Skocz do zawartości

Linkowanie części długich fraz

KataLogi.co

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie nie wiem może to banalne pytanie ale zauważyłem że jak np. mamy taką frazę w top 10 "Firma sprzatająca" a wpiszemy "Jaka firma sprzatająca" to już jest strona dużo dalej ale jak wpiszemy "firma sprzatająca jaka" to strona jest wyżej w wynikach. Sprawdziłem to na kilku frazach. I mam dwa pytania?

Warto linkować oddzielnie pojedyńcze słowa ,takie zbitki : jak, jaka, gdzie po co,dobry najlepszy, skuteczna itp. po to aby inne frazy np "firma budowlana" łapały pozycje na zapytania "Jaka firma budowlana" itp. choć na całościową frazę nie była linkowana , czy jednak tylko linkować całe frazy z tymi przedrostkami czy dodatkowymi słowami, a to troche tego wyszło by wtedy ?

Oraz powiedzmy mamy frazę "jaka firma sprzatająca " każde z tych 3 słów z dobrym nasyceniem na stronie i jesli zaczne linkować więcej na fraze "jaka firma" to fraza "jaka firma sprzatająca" bedzie wyżej w wynikach na to zapytanie niż jakbym linkował więcej na fraze "firma sprzatająca" i szukał strony na to samo zapytanie czyli "jaka firma sprzątająca" ? W tym wypadku fraza będzie dalej w serpach.

Wczuj się w rolę osoby która szuka tej "firmy sprzątającej" co wpisze ? przykład: firma sprzątająca - pytanie czy działasz lokalnie czy na całą polskę ?:D jeśli lokalnie to wystarczy kilkanaście linków na "firma sprzątająca" a dalej lecisz już lokalnie np: "firma sprzątająca warszawa" oraz pozycjonujesz frazy podobne (możesz przecież u konkurencji sprawdzić na co się pozycjonują), często ludzie wpisują frazy na które byś nigdy nie wpadł a przynoszą 100% konwersji, odniosę się do Twojego sprzątania:P - "jaka najlepsza firma sprzątająca w warszawie", "gdzie szukać dobrej/najlepszej/taniej/szybkiej/rzetelnej/ firmy sprzątającej w warszawie". Odpowiedź już masz. Wystarczy trochę kreatywności i z niszówek będziesz miał więcej zleceń przy mniejszych kosztach niż pozycjonując frazy o które się ciągle ktoś bije a ich pozycjonowanie nie jest tanie. Sprawdzone wiele razy, poparte faktami a nie domysłami.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Dzięki ale nie do końca mi o to chodziło choć podsuneło mi pewny pomysł w innej kwesti :)

Piszesz "oraz pozycjonujesz frazy podobne" czyli ty doradzasz abym odzielnie linkował całościowe frazy oddzielnie "gdzie szukać dobrej firmy sprzątającej w warszawie", "gdzie szukać taniej firmy sprzątającej w warszawie" i tak dalej?

Bo mi bardziej chodziło o to że pozycjonuje powiedzmy trzon czyli " firma sprzatająca" i kilka waznych wariacji tego jak "firmy sprzatające" "firmy porządkujące" itp. a odzielnie pozycjonowć frazy typu "dobry,tani,rzetelna" i czy po takim zabiegu strony na frazy typu "dobra firma sprzątająca" , "rzetelna firma sprzątająca" mogły by być w topach choć w takiej formie z takimi anchorami nie były by pozycjonowane przecież?

Czyli " firma sprzatająca" chcesz pozycjonować ? a oprócz tego frazy "dobra", "tania" , "rzetelna" - gdzie tu sens ? To tak jak byś pozycjonował jakąś podstronę z artykułem i pozycjonował każdy wyraz :D brak sensu

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Czyli " firma sprzatająca" chcesz pozycjonować ? a oprócz tego frazy "dobra", "tania" , "rzetelna"

Dodał bym jeszcze odzielnie frazy firma, firmy ,sprzatająca, sprzatające :)

Chodzi o to czy pozycjonowanie odzielnie tych anchorów może wpłynąć znacząco na pozycje fraz w ich róznych wariantach?

Oprócz tego wiele tych słów pobocznych jak tani , rzetelny itp. mógłby też pomóc innym frazom ze strony ?

Tylko czy to tak działa o to jest pytanie? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności