Skocz do zawartości

?li=15 co to oznacza ?

nisanosa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam filtr na jedną z moich stron. W ostatnich tygodniach była w 5-tej setce na kluczową frazę.

Powoli wymieniam zduplikowany content na wysokiej jakości oryginalną treść mojego autorstwa.

Dzisiaj strona skoczyła w google o ponad 150 pozycji do przodu, ale obok adresu strony pojawiło się tajemnicze "?li=15" .

Czy wie ktoś co to ?li=15 oznacza ?

Wygląda to tak:

strona.pl/?li=15

https://php.net/manual/en/reserved.variables.get.php

Dzisiaj już tej zmiennej rano przy nazwie mojej strony nie było i 170 pozycji w dół.

Teraz znowu zmienna się pojawiła i 170 pozycji w górę. O co tu chodzi ?

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/157803-krysztalowa-kula/page__hl__%2Bkryszta%B3owa+%2Bkula

jakiś link do tej strony? :)

Jest to parametr, który zapewne wskazuje numer strony artykułu/kategorii, lub coś w tym stylu, przez co masz duplikację treści na stronie w wersji bez ?li=15 i właśnie na niej.

Jeśli to paginacja - ustaw canonical tak, aby:

strona.pl/artykul

strona.plartykul?li=1

...

strona.pl/artykul?li=15

wskazywał na pierwszy z nich.

Indeksowanie zbędnych parametrów dodatkowo warto zablokować w GWT.

Tak jak Trotyl napisał, może to być wina błędu w skrypcie, przez co możesz mieć na przykład nieskończoną paginację w kategoriach, a Google to łyka, lub adresy dostępne po prostu w dwóch wersjach z id i bez id. Zastosowanie dwóch powyższych powinno pomóc.

Bez podania adresu to zabawa we wróżbitę Macieja.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności