Skocz do zawartości

Pojawia się i znika :)

NGC

Rekomendowane odpowiedzi

Też zauważyłem różnice między pozycjami rano a wieczorem.

Frazy skaczą między top9 a top12 przez jakiś czas po to aby nagle wejść w okolice top 4-6 lub spaść na koniec top 20 lub początek 3 strony.

lok. PL czyste cache i histora ,nie zalogowany. Jedynie na Chrome czasami pokazuje różne pozycje.

Prawdopodobnie odpytujesz różne Data Center stąd te zawirowania w wynikach.

Portal informacyjny agregujący wiadomości RSS XMC.PL

Projektowanie stron i sklepów internetowych dev.xmc.pl Tomasz Michałowski

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

Nie różne data center, bo zauważyłem to praktycznie na wszystkich frazach, że robi się loteria (tylko top3 siedzi w miarę stabilnie). Jeżeli skaczą między pierwszą dziesiątką a drugą to jest to jak by to powiedzieć "normalne", ale jeżeli jest w topie a później jej nie ma nigdzie to może to być znak nadchodzącego filtra. Przynajmniej u mnie tak było.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nadchodzący filtr? A możesz coś więcej na ten temat? Ja mam ten problem z dwiema stronami, obydwie są świeżo po potraktowaniu multikodem na kilkadziesiąt katów.

Dokładnie po katalogowaniu do grupy kulfika złapałem tego filtra. W narzędziach pojawiło się info o nienaturalnych linkach, nie dostałeś?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

taki stan rzeczy sam zauważyłem podczas pozycjonowania nowej strony- po czasie wszystko się unormowało i jest ok. Bywało na początku tak, że strona była w TOP 3 a po czasie w ogóle nie było... albo podczas sprawdzania w wyszukiwarce Opera strona była na 1 miejscu ale w Firefox'ie na 3 .... także dziwne :)

Co do przeglądarki to nie dziwne, bo może miałeś historię zapisaną a co do pozycji i dodawania do seoków to domyślam się, że zrobiłem ogólnie błąd przy ich dodawaniu, bo nowa strona była katalogowana (anchor w tytule w seoku) a w treści wrzuciłem link do starej strony. Nowa się wybiła a stara złapała filtr. tematyka była ta sama dlatego to pomieszałem w jedno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności