Skocz do zawartości

Pytanie do wszystkich mających kalalogi

Yukatan

Rekomendowane odpowiedzi

A jaki to ma cel bo nie do końca rozumiem? Można podpiąć 100 domen do tego samego serwera i każda z tych domen będzie miała swój dns (ns1.domena.pl i ns2.domena.pl) i wszystkie będą na tym samym IP.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

kurde musze jeszcze poczytać.

Blake to jak te same ip a różne dnsy?

Chodzi mi o to że chce dodawać strony do katalogów które się różnią czymś więcej niż ip ,pomyślałem o Dns ?

I czy nie jest tak że katalogi na różnych dnsach są trudniejsze do powiązania niż te tylko o różnych ip?

Nie mam pojęcia czy są trudniejsze do powiązania czy nie, ale jeszcze nie widziałem strony która zostałaby w jakikolwiek sposób ukarana za to że ma takie samo IP czy dns jak setki innych. Z tego co wiem to chyba o naturalność chodzi linkowania a zwykły kowalski kupując serwer w nazwa.pl nie patrzy na to jakie będzie miał IP. Ma takie samo jak reszta na współdzielonym hostingu i tak samo pozycjonuje stronę, którą też da się wypchać w topy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A nie jest tak że serwer ma określony dns a pod nim domeny na różnych ip? bo mówiłeś źe różne dnsy mogą być przypisane do jednego ip.

A znasz takie grupy katalogów które są na różnych tych dnsach.

Chyba odwrotnie. Serwer ma określone IP a domeny mogą mieć różne dns-y przekierowane rekordem A na IP tego serwera

przecież to i tak nic nie daje bo można znaleźc katalogi po:

- takis am regulamin

- dane w regulaminie/kontakcie

- ten sam czas dodawania tych samych wpisow czyli moderacja jednoczesna

i jeszcze kilka footprintow o których nie wspomnę :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności