Skocz do zawartości

Udostępnianie miejsca na zakupionym hostingu

forum ksiazki

Rekomendowane odpowiedzi

To mam pytanie Jeżeli osoba dostała by jedynie hasło do swojego konta ftp przydzielonego do jego folderów. Natomiast tworzenie baz danych oraz przekierowywanie domen odbywało by się za moim pośrednictwem. To jak taka osoba miała by dostęp do całego konta z poziomu np. PHP?

Zupełnie normalnie za pomocą odpowiednich funkcji PHP. Gotowce znajdziesz np. tu https://www.r57.gen.tr/

• 2 tygodnie później...

Ja kiedyś planowalem sie dzielic z klientami, znajomymi i rodziną serwerem (a dokładnie być adminem u nich) a potem to jeszcze wziąć na fakture dla wujka, ale to stare czasy...

Niestety mam hosting hekko (mój przedmówca) wiec troche rzeczy mi nie dziala np Joomla wgrywa sie w bledami podczas gdy wgrywam z instalatrona - powstają jakieś dziwne kategorie w użytkownikach po by po jakims czasie w ogóle przestalo odpowiadać wiele innych rzeczy mi nei dziala :)

Obsługa mówi ze na codzień zakłada Joomle, ale chyba u konkurencji na serwerze...

Ale jak mialem pierwszego klienta - znajomego szefa to włożyłem go do bardziej pro serwera bez limitów bez wsyp bez gadania ze "u mnei dziala". Nie dajcie sie nabrać na hosting za 30 zl bo to wychodzi hukowo później w tym jak to dziala (a my tu mówimy o tym jak to wyglada do klienta a nie dla pana admina z serwerowni)

Obsługa mówi ze na codzień zakłada Joomle, ale chyba u konkurencji na serwerze...

Joomli się nie zakłada. Joomlę się pali, kopie, bombarduje i w ogóle niszczy na wszystkie sposoby ;)

Powinien być narodowy zakaz stosowania tego 'skryptu', a jego twórców powinno się umieścić w zakładzie karnym...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności