Skocz do zawartości

Szukam mentora ...

stargraph

Rekomendowane odpowiedzi

Mówią, że co cię nie zabije, to cię wzmocni.

Z drugiej strony, gdybyście mi nie uświadomili, że się na tym nie znam, ktoś po raz kolejny zarobiłby na mnie łatwo kasę.

No właśnie początkujący jednak nie do końca o to idzie, bo auto to jednak zupełnie inne pieniądze są, chociaż pewna analogia jest.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Drążąc temat samochodu, jednak można poprosić mechanika o odpłatną pomoc przy wyborze auta, można je również sprawdzić w autoryzowanym serwisie.

Trochę przykro, że na forum PiO okazuje się, że nie znający się na rzeczy człowiek prawie (tutaj ukłon w stronę forumowicza Trotyl), nie może liczyć na tego typu pomoc przy SEO,

To tak jakby mechanik wysłał cię na drzewo jedynie dlatego, że nie znasz się na naprawach samochodu.

Kurcze przecież jak się na tym znasz, to prawdopodobnie sam jesteś mechanikiem lub pasjonatem motoryzacji.

Zresztą, ja nie prosiłem o warsztat - całą wiedzę, ja prosiłem o przeanalizowanie konkretnego - mojego przypadku i pomoc jak sobie poradzić z SEO.

Sądzę, że miałem uzasadnione prawo uważać, że jeżeli część prac będę wykonywał we właśnym zakresie będzie mnie taniej kosztowało pozycjonowanie mojego seriwsu.

Widzisz... spróbuję Ci nakreślić Twój podstawowy błąd - pomijając część wątku poświęconą Panu Krzyworączce - Pomyliłeś temat...

Napisałeś "Szukam mentora", a przez cały wątek czekasz, żeby mentor znalazł Ciebie...

nawiązując do Twojej opowieści z samochodem:

wskaż mi mechanika, który przyjedzie do Ciebie z pytaniem, czy może Ci podpowiedzieć, jak naprawić Twój samochód... Ty musisz się udać do niego

napisałem Ci to na samym początku, ale najwyraźniej za dużo oczekujesz od innych, a za mało od siebie, jednocześnie mając pretensje do userów za ostre potraktowanie...

Wyobraź sobie, że szkolenie jest mniej praco i czasochłonne, niż mentoring (mówię z autopsji) i zlecenie pozycjonowania jest mniej kosztowne, niż prawdziwy i wartościowy mentoring... zatem sorry, ale jesteś w dużym błędzie, jeśli miałeś nadzieję, że szukając mentora zaoszczędzisz na SEO.

A Ty nie dość, że oczekujesz kolejki chętnych, którzy Cię poprowadzą za rączkę, to już na wstępie wyraźnie dajesz do zrozumienia, że "nie jesteś zielony" (dużo czasu potrzeba, żeby Ci wykazać, że się mylisz) i nie chcesz za to za dużo wydać (bo chcesz tym samym zaoszczędzić...)

z punktu widzenia pozycjonowania swojej oferty u mnie spadłeś poza dziesiątą stronę wyników...

dymna.jpg

Widzisz początkujący

Ja w moim ostatnim poście właście tłumaczyłem moje wstępne założenia.

Jak widać błędne.

Pozdrawiam

PS. Doskonale zrozumiałem to, że jestem zielony. Czy, jednak ma to oznaczać że jestem stracony, otóż nie. Oznacza to że jestem przebudzony = uświadomiony.

Widzisz, Olku,

Ty - w ostatnim poście, ja natomiast w pierwszym...

i to nas znacznie różni, pokazując jednocześnie, że ktoś, kto zdecyduje się być Twoim mentorem, naprawdę będzie musiał poświęcić baaaardzo dużo czasu...

dymna.jpg

To może ja zacznę: mentoring, coaching plus seo = 20 tys netto miesięcznie za osobisty nadzór nad daną osobą.

Pasi ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Od kiedy mentor działa charytatywnie? to raczej mówimy o samarytaninie, czy może kimś, dla kogo franciszkanizm to filozofia w życiu..

Mentor-mistrz-nauczyciel-specjalista-? więc powiązania tutaj z wyższymi pobudkami nie widzę..

zresztą wystarczy tylko popatrzeć na forum, by oczy zwróciły się cna szkolenia pani Lexy (dla laików i amatorów), przystępna cena

nie chcę jednak nikogo oceniać, jednak pan Krzyworączka to robili wiele hałasu.. niestety ja korzystałem z jego materiału RAZ, i podziękował..(z niego byłby raczej dobry trener, do szkolenia sprzedawców lub handlowców, takie metody perswazji hehe.. ;)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

https://pl.wikipedia.org/wiki/Mentoring

skoro obejmuje doradztwo to płatnie :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Poszukuję mentora:

• Mam Publikera
  • Mam również legalnego Scrapeboxa

To nie mentora tylko amatora. Potencjalny mentor czyli SEO specjalista != używam Publikera + Scrapeboxa.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

ja mogę zostać Twoim mentorem seo, ale tylko mentalnym - będę Cię wspierał duchowo i zapalał kadzidełka :P abonament płatny za każdy miesiąc z góry: 1000/netto :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

mcmagik :spam: za takie wpisy powinny być odpoczynki :stop:

/* Oczywiście to nic osobistego */ , ale uważam, że powinniśmy się powstrzymywać < mówię my, bo sam mam taką tendencje > od takich wpisów stricte nic nie wnoszących do tematu ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

SEO jest proste jak budowa cepa. Podstaw jest w stanie nauczyć niemal każdy amator, a płacąc komuś 10, 20 czy 100k za mentoring zyskasz niewiele więcej. Wszystkie oferty składane publicznie są składane pod publiczkę i tak właśnie je traktuj.

Z kontaktów ze specjalistami jesteś w stanie wyciągnąć tym więcej, im większą wiedzę już posiadasz; a na chwilę obecną nie masz jej tyle żeby oddzielić ekspertów od tych, którzy się za ekspertów uważają.

Kiedy będziesz już zaawansowanym początkującym to - bez względu na cenę - żaden mentor nie zdradzi Ci wartościowych sztuczek, które sam wypracował ponieważ podzielenie się nimi z jedną osobą wielokrotnie zmniejsza ich wartość. Poznasz nieauktualne lub deaktualizujące się rozwiązania, które przydadzą się jedynie do wymyślenia nowych, własnych.

Reasumując:

• nie szukaj teraz mentora tylko pół-amatora,
  • nie poszukuj rozwiązań tylko metod ich wypracowywania.

...a obsługi narzędzi ucz się nie u "mentorów SEO", tylko u ludzi którzy z nich bezpośrednio korzystają. Tyle rad ode mnie.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności