Skocz do zawartości

Mapy i Ogranik ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pozycjonuję pewna frazę, i od kilku dni strona wskoczyła na 1 miejsce w mapach, jako że mapy w tej frazie są od samej góry, więc mam juz ta 1 pozycje, ale w wynikach organicznych jest tez strona na 27 pozycji, zazwyczaj w momencie wejścia w mapy na top, organik znikał a teraz co ?

jak to rozumieć ?

Jeśli w wynikach występuje blok map (a nie organik wzbogacony o dane z Miejsc Google) to może znajdować się tam dodatkowo nawet ta sama podstrona. Jeśli pod tą frazą są wyniki zespolone (organik z danymi map) to w wynikach może znaleść się dodatkowo inna podstrona tego samego serwisu.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Czasem się pojawia strona główna na 2,3 stronie wyników, gdy mapka nie jest na danej podstronie widoczna. Ale częściej podstrony się zdarzają jak są dobrze podlinkowane.

Myślę, że nie powinieneś się tym przejmować :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

mam juz ta 1 pozycje, ale w wynikach organicznych jest tez strona na 27 pozycji

W obu przypadkach wyświetla stronę główną, czy w mapach główną, a na 27. pozycji jakąś podstronę? I tak z czystej ciekawości jeszcze spytam - którą pozycję miała strona tuż przed dostaniem się do map?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności