Skocz do zawartości

Pozycjonowanie podstron

Kerrang

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Mam szybkie pytanko. We wrześniu zacząłem pozycjonować nowy projekt, puściłem Addera ustawionego na 10 wpisów dziennie. Ok 3 tyg. później dodałem jeszcze 3 podstrony tego samego serwisu ustawione na 5 wpisów dziennie. Na początku listopada wyłączyłem jednak automat całkowicie i zacząłem dodawać już tylko ręcznie po kilka wpisów dziennie. Zadaję to pytanie bo przypuszczam, iż dostałem Filtr i staram się doszukać racjonalnego wyjaśnienia.

Pozdrawiam

dlaczego zakładasz że masz filtra ? w procesie budowy linków ustawiłeś sobie takie limity dzienne, że ciężko o filtr z tego tytułu, ale również o jakieś efekty z frazami nie-łatwymi.

Pozycjonuję trudną branżę a zakładam że mam filtr, ponieważ jeszcze w poniedziałek miałem najważniejsze frazy w Top10...od wtorku cały ogon poleciał w kosmos mimo, że od początku listopada dodawałem już wpisy tylko ręcznie, po kilka dziennie. Wszystko na legalu, żadnych SWLi. Zastanawiam się, czy konkurencja nie podłożyła mi świni bo z tego co zauważyłem w Google panują zasady z ACTA wzięte.

To raczej nie jest filtr, po prostu za mało linków.

Jak wspominałem wcześniej, od października i listopada budowałem codziennie zaplecze na mocnych stronach z wysokimi PR i inwestowałem również w płatne kampanie. Serwis dostał się do Top10 gdzie był przez ok 10 dni a potem beng

Jak wspominałem wcześniej, od października i listopada budowałem codziennie zaplecze na mocnych stronach z wysokimi PR

Nie widzę żebyś o tym wspominał, póki co napisałeś że korzystałeś z Addera:

We wrześniu zacząłem pozycjonować nowy projekt, puściłem Addera ustawionego na 10 wpisów dziennie. Ok 3 tyg. później dodałem jeszcze 3 podstrony tego samego serwisu ustawione na 5 wpisów dziennie.

co może oznaczać że najprawdopodobniej ciśniesz szemranym.

...

.... Wszystko na legalu, żadnych SWLi. Zastanawiam się, czy konkurencja nie podłożyła mi świni bo z tego co zauważyłem w Google panują zasady z ACTA wzięte.

:) jakim znowu legalu ?, juz samo myslenie o pozycjonowaniu jest dla google nielegalne, jezeli pdodejmujesz dzialania OFF side zeby podniec pozycje to juz jest nielegalne w oczach gooogle, a filtra mozesz dostac za wszystko, zreszta polecam art: za co mozna otrzymac fitra

Marketing internetowy dla firm

a filtra mozesz dostac za wszystko,

Między inny mi za jajco ;):D.

Nie ma co sobie mieszać w głowie wytycznymi, bo nawet nie wiesz kiedy je łamiesz, może Ci się wydawać, że robisz wszystko dobrze, solidnie i porządnie, a tu dup filtr, wylot itp., bo masz pecha i tyle...coś co dzisiaj robisz za 3 miesiące może być już niezgodne z wytycznymi, tak jak xann napisał nawet myślenie o poprawie pozycji swojej strony już jest niezgodne z wytycznymi, więc jedyne wyjście to je olać, a przekonać się o tym musi każdy na własnej skórze, komu wydaje się że działa zgodnie z wytycznymi i że jego strona jest bezpieczna...no i niestety według mojego rankingu najbardziej popierdzielonych firm na świecie Google ma bezwzględne top1 ;)

Na jednej domenie miałem podobnie pod koniec października, poleciały prawie wszystkie frazy w niebyt, a pozostałe po -10 -20, spadek ruchu prawie do zera. Po 10 dniach wszystkie frazy wróciły na swoje miejsca, z mojej strony nie było w tym czasie żadnego ruchu. Jeśli faktycznie za bardzo nie nagrzeszyłeś, to istnieje możliwość, że i tobie wrócą, czego ci życzę.

linkuj dalej - strona wróci (najprawdopodobniej);

znaczna część stron, z którymi rozpoczynałem pracę - tak na oko po wakacjach - właśnie tak debiutowała w wynikach;

1.rozpoczęcie pracy

2. po dwóch, trzech tygodniach zaskakująco wysokie miejsca w wynikach, często nawet od razu na pierwszej stronie;

3. po tygodniu/dwóch głęboki spadek, ale taki w kosmos prawie :)

4. znowu po tygodniu/dwóch/trzech powrót, może nie od razu do topów, ale do drugiej - trzeciej dziesiątki, z pozycjami już stabilnymi, z upływem czasu coraz wyższymi

aha, tylko mi proszę nie piszcie o FSB :)

a filtra mozesz dostac za wszystko,

Między inny mi za jajco ;):D.

Nie ma co sobie mieszać w głowie wytycznymi, bo nawet nie wiesz kiedy je łamiesz, może Ci się wydawać, że robisz wszystko dobrze, solidnie i porządnie, a tu dup filtr, wylot itp., bo masz pecha i tyle...coś co dzisiaj robisz za 3 miesiące może być już niezgodne z wytycznymi, tak jak xann napisał nawet myślenie o poprawie pozycji swojej strony już jest niezgodne z wytycznymi, więc jedyne wyjście to je olać, a przekonać się o tym musi każdy na własnej skórze, komu wydaje się że działa zgodnie z wytycznymi i że jego strona jest bezpieczna...no i niestety według mojego rankingu najbardziej popierdzielonych firm na świecie Google ma bezwzględne top1 ;)

Gdybym miał konto na Fejsie to polubiłbym ten post...chyba nikt lepiej nie podsumował tego bagienka!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności