Skocz do zawartości

Przekaz bez przekazu ;)

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Umieszczam w dowcipach bo do pogaduszek nie wiem czy się nadaje. Zna frazesy SEO ale o SEO nie ma pojęcia ... PR skuteczny :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

"jak wypozycjonować kredyty, kiedy nasza strona dotyczy rowerów"

Kup rower na raty, lub skorzystaj z atrakcyjnego kredytu, jaki dla ciebie przygotowaliśmy ;)

Świetna fryzura ;-)

też miałem takie zakola ;)

Nie wiem, czy tylko ja to widzę, no ale tak drugi rok, to coraz więcej mówi się o pozycjonowaniu, wszyscy nagle posiadają tajemną wiedzę ;)

No ja dostałem o 3 w nocy informację od pana Pawła Krzyworączki w sumie to od jego materiałów rozpocząłem zdobywanie wiedzy o SEO (tak wiem;)

Ostatnie miejsca, ostatnie godziny, czas na decyzję!

Zrób sobie prezent na Mikołaja i zgarnij setki tipów, tricków, wskazówek, które kręcą się po mojej głowie i tylko czekają, by eksplodować na webinarach! Hm, chyba nie powinienem pisać maili po nocach... ;-)

O pozycjonowaniu tam jest godzina, ale podoba mi się hasło "Przekonaj się sam, o skuteczności naszej metody"

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

A mi prezentacja się podoba. Chrzanić fryzurę i zdenerwowanie, w końcu wszyscy jesteśmy blondynami o niebieskich oczkach i charyzmie Fuhrera :) Brak konkretów? Jasne, lepsza byłaby nawijka o SWL-ach, banach, filtrach, rel=nofollow me, rel=canonical itd., Pani Basia z warzywniaka na pewno to zrozumie... Np. 1:17 - mój były szef był w 100% przekonany po rozmowie z "pozycjonerem", że pozycjonowanie polega na jakichś tajnych układach z Google - taki filmik jest w sam raz dla niego, żeby nie był naiwny i nie dał się namówić na TOP1 na frazę "wypas owiec w Bieszczadach".

On nie mówi o tym,że zna się na pozycjonowaniu, tylko mówi o stosowanych "ściemach", i co nie ma racji ?

Generalnie ludzie nie rozumieją czym jest pozycjonowanie, a o to przykład:

Na jakimś spotkaniu rodzinnym kuzyn się mnie pyta czym się teraz zajmujesz ,a ja mu na to pozycjonowaniem, a on patrzy na mnie wielkimi oczami, i stwierdza:" Tylko nie daj się załapać policji"

@Bart w takim razie wyszczególnij, gdzie ten gościu nie ma racji ?!

Opiera się na ogólnych frazesach i w gruncie rzeczy nie wiadomo o co chodzi. Zapewne nagra kilka filmików po czym nastąpi oferta szkolenia :/ Jak tego nie widzisz to...

Typ Krzywej Rączki.

e: kolejny milioner - cytat z jego strony: Jako praktyk od lat pracujący w domu rozwieje wszystkie mity, które narosły wokół pracy w domu. Wyjaśnię Ci ile możesz zarobić przez Internet i jak zabrać się za zarabianie.

Tu też bardzo odkrywczy filmik:

...e: kolejny milioner - cytat z jego strony: Jako praktyk od lat pracujący w domu rozwieje wszystkie mity, które narosły wokół pracy w domu. Wyjaśnię Ci ile możesz zarobić przez Internet i jak zabrać się za zarabianie.

Pewnie z połowa użytkowników tego forum trzepie lepsze lub gorsze stronki pod AdSense i inne systemy zarobkowe. Robią to właśnie w domu. Ba, biura maja nawet w domu. Więc, o co kaman?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Trochę mnie dziwi dlaczego wyśmiewacie się z gostka. Co on powiedział takiego śmiesznego?

Nic śmiesznego. Powiedział prawdę, prostym przekazem - dla szarego Kowalskiego.

A wyśmiewają to "pozycjonerzy" w których interesy to uderza. Bo coraz trudniej naciągać edukowanego klienta.

@Bart wejdź chłopie na stronę tego człowieka i sprawdx do kogo ona jest kierowana !

Najważniejsze, to jest nie wpadać w paranoje, bo są osoby, które tworza zaplecza w ilości 10 000 domen, a są osoby,które na hasło "pozycjonowanie" pytaja, czy to przypadkiem nie jest zagrożone kara więzienia.

Zrezta tutaj nawet nie chodzi o pozycjonowanie tylko o ogólny zarys faktu,że przez internet mozna zarabiać . Strona nie jest kierowana do profesjonalistów,a do gospodyń domowych :) .

Moim zdaniem tragedii nie ma, ale dla mnie gość jest równie wiarygodny co Krzywołapek

Żeby nie było że tendencyjnie i bez konkretów "hejtuję", to dwie rzeczy, które mi się w sumie najbardziej rzuciły w oczy.

1. Gość twierdzi, że firmy nie zdradzają technik bo na pewno stosują niedozwolone chwyty i "mają się czego wstydzić". A który specjalista zdradza swoje techniki, do których musiał dojść własną pracą? Spytajcie Coca-Colę o recepturę na Pepsi. Nie dadzą Wam? Pewnie mają się czego wstydzić i stosują niedozwolone składniki.

Prawda jest taka, że biznes jest biznes i nikt nie odda wiedzy za darmo tym bardziej, jeśli jest ona skuteczna.

2. Pieprzenie o tym, że "pozycjonowanie bez modyfikacji Waszej strony" jest czymś złym. Przecież nie wszystkie strony potrzebują modyfikacji. Czasem dostajesz stronę już zoptymalizowaną i co - jak nic przy niej nie zrobisz to jesteś be?

O przykładzie z kredytami i rowerami już nawet nie wspominam.

Tak jak napisał powyżej @kokodżambo - poziom merytoryczny na wysokości wiedzy o SEO przeciętnej gospodyni domowej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności