Skocz do zawartości

Duplicate Content na poziomie 86%

°K°

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Temat Duplicate Content dość często pojawia się na forum, jednak czytając ostatnio kilkanaście tematów nie mogłem znaleźć zastanawiającej mnie kewsti.

Posiadam sobie 1 strone która działą już ponad 2 lata ma przyjazne linki, codziennie ok 10-40 newsów.

+ download z ponad 2800 plikami też na przyjaznych linkach.

Zrobiłem więc kopie strony ale doszedłem do wniosku, że bardzo mi się to nie opłaci.

I postawiłem nową www, z tym samym wyglądem (zmieniłem tylko logo, nie dałem przyjaznych linków lecz długie adresy: index.php?/lalalalalalitp.iptipt.ipt=news=177

No i oczywiście nie dałem downoladsu. A same newsy.

Sprawa wygląda tak na strone macierzystą dodaje 30 newsow.

A następnie przenoszę je na nową strone (lub na odwrót najpierw tutaj, a potem na stronę macierzystą).

Jeszcze 2 tygodnie temu według narzędzia:

https://www.webconfs.com/similar-page-checker.php

Podobieństwo było 15%

Od wczoraj wynosi ono różnie:

Jeżeli damy porównanie strony macierzystej do strony nowej to wychodzi 86%

Natomiast jeżeli damy strone nową do strony macierzystej to wynosi 75%

Jak nie myśleć to wysoko.

Kolejna sprawa nowa strona (zapewne miała fresh site bonus) wyleciał w kosmos w wynikach, więc zapewne jest ok. 1400 strony.

Wedlug mnie wygląda to tak jakby google uznało to za duplicat connect. Teraz zastanawiam się co będzie jak strona za powiedzmy 3 miesiące wróci z uroplu i wyrobi już silną pozycję dużo linków etc... (wiadomo o co chodzi).

Czy strona macierzysta wtedy nie zostanie uznana za duplicat connect i nie dostanie kopniaka ?

Strony są oparte o Cms (Podst Nuke).

Jeżeli założymy, że taki sposób byłby dobry na konkuręcje, to poprzez tworzenie prawi (miedzy 70-90%) podobną www i poprzez wyrobienie mocnej pozycji google uzna, że nasza strona jest prawdziwa a konkuręcji to duplicat co wtedy ?

Na razie jednak zastanawiam się jak to wpłynie na strone macierzystą jak już nowa strona wróci do wyników?

Pozdrawiam

Karol

nooo problem dosc ciekawy - tez chetnie poczytam, jesli ktos ma cos madrego do napisania w temacie :puknijsie:

rysunek, malarstwo, nauka rysunku, szkoła rysunku, kurs, architektura

usługi dla firm, doradztwo, uslugi doradcze, consulting, biznes

katalog stron WWW, Katalog stron, katalog SEO, linki bezpośrednie

imho za duplicate zawsze lecą strony młodsze - później zaindeksowane przez Googla - stary serwis nie ma się czego bać - to zawsze młodsza strona jest duplikatem, więc konkurencji tak nie wykończysz.

Choć to tylko domysly bo nie próbowałem nigdy czegos takiego

Mysle ze google bedzie zwracac rowniez uwage na wiek strony, by jakos szacunkowo okreslic ktora jest starsza. Pozatym nie wiem czy jak nadal bedzie kopią tamtej to google ja przywroci. A wtedy calego problemu nie bedzie.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

... konkuręcji to duplicat co wtedy ?
Wtedy prawdopodobnie trzeba będzie iść do sądu i się tłumaczyć jakim prawem skopiowało się czyjąś stronę.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Irek trafna uwaga, więc konkurecje można pominąc już (sąd sprawa etc... kara pieniężna etc...).

Co do samego duplicate to teraz raczej trochę się pobawię i zobaczę co będzie jak strona wróci za pare miesiecy jak to się potoczy.

Na razie nie zostaje nic innego jak pare tygodni na testy i analizę (tak dla doświadczenia).

Nie przewidziałem tylko, a raczej pominąłem kwestie google dance, gdyż dziś u znajomej na uczelni zauważyłem, że strona nadal jest na tych miejsach na których już jej nie ma (czyli na 1 Dc zostały jeszcze stare wyniki).

Witam

Jeszcze 2 tygodnie temu według narzędzia:

https://www.webconfs.com/similar-page-checker.php

Podobieństwo było 15%

Od wczoraj wynosi ono różnie:

Jeżeli damy porównanie strony macierzystej do strony nowej to wychodzi 86%

Natomiast jeżeli damy strone nową do strony macierzystej to wynosi 75%

Jak nie myśleć to wysoko.

Witam,

pobawiłem się ww narzędziem i stosunek podobieństwa mojej strony do serwisów konkurencyjnych wynosił do 20%, do wp.pl 8% ;-)

A ile to jest dużo i niebezpiecznie??

pozdr

f.

f.

A propos tematu,

A czy przy podobienstwie 60-70 procent jest waszym zdaniem bezpiecznie linkowac do siebie (podstrona do podstrony - wzajemnie). Zastanawiam sie czy to zrobic czy nie?

I jeszcze jedno: czy w kwestii podobienstwa stron dla googla wazniejsza jest tresc czy kod strony.

Może rozwinięcie zdania ? Przykład opis wnioski ?

Standardem jest że 93% przechodzi, ale i 97% przeszło, a przykładów opisu i wniosków nie podam, dlaczego?

Z tych samych powodów dla których nie daje się broni dzieciom :blink:.

Testuje od niedawna, i sam jestem zdziwiony efektami.

Test jest prosty: zrób dwie strony jak najbardziej zbliżone do siebie... i tak w kółko. :P milej zabawy. :)

"Dopiero gdy wolna wola znowu zaskoczyła, przerwali bieg po torze przeszkód ich własnej konstrukcji."

Moja strona (subdomena) www.solaria.eversun.pl wyleciała całkiem z google.

Zastanawiam sie czy to moze nie przez to, że nawigacja po niej odbywa sie również poprzez www.eversun.pl/solaria. Czy ktoś wie jak skonfigurować maambo aby używał tylko adrssu www.solaria.eversun.pl

Czy google moze to potraktować jako dwie różne strony?

I drugie pyt. Czy lepiej założyć nową subdomenę , a z tamtej przekierowanie, czy czekać aż wróce?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności