Skocz do zawartości

Google wyniki a mapy ?

Motaba

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego jeżeli jestemy w topie map googla wypadamy z indeksu i nie ma nas w wynikach podstawowych ?

Bo Google ma taki kaprys...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Bo bezsensowne jest duplikowanie url. Google dąży do tego, aby każda firma była w mapach, ciężej nimi manipulować i wychodzi na to jak superową szukajką jest google ;)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Mój drogi to jest wiadome.

Ale się nie martw się, jak bardzo, ale to bardzo, zależy tobie na jakimś słowie lub frazie to nie

wstawiaj stronki do mapek goog..., wstaw pod nazwą firmy lub jakimś tam produktem,

spotkałem się już z takimi sukinkotami którzy ludzi robili na wstawianie w mapkę i wmawiali tym

budowlańcom że walnęli taki trik i są tam w TOP-ie, a oni nie znając się na tym płacili za pozycję.

Już nie pamiętam, ale jeden z moich bystrych pracowników w biurze wstawił mi stronkę na

mapkę i do tej pory wisi pod tą frazą, wybaczyłem mu. :killer: he,he, he, :D żartowałem, dobrze że jako producent

pewnych rzeczy (przedmiotów) na pewno nie małych, wyuczyłem się sam całej tej zabawy w seo, chociaż

teraz już bym nie musiał już tego pozycjonować, bo ludzie którzy tego szukają wpisują nazwę firmy.

Wedle ścisłości nie zajmuję się SEO jako usługi dla korzyści, oczywiście dla kogoś, bo nie muszę, wystarczy

że dzięki temu rozwinąłem kilka swoich - marek.

Wiadome, wszystkiego kochany nie ogarniesz w goog... ale od tego powinno być to forum, ja

przeglądałem je i czytałem posty, od trzech lub czterech lat, ale od nie dawna jestem tu zarejestrowany.

Chociaż niektórzy co są tu długo, zachowują się bardzo nie w porządku do nowo przybyłych albo zakładają

nowe konta dla podtrzymania swoich racji, a do niczego to ich nie doprowadziło w życiu.

Co do mapki to może jakaś bystra osoba tobie tu podpowie jak cię stamtąd usunąć bo nigdy tymi mapkami się nie zajmowałem.

Spadam bo żonka znowu jęczy że za długo przed kompem :klotnia:

Pozdrawiam wszystkich i wszystkiego dobrego :heej:

Został tylko BING.PL - wolna wyszukiwarka internetowa na cały świat.

A tak dla przyszłej równowagi rynku i każdy powinien to zrozumieć dla waszego dobra.

https://www.bing.com/?cc=pl

Wyszukiwarka - BING

Jak bing będzie kiedyś podskakiwał, to wtedy trzeba będzie promować inną wyszukiwarkę.

Dziękuję, a tu coś, o mocnych nerwach jak w robić ludzi w konia

Ja bym........... nie wiem, ciężko jest powiedzieć, jak każdy mógłby się zachować w takiej sytuacji.

Warto to zobaczyć jest naprawdę dobre, jak ktoś nie widział :

https://www.youtube.com/watch?v=Fw48FdM_Ji8

Dobranoc

Został tylko BING.PL - wolna wyszukiwarka internetowa na cały świat.

Dlaczego jeżeli jestemy w topie map googla wypadamy z indeksu i nie ma nas w wynikach podstawowych ??

A każdy program do badania pozycji pokazuje ze nas nie ma mam już tak z dwiema stronami ??

Nie każdy program tak pokazuje.

Używam Advanced Web Ranking, który liczy pozycje uwzględniając mapki.

Dlaczego jeżeli jestemy w topie map googla wypadamy z indeksu i nie ma nas w wynikach podstawowych ??

A każdy program do badania pozycji pokazuje ze nas nie ma mam już tak z dwiema stronami ??

Ponieważ obecnie wyniki są coraz bardziej zintegrowane i nie ma sensu dzielić wyników na mapki i organiczne, zwłaszcza że coraz częściej mapki idą na górę wyników...

Jak masz silna podstronę to czasem się udaje być i tu i tu, ale bardzo rzadko.

Pozostaje się dostosować :-)

A co do programów, to mylisz się. W każdym porządnym programie do monitorowania pozycji masz wybór czy zliczasz mapki czy nie. Sprawdź chociażby w serpmonster.pl.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Dlaczego jeżeli jestemy w topie map googla wypadamy z indeksu i nie ma nas w wynikach podstawowych ?

Strona powinna być w wynikach organicznych, tyle że może być dużo dalej. Dopóki wynik jest w mapach, nie znajdziesz go w wynikach organicznych - strona trafi do nich dopiero w momencie kiedy wypadnie z map wyświetlanych na 1. stronie w Google. Kiedyś wyniki w mapach nie wpływały na organiczne - strona mogła się wyświetlać 2 razy na 1. stronie w Google, pierwszy raz w mapach, a drugi w organicznych. Sprawdź dokładnie kilka pierwszych dziesiątek i upewnij się, na której pozycji jest Twoja strona.

Jak masz silna podstronę to czasem się udaje być i tu i tu, ale bardzo rzadko.

No właśnie od dłuższego czasu nie widzę takich przypadków.

Czasami się jednak zdarza:

suknie-slubne.jpg

Ale rzeczywiście nie widzę już, żeby strona główna się gdziekolwiek pokazywała, jeśli jest w mapkach. No cóż, kolejny argument za tym, żeby mapki traktować "poważnie", uwzględniać w wynikach i za nie też się rozliczać.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Strona powinna być w wynikach organicznych, tyle że może być dużo dalej. Dopóki wynik jest w mapach, nie znajdziesz go w wynikach organicznych - strona trafi do nich dopiero w momencie kiedy wypadnie z map wyświetlanych na 1. stronie w Google.

Ale rzeczywiście nie widzę już, żeby strona główna się gdziekolwiek pokazywała, jeśli jest w mapkach.

A ja widzę dość często. Przeważnie, gdy mapki nie są zweryfikowane i pochodzą z czasów pf...

Ale są też takie cuda...

ycade.gif

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności