Skocz do zawartości

Rozczarowany

Lukg7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem przedsiębiorcą działającym w sieci. Podczas sprawdzania wiarygodności potencjalnych partnerów w zakresie usługi pozycjonowania. Natknąłem się na informacje o tym forum, że profesjonaliści... że profesjonalne forum.... że tutaj znajdę wiarygodnego partnera.... i w ogóle achy, ochy...

Przeszedłem do działania, założyłem tu konto, następnie dokonałem aktywacji...

Niestety nie mogłem mimo kilkudziesięciu prób dodać zlecenia... "użytkownik anonimowy", jakiś totalny absurd, mimo zalogowania się... tam muszę się ponownie logować - login i hasło tam nie działają...

Dla mnie jest to jakaś kpina... Kompletna strata czasu...

Skoro nie mogę dodać zlecenia, to postanowiłem zakończyć żywot mojego użytkownika na tym forum i również nie mogę tego zrobić... Forum łamie prawo, tak jak kilka lat temu serwis nk.pl. Mianowicie nie dopuszcza możliwości usunięcia konta z serwisu... Jest to celowe działanie i łamanie ustawy o ochronie danych osobowych z 1997 r. Zgodnie z ustawą użytkownik ma prawo m. in. do zmiany i usunięcia swoich danych osobowych.

Spójrz na swój profil. Przeczytaj jeszcze raz ustawę. Spójrz ponownie na swój profil. Przeczytaj decyzje GIODO dot. danych osobowych w Internecie (co nimi jest i w jakiej sytuacji). Ponownie przejrzyj swój profil i zastanów się nad tym, co piszesz.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Spójrz na swój profil. Przeczytaj jeszcze raz ustawę. Spójrz ponownie na swój profil. Przeczytaj decyzje GIODO dot. danych osobowych w Internecie (co nimi jest i w jakiej sytuacji). Ponownie przejrzyj swój profil i zastanów się nad tym, co piszesz.

Ad. 1 Jestem prawnikiem, więc znam prawo lepiej niż ty.

Ad. 2 Skoro twierdzisz, że jest inaczej, to udowodnij to. Jak dla laika opisz jak wygląda procedura likwidacji konta na tym forum.

Prawnik czy przedsiębiorca działający w sieci? skoro znasz prawo, to wyraziłeś zgodzę na rejestrację na tym forum prawda? (i akceptowałeś jego warunki)

Mianowicie nie dopuszcza możliwości usunięcia konta z serwisu... Jest to celowe działanie i łamanie ustawy o ochronie danych osobowych z 1997 r. Zgodnie z ustawą użytkownik ma prawo m. in. do zmiany i usunięcia swoich danych osobowych.

A kto powiedział, że nie ma? nie jest tylko napisany sposób, czyli najpierw chyba, trzeba poinformować osobę odpowiedzialną..i mające odpowiednie uprawnienia..

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

konto można usunac pisząc do administracji lub tez sposób prostszy - zaraportowac ten temat i opisać sprawę.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Och, kolejny domorosły prawnik, który nie jest na czasie z prawem, ale za to wszędzie musi udowadniać swoją rację :P Jak dla mnie to możesz być nawet i samym bogiem, ale to i tak nic Ci nie da, skoro najprostszych rzeczy nie pojmujesz i nie umiesz znaleźć.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Tak, aby niektórym rozjaśnić pewne kwestie. Ta kwestia jest na 1 roku studiów prawniczych wykładana. Są normy prawne:

- ius cogens (omawiana norma prawa tejże ustawy ma ten charakter)

- ius dispositivum

- ius semidispositivum

To właśnie odróżnia kogoś z wykształceniem prawniczym, od wspomniałego domorosłego prawnika, którym kilka osób na tm forum jest. :faja:

Niektórym domorosłym prawnikom wydaje się, że wystarczy "coś napisać" np w regulaminie, aby obowiązywało. Taki mały off-topic.

Zgadzam się w pełni z użytkownikiem msurma, że niektórym brakuje zdrowego rozsądku.

A tak poza tym, najpierw trzeba mieć pewność, aby potem się "wymądrzać". W przeciwnym razie można narazić się na śmieszność. Według słów admina za tamten dział forum odpowiada inny podmiot. Nie ma mowy tutaj o 15 postach. Vide korespondencja mailowa z adminem.

PS. Im dłużej ten temat jest na forum, tym więcej osób chce "zabłysnąć"...

Nawet jeśli informacje zawarte w profilu, który usiłowałeś usunąć pozwalają na zaklasyfikowanie go jako zawierającego dane osobowe (w rozumieniu art. 6.), to ustawa nie definiuje procedury na drodze której możesz żądać ich usunięcia lub zmiany. Ustawodawca nie nakłada na podmiot przetwarzający dane osobowe obowiązku udostępnienia aplikacji umożliwiającej ich samodzielną edycję. Jeśli twierdzisz inaczej zacznij od pozwów przeciwko bibliotekom, które nie pozwalają na zmianę danych konta przez internet (zwłaszcza tych operujących wyłacznie na katalogach kartkowych).

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

...

PS. Im dłużej ten temat jest na forum, tym więcej osób chce "zabłysnąć"...

Tym więcej osób rejestruje się właściwie tylko po to aby żądać za chwilke usunięcia konta :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności