Skocz do zawartości

Walka z depozycjonerami

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

Jedna z moich stron w ostatnich dniach nabyła sporą liczbę linków na dwa anchory.

Przyrost dzienny jest na prawdę wielki i ja nie mam z tym nic wspólnego, wszystko wiem na bieżąco co się dzieje.

Najprawdopodobniej sprawcą jest konkurencja, która dzisiaj przeskoczyła mnie na te frazy (miałem 1sze miejsce od miesięcy), a w konsekwencji poleciałem o 10 oczek w dół.

Strona bardzo dobrze zniosła wszystkie Pingwiny, Pandy i inne czarno-białe zwierzaki, jest wartościowa i przyjazna użytkownikom, całkowite zero spamu i tylko jeden link wychodzący.

Jak namierzyć źródło tych najnowszych linków? zgłosiłem już prośbę o blokowanie innym możliwości linkowania tej domeny do:

- gotlink

- seomatik

- e-weblink

- seopilot

Do kogo jeszcze powinienem się zgłosić?

Jak się zabezpieczyć?

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Do wszystkich SWLi, najlepiej z maila w domenie tej strony.

PS

możesz też zgłosić się do tego użytkownika https://www.forum.optymalizacja.com/user/10-dido/

tylko opisz w miarę delikatnie sprawę bo zrujnujesz mu światopogląd ....

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Czekam na odp. Dido

Bez jaj :D to z nim to był żart :D to jest nasz kolega z forum który z uporem godnym lepszej sprawy twierdzi, że linkami nie można zaszkodzić ....

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Nie chcę Cie martwić, ale może być już za późno, zablokowanie tych linków może Ci wcale nie pomóc, mi też linkowali i swl'ami i automatami na pojedyncze anchory na podstrony i to dość długo zanim się zorientowałem (bo jakoś nie mam w zwyczaju sprawdzać systematycznie swojego bl), zablokowanie swli w sumie nic nie dało, próbowałem też dotrzeć do właścicieli kilku spamów, na których wylądowały do mnie linki, bezskutecznie. Wiem, że niby jest narzędzie, ale i tak nie działa, a już co najmniej nie wierzę w jego skuteczność. W efekcie strona powoli, powoli systematycznie traci traffik i pewnie zakończę jej prowadzenie.

Można tylko podziękować wspaniałemu Guuglowi, że napędza spam, robi cyrk z webmasterstwa i niszczy Internet.

Zablokowanie SWLi nic nie da, bo rumaka nie zablokujesz....

Najprawdopodobniej sprawcą jest konkurencja...

to wiesz co masz robić..... Puść blasty na 9 stron przed sobą, każda dostanie -10 i znów będziesz TOP1 :):):)

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

To są ewidentne czyny nieuczciwej konkurencji którą należy zwalczać. Jest nomen omen stosowna ustawa.

najpierw musisz znaleźc i udowodnić że to właśnie "Oni" a obecnie w necie nie ma na to szans :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

to wiesz co masz robić..... Puść blasty na 9 stron przed sobą, każda dostanie -10 i znów będziesz TOP1 :) :) :)

Hehe.. puki co zaczekamy, może się odbije jutro lub za kilka dni. Podobno G jest przygotowane na takie sytuacje :P

Tak szczerze, ja raczej nie odpuszczam, wiem co mam zrobić w ostateczności, a jeżeli to rzeczywiście rumak, to będzie mi w sumie łatwiej.

Problem tylko polega na zlokalizowaniu chociaż kilku linków abym miał pewność czy to swl czy co..

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

@zgred, namierzenie to pikuś z ustaleniem, że to te linki są powodem obecnej sytuacji, tego nawet w G nie wiedzą - czy inaczej były by jakieś śmieszne emaile o wykryciu nienaturalnych linków, czy było by narzędzie do wskazywania linków, które Twoim zdaniem są be? Po rostu by uje*ali te strony likujące i było by pozamiatane. Tu nie biorę pod uwagę nawet działania G z premedytacją na szkodę domeny linkowanej, bo adwordsy, bo trzeba z czegoś żyć, bo to, bo tamto.

@k0l3c trafiłeś na konkurencję, którą cechuje życiowa imotencja, coraz więcej takich na rynku, ale to nawet nie ich wina, wykorzystują to co dostają od G na tacy - współczuję, sam z taką czasami muszę się zmagać :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

to wiesz co masz robić..... Puść blasty na 9 stron przed sobą, każda dostanie -10 i znów będziesz TOP1 :) :) :)

@k0l3c trafiłeś na konkurencję, którą cechuje życiowa imotencja, coraz więcej takich na rynku, ale to nawet nie ich wina, wykorzystują to co dostają od G na tacy - współczuję, sam z taką czasami muszę się zmagać :)

Ciekawe jak znacząco wzrosła ilość takich działań, po wprowadzeniu nowego algo, w którym linki szkodzą. Za chwilę ze świeczką trzeba będzie szukać strony, która nie gościła jeszcze swli i rumaków. Gógle walczy ze spamem napędzając go, tworząc popyt na nowe spamy. Gdzie w tym sens?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności