Skocz do zawartości

Walka z depozycjonerami

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dave a ja uważam że to dobry pomysł moja strona i powinienem móc decydować jakie strony mogą linkować do mnie. Bo teraz jest jak z reklamami w skrzynkach wielu ich nie chce a i tak dostaje.

Niestety jak tak o tym myśle to doprowadziło by to do poprawy jakości serpów a adwords by na tym tracił.

1.jpg

Dla ciekawych, tak to się mniej więcej prezentuje.

W sumie wygląda jak filtr na frazy, w sensie cofnięcie o równo kilka miejsc.

Na całe szczęście puki co pozycje stoją. Zatem solidne linki mają szansę to przywrócić.

Co do szukania spamu, MarketSamurai chce tylko frazę ode mnie, resztę mam zablokowaną na trialu.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Przecież w GWT nie ma wykresu do linków. A nie pamiętam ile było pod koniec listopada.

Tak czy inaczej Ahrefs pokazuje nagły przyrost i nagły spadek linków, to trwało 3 dni.

Ktoś musiał puścić rotację przez dwa dni, a później odciąć.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

k0l3c

Czym mogę sprawdzić mój przyrost bl gdyż mam identyczną sytuację jak Ty.

Ktoś mi chyba dowalił i strona wyleciała na 20 miejsce a od bardzo długo trzymała się w top5.

Inne strony w serpach raczej bez zmian więc to nie algo.

Kiedyś zobaczyłem że ktoś napisał mi ładny artykuł na podobne frazy jak ja pozycjonuje, ale do głowy mi nie przyszło żeby się tym zająć, teraz jednak twierdze że to była krecia robota konkurencji.

Proszę o pomoc czym sprawdzić przyrost bl aby pokazał się np taki ładny wykresik plisss.

A jeśli dam stronę to zafiltrujecie mi ją? Oczywiście za moją zgodą dla testu. Możecie robić co chcecie. idziecie na to? Dam domenę praktycznie bez linków.

Dawaj, mam listę SB do przetestowania, zobaczymy jak to faktycznie jest z tymi zabójczymi linkami z automatów ;)

No to pierwsza z brzegu strona hobbystyczna, która prawie nie ma linków, tylko takie by gdzieś wskoczyła, wisi sobie dobrych kilka miesięcy - queen.lilja.pl, filtra jak widać nie ma, zwykła strona z naturalnymi pozycjami.

Wątpię byś dał radę tylko linkami z sb, chyba że w długim okresie. Z góry dziękuję za darmowe linki :faja: ...i tylko linkami, bez stosowania innych metod.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności