Skocz do zawartości

Test wyszukanej listy Cezzego

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio kilka osób wysłało mi zapytanie o cenę katalogowania w katalogach które wybrał CEZZY, postanowiłem więc zanim cokolwiek zrobię sprawdzić ich moc. I oto wynik:

Dodałem prawie do wszystkich katalogów które proponował Cezzy oraz do 20 innych katalogów które według mnie zasługują na uznanie z powodu wysokiego PR, unikalnego w Polsce skryptu, wieku katalogów i braku możliwości dodania w nim przez jakikolwiek automat (znalazło się tu tylko kilka seokatalogów).

Minęło ponad 3 tygodnie od 1 dodania, od razu mówię domena nowo kupiona, dlatego dokładnie widać jakie TR rozpoznał majestic SEO i tutaj pierwszy screen

majestic.jpg

Kropki z prawej stronie na wykresie dosyć ładnie się prezentują

Podczas katalogowania użyłem jako anchor 3 fraz ze wskazaniem na dwie, strona postawiona na joomla, 5 podstron budowa seoprzyjazna według mnie i oto efekt:

Frazy średnie 2MLN wyników w google na tą frazę, kategoria budownictwo, strony topowe mają po 500-600 refering domain na majestic a ja ze swoimi 32 refering domain wskoczyłem dziś na:

seostat.jpg

Efekty pozycjonowania są zadowalające jeśli weźmiemy pod uwagę koszty, wiadomo da się szybciej i taniej, ale na dłuższą metę stwierdzam że warto zacząć od katalogów:

Ze stażem

z dużym bl

z wysokim PR nie od pół roku tylko od 2 lat

Na skryptach innych niż seokatalog

Przez ten test nabawiłem się mani, jak znaleźć link z najwyższym TR który wykryje wykres majestic seo, chętnie kupię taki link :)

A oto katalogi które majesticseo widzi najwyżej:

wpisy.jpg

Odradzam dodawać strony do do katalok.pl i katalogstron.com.pl - tam zgłosiłem strony na początku i do tej pory nikt nie jest łaskawy je zaakceptować, na email nikt nie odpowiada... 2 x 11,07 poszło w niepamięć...

nie dodałem do katalog.wp.pl - linki nofollow

Webweb też ma jakiś problem 404..

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie chcę robić z tego tematu dużej promocji dla niektórych dlatego wyślę Ci listę na PW

Tym bardziej im mniej wpisów w tych katalogach tym dłużej wpisy się utrzymują na głównej w ostatnio dodane...

3 teksty zsynonimizowane, krótki średni i dłuższy. Anchory oczywiście z dużej litery czasem dodawałem nazwę firmy do anchora.

Koszt smsów 160zł w tym 20zł wyrzucone w błoto. Drugą stronę którą dodam zamiast tych dwóch drogich katów dodam 20 katalogów po 1,23 ale takie katalogi które są na różnych unikalnych ip, właśnie ich szukam..

najbardziej cenny fragment tego wątku: " Odradzam dodawać strony do do katalok.pl i katalogstron.com.pl - tam zgłosiłem strony na początku i do tej pory nikt nie jest łaskawy je zaakceptować, na email nikt nie odpowiada... 2 x 11,07 poszło w niepamięć..."

:) - a czy "poganiałeś" indeksacje ?

:) - a czy "poganiałeś" indeksacje ?

Podlinkowałem kilka wpisów, brakło czasu na szczegółowy raport i podlinkowanie.

Dużo osób pyta na pw o te dodatkowe 20 katalogów dlatego pozwolę sobie je tu podać:

https://seo.zgred.pl/sklep/ - 8 katalogów zgreda opłaca się wziąć multi kod

https://www.znajdzstrone.pl/katalogowanie_stron.html tu oplaca się wziąć cały pakiet wraz z katalogowaniem

https://kataloog.info

https://hurtownia.proreg.eu/

https://bud.proreg.eu/ - to chyba tylko budowlanka

Nie polecam katalogu www.gwiazdor.pl. Mojego wpisu nie dodali, bo jak to stwierdził administrator - mój portal ogłoszeniowy ma za mało ogłoszeń przez to nie jet wartościowy. To jest portal lokalny z małej miejscowości, więc nigdy nie będzie miał tyle ogłoszeń co np: tablica czy gumtree. Straciłem kase na sms-a. Więc nie polecam bo nie wiadomo co w odczuciu administratora jest wartościowe i zasługuje na obecność w ich katalogu.

popup.pl bym odjąłem z tej listy jesli ktokolwiek planuje cokolwiek dodać... ten seok zostanie w ciągu kilku miesięcy zmigrowany na inna domenę.

edit: wrzucisz mi swoją listę na mejla ? :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Też robiłem test katalogów, listę kupiłem od qdaga, na smsy poszło chyba z 400zł, wpisy były dodawane od tych z najwyższych z pr 5, ale dużo tam katalogów tematycznych do których nie mogłem dodać. Dodawałem też do innych seokatalogów wykupując multikody, razem dodałem do około 130 katalogów w 90% tekst unikalny. Dwie frazy ze średnią konkurencją weszły do top1 i trzymają się już 1,5 miesiąca, kilka innnych jest w top10-20, dlatego jak czytam gdzieś na stronach, że katalogowanie nie działa to śmiać mi się chcę :D. PageRank skoczył z 0 do 3 w 3 miesiące. Teraz będę pozycjonował innymi metodami, żeby wyglądało to bardziej naturalnie.

A maże właśnie przez to woarto dodac swojastronkę do tego katalogu ?

nie zmienia to faktu ze powinni kase pobierac na innych zasadach

No spróbować można, ale wiesz wszystko zależy od subiektywnej oceny administratora. Spodoba mu się Twoja stronka to ją zaakceptuje, a nie spodoba to odrzuci :) Ja osobiście omijam już ten katalog, bo nie chce ryzykować.

dlatego jak czytam gdzieś na stronach, że katalogowanie nie działa to śmiać mi się chcę

Oczywiście, że katalogowanie działa. Wszystko zależy od tego jakie to są katalogi i czy robi to się z głową.

Prawdę mówiąc tyłka nie urywa jak na koszt. Ciężko oczywiście ocenić obiektywnie nie znając dokładnie fraz, bo ja mam np. coś takiego (frazy 3 i 4mln, widać że nie tylko ja je też sprawdzam w Webpozycji, więc jakaś konkurencja jest):

1z48mdf.png

Robione pakietem za 70zł też na 3 frazy.

Dobry test bo dowodzi, że pogłoski o śmierci katalogów (w sensie mocy) są mocno przesadzone. Wydaje mi się również, że różnica między ceną "najlepszych", a "średnich" jest nieproporcjonalna do różnicy ich mocy i zwykle "płacisz za znaczek". Ja osobiście odsiałem jeszcze ponad połowę listy cezzyego i jest nieźle :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności