Skocz do zawartości

Jezeli nie chce dawac sily linkom OBL

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie.

Czy w serwisie gdzie umieszcza sie duzo linkow wychodzacych, lepsze jest stosowanie linkow nofollow czy jakiegos linka posredniego, typu index.php?link=1234 ???

Pozdrawiam

Reklama internetowa - marketing w wyszukiwarkach || Pozycjonowanie Poznań - skutecznie i profesjonalnie || Słownik online Slowka.info - tłumacz online

lepsze jest stosowanie linkow nofollow

odpowiedz patrz powyzej /\

typu index.php?link=1234 ???

ten link akurat jest nadal bezpośredni... tylko gorszy do indeksacji przez google.. chociaz w zasadzie jedna zmienna wiec.. powinno przejsc podobnie jak html ;) gorzej onet i wp

--------------------------------------------------------------------

Noclegi Polska - Baza noclegowa > 17000 obiektów noclegowych

Sklep komputerowy online komputery, laptopy, pda, monitory, aparaty cyfrowe

Kampanie reklamowe w internecie oraz w radiu

typu index.php?link=1234 ???

ten link akurat jest nadal bezpośredni...

z tego co zrozumialem to strona index.php znajduje sie w naszej domenie, a z parametrem link przekierowuje nas na inna strone, wowczas to od przekierowania zastosowanego w index.php bedzie zalezalo czy link bedzie sie zachowywal jak bezposredni czy posredni.

ja bym zastosowal linki posrednie (ale nie 301).

tak tak chodzi o to, ze index.php?link=1234 jest na naszej stronie i wywolywana akcja link odczytuje dopiero z bazy adres na ktory zostajemy przeniesi za pomoca header()...

Reklama internetowa - marketing w wyszukiwarkach || Pozycjonowanie Poznań - skutecznie i profesjonalnie || Słownik online Slowka.info - tłumacz online

Jesli mimo wszystko zastosujesz przekirerowanie 301 to wydaje mi sie ze spidery to potraktuja jako link bezposredni ... myle sie?

rysunek, malarstwo, nauka rysunku, szkoła rysunku, kurs, architektura

usługi dla firm, doradztwo, uslugi doradcze, consulting, biznes

katalog stron WWW, Katalog stron, katalog SEO, linki bezpośrednie

... a czy "nofollow" czasem nie jest ignorowane przez G.

Ignorowane w sensie chodzenia po linkach - tak. I co z tego? Niech sobie łazi.

Chodzi o to, żeby ilości linków wychodzących stricte z serwisu nie zwiększać (np jeśli userzy mają swoje w sygnaturach na forum). Tutaj nofollow sie sprawdza i myślę, że właśnie o to chodzi autorowi tematu.

Nie wykażesz czy "fizycznie" po nich nie chodzi.

Wykazałem! Nie indeksuje stron, które są linkowane tylko z linków 'nofollow' - na 100% w obrębie jednego serwisu (podstrony).

[edyta]

Dowody (teraz bedzie trudniej bo jest wiecej stron) -> https://www.google.pl/search?hl=pl&q=site%3...aj+w+Google&lr=

Brak w wynikach wszelkich :

www.thelinks.com.pl/dodaj-dzial- xxx.html

oraz

www.thelinks.com.pl/dodaj-strone- xxx.html

gdzie xxxx to poszczegolne numery np -> https://www.thelinks.com.pl/dodaj-strone-2502.html

Na tym ostatnim URL mozesz zobaczyc linki 'nofollow'

[edyta 2]

w statystykach takze nie widzialem aby G zaglądało na takie adresy.

w statystykach takze nie widzialem aby G zaglądało na takie adresy.

O, i to jest dowód "fizycznego" niechodzenia.

Mimo wszystko widziałem na forum głosy ludzi, którzy twierdzili że im G zaindeksował stronę z linka nofollow.

Próbowałeś się bawić z zewnętrznym serwisem? Jak by co to mam jedną wolną domenę *.pl bez najmniejszego linka postawioną na serwerze z Awstats. Możemy zrobić testa :)

Z zewnętrznymi nie robiłem - też mam nowe domeny - zrobię.

Ty też możesz zrobić - będą wspólne wnioski i dwa testy.

Odnośnie głosów o indeksowaniu po linkach noffolow tez czytałem - być może były to linki zewnętrzne.... Wiem, że te testy miały być powtórzone.

w skrócie tyle... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności