Skocz do zawartości

Problem z wypłatą

Largo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Mam pewien i to nie mały problem. Otóż dostałem czek z Google na kwotę 116 $ i jest OK! Ale problem pojawił się w głównej centrali BPH SA w Krakowie. Weszłem do banku i podeszłem zapytać się czy realizują takie czeki. Odpowiedż padła, że TAK, to już byłem happy, ale radość skończyłą się po 30 sec ogladania czeku przez Panią w okienku. KU mojemu zdziwieniu powiedziała, że nie da się tych pieniędzy wypłacić, gdyż nie wie na kogo... Oto treść tego czeku :

Virus Center

Ul. Mojego zamieszkania

Nr Skrytki i Kraków

Poland

Powiedziała, że da się wypłacić, ale trzeba zrobić konto firmowe. Ponoć na miejscu podkreślonym na czerwono w cytacie powinno być moje imię i nazwisko. Napisałem maila do Polskiego oddziału Google i nie otrzymałem odpowiedzi przez 3 dni. Co Wy mi proponujecie? Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją? Co zmienić w koncie, aby czeki następne byly dobre i jak załatwić, aby ten czek był zrealizowany? Może ponowne wysłanie prośby do Google, tylko tym razem chyba do ich głównego odziału z prośbą o to?

Dziękuje za wszelkie sugestie, odpowiedzi itd.

Pozdrawiam,

Largo

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to jakżeś Ty rejestrował się w adsensie ?

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

było ...

bph nie powino robić problemu - żądanie założenia konta jest bezprawne,

ale dla świętego spokoju załozyłem - 15zł/miesiąc

rozwiązanie nr 2 - napisać do google zamknąć konto firmowe, założyć nowe prywatne

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Witam,

BrodaB - Temu Panu podziękuje!

A co do reszty. A czy Google może zmienić moje dane? Czy kasa już na 100 % przepadła? Chyba, że założe konto w BPH ( tak planowałem ) i poproszę o przelanie kasy na moje konto? Dajcie mi jakieś sugestie, bo gubie się, i stracę 100 $...

jak założysz konto - po 5 minutach wypłata gotówki w kasie, możesz również zadzwonić do warszawy że kraków robi problemy, lub zgłosić ze strony bph, oczyście możesz równiez przelać na konto ....

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

A co do reszty. A czy Google może zmienić moje dane? Czy kasa już na 100 % przepadła? Chyba, że założe konto w BPH ( tak planowałem ) i poproszę o przelanie kasy na moje konto? Dajcie mi jakieś sugestie, bo gubie się, i stracę 100 $...

Google wystawia czeki imienne, więc jeśli czek nie jest na Ciebie nie zostanie zrealizowany nawet gdybyś miał konto. Jeśli masz DG o nazwie "Virus Center" to czek powinien być wystawiony na "Virus Center Imie Nazwisko".

Napisz do angielskiego supportu AdSense (na odpowiedź polskiego będziesz długo ;) czekał) i wyjaśnij swoją sytuację. Jeśli ich przekonasz to wystawią Ci drugi czek na poprawne dane (przy tym napewno będą Ci kazali zarejestrować drugie konto, bo nazwa właściciela konta jest ściśle powiązana z kontem i nie można jej zmienić).

jak założysz konto - po 5 minutach wypłata gotówki w kasie, możesz również zadzwonić do warszawy że kraków robi problemy, lub zgłosić ze strony bph, oczyście możesz równiez przelać na konto ....

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. :puknijsie:

Google wystawia czeki imienne, więc jeśli czek nie jest na Ciebie nie zostanie zrealizowany nawet gdybyś miał konto. Jeśli masz DG o nazwie "Virus Center" to czek powinien być wystawiony na "Virus Center Imie Nazwisko".

[...]

bo nazwa właściciela konta jest ściśle powiązana z kontem i nie można jej zmienić).

ad 1) nie musi

ad 2) mozna

Szlachetne Google

nikt sie nie dowie

jak anty-seo'ujesz

az zajaggerujesz.

Witam,

Czyli jak wkońcu? Można czy nie można? Dostałem odpowiedż od Google Adsense w Polsce i napisali, że przyglądają się sprawie. Być może jednak coś się załatwi. I niech mi napisze wkońcu jakiś specjalista prawdziwą poradę, bo jedni piszą tak, a drudzy znowu inaczej.

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. dry.gif

przerobiłem i wiem co mówię: czek na firmę bez imienia i nazwiska - założone konto - wypłata gotówki w kasie

Ja miałem podobny problem z BPH - też w Krakowie w Nowej Hucie powiedzieli, że muszę mieć u nich konto... a jeśli mam gdzie indziej to żebym tam poszedł czek zrealizować. Czeki są na firmę i tylko nazwa firmy widnieje na czeku.

Konto firmowe mam w ING i poszedłem tam z czekiem i niestety tylko Incaso, ale przynajmniej bez większych (jak dotąd) problemów... jedyne co to tyle, że najpierw miało być prowizji min. 20 zł (lub procent) i nic ponad to a następnego dnia pani z banku zadzwoniła, że jeszcze oprócz tego 18 zł.

Czas oczekiwania 6 tygodni.

A zatem najlepiej udaj się do banku, w którym masz konto firmowe (jeśli nie chcesz zakładać w BPH) i tam spróbuj zrealizować czek.

Aha... przypomniałem sobie jeszcze, że gdy byłem własnie w ING to pani, która odbierała ode mnie czek była zdziwiona, że nie chcieli go zrealizować w BPH zasłaniając się tym, że nie mam konta, bo przecież pieniądze można odebrać osobiście w kasie banku. A zatem BPH coś kręci i można się z nimi swego dochodzić - jeśli oczywiście ktoś ma silne nerwy, ochotę i czas na tłumaczenie i dochodzenie swego ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności