Skocz do zawartości

Walka z depozycjonerami

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby linki były ignorowane to cały ich algorytm poszedłby się ...........

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

...tak na marginesie: właśnie dziś mikołaj przyniósł mi piękny spadek, bo cwaniaczki nawalały w domenę czym popadnie. Żenujące to jest...

To chyba coś innego, dzis zauważyłem spadki na wielu stronach dla niektórych fraz.

Nie +/- 1 ale takie, gdzie spadek jest równoznaczny z wypadnięciem poza top10 czasem -10 czaszem -6, tak jak by wypychano częśc pozycjonowanych fraz do top20 :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Beerbant - ustalmy, że:

Teraz jest tak:

1) Są linki które pomagają

2) Są linki które szkodzą

Natomiast wcześniej było tak, że były linki które pomagały i linki które nie pomagały a na samym początku pomagały wszystkie linki (algrotym był prymitywny).

I chodzi tylko o punkt 2) aby wrócić do stanu wcześniej (gdzie ta wyszukiwarka była IMHO u szczytu swojej jakości) - czyli zamiast karać za 2), po prostu ignorować 2).

Kurcze ale co ja jestem ? Ja tam nie rządzę , wyobrażasz sobie jaki byłby rozpiździaj gdybym tam szefował ?? :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@INOMan

I sam widzisz że algorytm jest dobry, drobe niedoskonałości i tak nie wpływają znaczaco na wyniki jakie otrzymuje zwykły użykownik. A przecież algorytm jest dla Userów a nie dla SEO-wców. Jedna strona wypada, druga wchodzi na to miejsce za niedługo też pewnie wypadnie. Taka karuzela jest na rękę marketingowcom z G. Chcesz stałego trafiku kup Pan reklamę.

P i e r d o l e n i e o szopenie -ze tak zacytuje tutaj Birbanta, dobrze ze idzie na cos zwalic, od kiedy to google pozwala na pozycjonowanie i manipulowanie wynikami, ktore jak samo twiedzi sa naturalne ? Moze zamiast plakac zobaczycie jak sa robione ciezkie frazy typu bielizna , opony czy meble jakie to biale SEO tam jest, kazdy chce byc w top10 ale 5 artykuami czy 10 mocnym linkami z onetu czy interii to frazy pozycjonowanie nie zrobicie wiec prosze przestancie lamentowac i dostosujcie sie do dzisiejszych czasow i filtow w google

Marketing internetowy dla firm

wyobrażasz sobie jaki byłby rozpiździaj gdybym tam szefował ?? :D

nie ... ale pewnie byłoby miło :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Xann - ale Ty piszesz o trochę czymś innym. Tak samo stronie będącej na pierwszym miejscu pod "opony" jesteś w stanie teraz zaszkodzić tymi technikami o których mowa w tym wątku. Różnica jest taka, że w przypadku tej "wrażliwej" frazy pewnie nie stało by się to z automatu tylko musiała by być podjęta decyzja przez człowieka/ludzi - tak samo jak było z allegro i tablica.pl

To chyba coś innego, dzis zauważyłem spadki na wielu stronach dla niektórych fraz.

Nie +/- 1 ale takie, gdzie spadek jest równoznaczny z wypadnięciem poza top10 czasem -10 czaszem -6, tak jak by wypychano częśc pozycjonowanych fraz do top20 :)

może i tak, ale ja te "śmieci" nie wiadomo skąd w masowych ilościach zauważam od pewnego czasu a dziś do tego doszło "bam"... :)

zaszkodzilc bylo od zawsze mozliwe tylko nie wszyscy wiedza i jak, takie chywyty jak kradziez domeny czy tez inne o ktorych nie wspomne specjalnie sa juz od lat stosowne nic tego nie zieni to jest walka o pozycje topowe a kto powiedzial ze bedzie ona czysta ? czysta to mogla byc 5 lat temu jak bylo 20 pozycjconerow teraz jest z 1200 i kazdy walczy o ta sama fraze

Tylko działania G. w ostatnim roku wręcz do tego poniekąd zachęcają i powodują, że jest to coraz łatwiejsze - być może właśnie tylko po to aby zmuszać do korzystania z Adwords.

Trochę też nie do końca rozumiem do czego zmierzasz Xann, to że konkurencja jest coraz większa bo fraz mało przybywa za to przybywa stron i pozycjonerów - to ok. Natomiast co po za tym chcesz napisać? Pojawiły się stosunkowo nowe rzeczy związane z serwisami społecznościowymi ale okazuje się, że jeżeli ktoś zaczyna wygrywać swoją ciężką pracą i pomysłowością to można go łatwo upier****ć.

Kradzieże domeny, jakieś akcje z DNSami, okres kiedy można było ud****ć kogoś przez Duplicate Content na proxy etc. - to rzeczy które które się raczej wyjątkowo udawały albo działały tylko na chwilę, a teraz wygląda na to, że wystarczy kupić trochę softu przeznaczyć trochę kasy na inne działania i można ładnie depozycjonować.

Chodzi mi o to ze depozycjonowanie stron bylo od zawsze, wystarczy sobie wyguglowac zeby sie dowiedziec w tym temacie wszystkiego, goooogle z tym nic nie zrobi bo niby dlaczego mialo by zrobic? jedyne co mozemy to sie przyzwyczaic do nie tak nowej sytuacji

Okey, nie ma sensu w koło macieju to samo, ja tylko twierdze, że kiedyś to było "x" razy trudniejsze niż teraz i dawało marne efekty. Mam wrażenie, że Ty uważasz, że nie wiele się tutaj zmieniło - i chyba na tym można zakończyć dyskusję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności