Skocz do zawartości

Niestabilna domena - frazy i podstrony wpadają / wypadają

thunder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pewien problem, pewnie temat był przerabiany ale nie mogę go nigdzie znaleźć. Przejąłem pozycjonowanie strony mojego znajomego, któremu robiła to wcześniej firma. Rozstał się on z nią w dosyć walecznych nastrojach, praktycznie z dnia na dzień bo nie było żadnej umowy. Zajmował dosyć dobre pozycje, od 6-10. Sprawdzałem iż wcześniej wiele linków pochodziło z katalogów, trochę z jakiegoś średniej jakości zaplecza. Zacząłem powoli linkować tą stronę, doszło kilka podstron do pozycjonowania. Od początku jest jednak problem - strona raz jest, raz jej nie ma. Wpada na daną frazę wysoko np. na 3 czy 5. pozycję, wypada całkowicie, za to wpada inna podstrona. Wypada podstrona, wpada inna podstrona. Strona główna ani drgnie na wszystkie frazy - na jednej jest, na 3 na któere jest pozycjonowana jej nie ma w ogóle. Czasem wpadnie na 2 dni i znowu wypadnie. I tak w koło macieju od 2 miesięcy. Frazy raczej średnio konkurencyjne. Co może być przyczyną - walę linki z umiarem z najlepszych stron jakie mam, ale to nic nie zmienia. Dzięki za pomoc.

Masz zrobione przekierowanie 301 z www na bez lub odwrotnie?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Najpewniej jest jakieś przekierowanie z "www.domena.pl" na "domena.pl", redirect cherker https://www.interneto...redirect-check/ wykrywa 302, projektant strony stwierdził że cytuję "jest to sprawa serwera oraz domeny zgodnie z aktualnymi standardami". Wcześniej jednak zanim domena wpadła w te zawirowania na 99% też było to przekierowanie.

Jeżeli wykrywa 302 to zmień na 301

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A jak skutecznie działa ten wykrywacz? Osoba która zarządza stroną jest strasznie niekomunikatywna. Czy to przekierowanie może być winne? Nadmienię, że na kilku frazach strona jest na mapie google, bez www i z opisem title ze strony. Na 2 wynikach jest z kolei z www i z nazwą zgłoszoną chyba do google places.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności