Skocz do zawartości

Test wyszukanej listy Cezzego

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

Różnica między "średnimi" a "najlepszymi" polega na tym, że dziś wydajesz 70zł i jesteś na 15 pozycji, a za miesiąc przy update algorytmu nie ma cie wcale. Lista Cezzego jest nieaktualna, jak pisałem w innym temacie z 20 pozycji na tej liście wymaga linka zwrotnego, ma 3000 oczekujących albo nie jest katalogiem, nie mówiąc o PR który tam się pozmieniał. W niedługim czasie na naszym profilu na FB będziemy prezentować takie testy na naszej autorskiej liście TOP50 która pokrywa się w części katalogów podanych w tym temacie bo efekty są nadzwyczaj dobre, nie mówiąc o tym że pozycje stoją od wielu miesięcy mimo ciągłych updatów.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a już jutro mikołajki we wszystkich obcych katalogach ... zapewne ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Korzystam i jestem zadowolony. Świetna rzecz dla świeżych domen na początek pozycjonowania. Koszt może spory, ale efekty są i jest to "bezpieczniejsze" od kupowania linków w preclach. Oczywiście tylko na początku :-)

Zgadza się, że parę katalogów jest tam do wywalenia, przydałaby się aktualniejsza lista. Ja dorzuciłem sobie tam Zgredowe katalogi ;-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Będą darmowe kody?

No masz ... już gotowe :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie ma idealnych, publicznych list katalogów. Jeżeli nawet taka się pojawią, to szybko ludziki masowo zaczną dodawać tam swoje wpisy - lecąc automatem po całej grupie. We wszystkich zaczynają się wtedy pojawiać podobne wpisy, często słabo zsynonimizowane. Do tego dopalane czym się da. W konsekwencji większość katalogów szybko zacznie tracić swoją magiczną moc. Jak się chce mieć dobrą listę to trzeba samemu ją zbudować i nie udostępniać. Oczywiście na to trzeba czasu - uwzględnienie BL, PR, IP, Trust Flow itp. - ale w dłuższej perspektywie na pewno się opłaci.

Dużo osób pyta o tą listę, nie mogę jej teraz dać bo jest ona niedopracowana..

Zgodzę się że jest na tej liście kilka katalogów których cena jest po prostu za wysoka w porównaniu do jakości, na ich miejsce warto dać 5 tańszych katalogó.. dlatego opublikuje jakąś listę jak już będzie czym się dzielić...

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Podepnę się pod ten temat, bo został tutaj polecony przez Bestosa jeden z katalogów, który właśnie mocno mi podpadł. Uprzedzę fakty, wiem że narażę się na właścicieli katalogów, którzy pewnie rzucą się na mnie jak psy, ale kataloog.info absolutnie nie polecam. Jestem w trakcie dodawania nowego projektu, unikalne teksty, 0 reklam, SWLa, programu partnerskiego na stronie, stronka jest akceptowana jak leci we wszystkich "dobrych" katalogach a w/w katalogu nie bo... nie. Sz. P. admin (nie raczył się przedstawić z imienia i nazwiska, mimo mojej zawoalowanej sugestii, że skoro ja się podpisuję w mailu z imienia i nazwiska to tego samego oczekiwałbym od drugiej strony) wyrywkowo zrobił Ctrl C + Ctrl V regulaminu (de facto wśród polskich katalogów krąży praktycznie ten sam wzór) a na moje kolejne maile z kontrargumentacją potrafił napisać tylko, że "nie interesuje go żadna lista Cezzego, unikalność tekstów" no bo "mamy PR 6 i wszystko nam wolno".

Powiem szczerze, że pierwszy raz spotkałem sięz czymś takim i poprosiłem o zwrot pieniędzy 9 zł netto / 11,07 zł brutto za wpis - otrzymałem kolejnego maila treści, "za łamanie Regulaminu nie zwracamy pieniędzy". Czyli za próbę dodania strony, która może być dodana lub niedodana wg widzimisię admina, jest "kara". Szczęka mi opadła, rozumiem, że katalog to prywatna sprawa, ale zawsze albo admin zwracał kasę w podobnych przypadkach (2 kliknięcia w DotPay) albo dało się dogadać w jakiś sensowny sposób (pozdrowienia dla Zgreda).

Nie wiem, chyba pojawiła się jakaś kasta "książat katalogów", którzy stracili kontakt z rzeczywistością. Obce są tu jakiekolwiek niepisane zasady handlowe dotyczące klientów - zamiast oddać tę kasę a w myślach pomyśleć sobie chociażby "wyp.......aj" i sprawa zamknięta, to właściciel staje okoniem. Nie wiem na co liczył, że zapisze sobie na konto kolejnego jelenia, który oleje 11 zł stracone w 1 minutę (przecież wystarczy subiektywne krótkie spojrzenie na stronę i wiadomo, czy nam się podoba czy nie)? Oczywistością jest, że niezadowolony klient w mojej osobie napisze chociażby taki post - nie wiem czy to jest warte te 11 zł Panie admin.

Z koniem ciężko się kopać, krzywdy takim wpisem żadnej katalogowi nie zrobię, ale uważajcie, gdyż jak już zauważył Bestos - bardzo łatwo jest stracić pieniądze w niektórych podejrzanych katalogach.

Teraz można mnie krytykować :)

Ja czytam tam regulamin:

domeny internetowej Serwisu jest prawidłowy i jego treść wyświetla się prawidłowo po wpisaniu go w przeglądarce.

i nie wiem jak można wymagać czegoś czego się samemu nie ma na stronie. W mojej IE obcina lewą stronę regulaminu.

Może na Safari czy czym Twoja www źle się wyświetla i dlatego poszła w las? Z ktorym pkt regulaminu Twój serwis jest nie ten teges?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Po moim pierwszym mailu o co chodzi dostałem takie coś: "Strona xxxxxx nie przeszła akceptacji w związku z punktem regulaminu: 6. Zabronione jest dodawanie do Katalogu, Serwisów: e. niemających żadnej wartości, szczególnie serwisów z kilkoma artykułami na darmowej templatce z popularnego CMS'a ze słowem kluczowym w domenie!"

Tym "popularnym CMSem" jest Wordpress, a moją dodatkową winą, że znalazlem 2 miesiące temu fajną tematyczną domenę.

Widać moderator jest tam jak Google, wie lepiej co ma wartość, a co nie :)

Nie chodzi mi już teraz absolutnie o ten wpis, bo po akceptacji miałbym manię sprawdzania raz na tydzień czy admin go nie wyrzucił albo np. "ukryłby" go dla robotów. Po prostu nikt dawno mnie tak prosto w twarz na 11 zł nie skasował.

Nie chodzi mi już teraz absolutnie o ten wpis, bo po akceptacji miałbym manię sprawdzania raz na tydzień czy admin go nie wyrzucił albo np. "ukryłby" go dla robotów. Po prostu nikt dawno mnie tak prosto w twarz na 11 zł nie skasował

a jak tam Dido przyjął Cię do katalok.pl ?? Ten to jest specjalistą od oceny. Jak dodał, to Twoja strona jest godna.

Próbowałem kilka stron i niestety ze względu, ze nie podoba mu się moja gęba nie dodał...... Mało tego, te co kiedyś dodał pozamieniał na nofollow - to się nazywa właściciel katalogu.....

nie dodałem do katalog.wp.pl - linki nofollow

ja jakoś widzę tam dofollow.

ahrefs widzi część linków z WP jako NF, tak samo jak z kilku innych znanych katalogów

No nie mów, że wyznacznikiem dla Ciebie jest jakiś ahrefs, a nie to co jest fizycznie w katalogu. Owszem jakieś nadmiarowe adresy mogą być nofollow, ale ten jeden podstawowy z anchorem jest dofollow.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności