Skocz do zawartości

Jak zarabiać na stronie?

nowy26

Rekomendowane odpowiedzi

@Duchu, pitu-pitu..

najpierw to trzeba mieć sensowną, branżową/tematyczną stronę, później trzeba zadbać o jej "popularność" a dopiero można zacząć mówić o artach sponsorowanych, banerach linkach i innych dupsach za kasę.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

W dniu 2.12.2012 o 09:29, mcmagik napisał(a):

@Duchu, pitu-pitu..

najpierw to trzeba mieć sensowną, branżową/tematyczną stronę, później trzeba zadbać o jej "popularność" a dopiero można zacząć mówić o artach sponsorowanych, banerach linkach i innych dupsach za kasę.

Kłóciłbym się. Moje strony nie są jakoś bardzo popularne, a dobrze się sprzedają artykuły sponsorowane, a najlepiej pozycjonujące i biorę całkiem przyzwoite pieniądze 40 do 100 zł. za sztukę.

Tyle, że trzeba samemu zdobyć klientów. Wysłać kilkadziesiąt mejli i przedstawić dobrą indywidualną ofertę.

Jeśli nie masz co robić, to zawsze możesz poczytać o zarabianiu na blogu <<Na tym blogu komentarze z Dofollow

Chcesz naturalny link? Artykuły sponsorowane

Ktoś kto płaci 40-100 za arta na stronie typu adsblog.pl raczej nie ma zielonego pojęcia o co w tym wszystkim kaman. art sponsorowany to nie precelek pozycjonujący.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Pytanie z serii: Jak żyć?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

W dniu 2.12.2012 o 11:00, mcmagik napisał(a):

Ktoś kto płaci 40-100 za arta na stronie typu adsblog.pl raczej nie ma zielonego pojęcia o co w tym wszystkim kaman. art sponsorowany to nie precelek pozycjonujący.

A czy 40 - 100 zł. to dużo? I tak jest to wielce opłacalne, bo poza linkiem, zleceniodawca pozyskuje nowych klientów. Z moich statystyk (akurat na tym blogu) wynika, że np. artykuł polecający jeden z hostingów, przyciągnął w 3 miesiące ludzi którzy zamówili usługi za niecałe 600 zł. Oczywiście nie jest to jakaś duża kwota, ale wydaje mi się, że jest to dobra i opłacalna forma reklamy, która będzie przynosić zyski tak długo jak będzie istnieć strona na której umieszczony jest taki artykuł.

Jeśli nie masz co robić, to zawsze możesz poczytać o zarabianiu na blogu <<Na tym blogu komentarze z Dofollow

Chcesz naturalny link? Artykuły sponsorowane

Dużo i nie dużo - punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Dla mnie, z mojego punktu widzenia przedsiębiorcy, to nie jest "opłacalna reklama".

Ta reklama, która średnio kosztowała 70 zeta, przyniosła 600 brutto /policz ile to netto/. Trochę padaka.. to tak naprawdę średnio licząc ~10 klientów (10x60=600) na hosting w ciągu 3 miesięcy czyli aż 3/m-c.

Dla mnie 70 dych wyrzucone w plecy.

Poza tym, to nie jest reklama, która przynosi zyski w nieskończoność - nie ma takiej formy reklamy. Jakby taka była nie spece od marketingu nie wymyślaliby coraz to nowszych form reklamy.

Dodatkowo, z precla o podobnym ruchu, z linkiem 'lifetime' za 5 złotych można spokojnie wygenerować taki sam dodatkowy ruch i sprzedaż.

Myślę, że dużo zależy od branży. Mam znajomego który sprzedaje materace. Jak z nim ostatnio rozmawiałem to mówił, że jest w stanie zapłacić w granicach powiedzmy 70 zł za każdą konwersję bo w tej chwili korzystając z Adwordsa itp wychodzi mu ok 100 zł ... ale mimo to jest na plusie przy takich transakcjach.

Gdyby za 100 zł wydanych na art sponsorowany miał powiedzmy 5 klientów to i tak jest o jakieś 400 zł do przodu a koszt konwersji zmniejsza mu się z 100 zł do 20 zł i w takim przypadku opłacalność jest oczywista.

Tak więc dla jednych taka forma reklamy będzie opłacalna dla innych nie.

Jeśli szukasz

firmy z okolic Krotoszyna może znajdziesz ją tutaj. A jeśli potrzebna Ci strona internetowa pytaj pod tym adresem. Może też chcesz dowiedzieć się kilku informacji o bolończykach.

@airpl, 70-100 na 1 konwersję? w życiu..

@CashNet

Cytat
Mam znajomego który sprzedaje materace. Jak z nim ostatnio rozmawiałem to mówił, że jest w stanie zapłacić w granicach powiedzmy 70 zł za każdą konwersję
a nie za pierwszą.. przeznaczać ~25-30% zysku brutto z produktu na jego pojedyńczą konwersję.. to się nie czyma kupy.. to już lepiej na aledrogo handlować.. no ale wcinać się nikomu w biznes nie będę - widać mam nieco inne podejście do biznesu..

W dniu 2.12.2012 o 07:52, nowy26 napisał(a):

Jak pewnie wszyscy zauważyli, Seopilot upada, Prolink też ma problemy.

Jaki inny sposób możecie polecić by zarabiać na małych stronach?

Nie będę oryginalny... umieść reklamy... :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności