam..

Ja nie jestem niestety tym farciarzem. Na blog trafiłem przeglądając magazyn komputerowy. Był wywiad z właścicielką. Po 6 miesiącach prowadzenia bloga producenci biustonoszów sami zaczęli się zgłaszać, aby umieszczać ich reklamy, na których zaczęła zarabiać 1000zł. miesięcznie. Jednak jak się wypowiada wlaścicielka bloga jest to jedno z wielu źródeł dochodu jaki generuje blog.

• 3 tygodnie później...

No nie ze wszystkim bym się zgodził w tym temacie, na frazę "wyprawka do szpitala " na ścisłą mam pisze że miał bym 3,71 kliknięć, podczas ja będąc bodajże na 6 poz. mam już średnią 5 wejść dziennie.

Sprawdziłem bez nawiasów kwadratowych i wyszło 7,59 kliknięć i w to jestem wstanie uwierzyć bardziej bo w każdym przypadku ta statystyka dotyczy 1 pozycji w google.

Posiadam taki tam sklep dla niemowląt www.wyprawki-dzieciece.pl

Domy weselne. Znajdź idealne miejsce na imprezę okolicznościową

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności