Skocz do zawartości

Walka z depozycjonerami

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem nie ma sensu tak pakować subdomeny, wolałbym testować na domenie głównej. Po za tym bana raczej nie będzie, ew. filtr, a nie zdefiniowaliście keywordów i ich nie monitorujecie.

Test nierzetelny :P

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dzięki!

ło ludzie dopiero teraz widzę jak konkurencja wali z SWLi i nie dziwota że wskakują na 1-2 miejsce na frazy które np artefakt za top1 wycenia na 700zł :D

przecież to jest ku**a chore, te wszystkie pandy srandy upier***alają normalne firmowe strony w które wkładasz serce i pozycjonujesz wg ich zaleceń a wbijają do top 1-2 strony napier***e z SWLi...

K0l3c jest bardzo dobry test, tu nie trzeba monitorować fraz, na tytuł czy podstawowe frazy ma wypaść, mogę dać jakąś główną, ale jak sobie nie dacie rady z subdomeną to i z główną tym bardziej. Przy filtrze jej nie będzie na królowa Rania itp. frazy gdzie od minimum pół roku jest, specjalnie dałem taką stronę by nie było specjalnie konkurencji i filtra będzie widać jak na dłoni.

Jakaś rotacja tam była, ale nie jest powiedziane, że ktoś Cię pokarał dynamicznym.

Jeżeli używasz jakiegoś SWL`a, to mogłeś nie zauważyć kiedy straciłeś i odzyskałeś linki.

Po za tym jedno źródło informacji to za mało, równie dobrze roboty ahrefs mogły w tych dniach nie złapać wszystkiego.

Masz jakieś skutki uboczne? pokaż proporcje fraz itd. Danych jest za mało żeby oceniać, a już tym bardziej panikować :P

Ps. Ja już mam małe powroty choć jeszcze nie wdrożyłem planu odzyskiwania.

Czyli jednak G potraktował to z dystansem, prawdopodobnie gdyby nie odpięli tego dynamika to mogłoby być gorzej.

Ale i tak sądzę, że nie skończyłoby się to żadną karą, pomijając cofnięcie o kilka pozycji na konkretne frazy, bynajmniej na jakiś czas.

Mam zbyt dużo dobrych linków, żeby dało się zepsuć autorytet witryny w kilka dni.

penguins.jpg

Jeżeli używasz jakiegoś SWL`a, to mogłeś nie zauważyć kiedy straciłeś i odzyskałeś linki.

chodzi o to że nie używam SWLa żadnego, tylko i wyłącznie delikatne linkowanie katalogami z różnymi opisami i wpisy na forach, stronka ładnie się trzymała w top 3-7 z tendencją wzrostową i nagle bach z dnia na dzień wyleciała na wszystkie frazy do top 20-40 a konkurencja została na swoich miejscach

chodzi o to że nie używam SWLa żadnego, tylko i wyłącznie delikatne linkowanie katalogami z różnymi opisami i wpisy na forach, stronka ładnie się trzymała w top 3-7 z tendencją wzrostową i nagle bach z dnia na dzień wyleciała na wszystkie frazy do top 20-40 a konkurencja została na swoich miejscach

Sprawdź sobie przecież linki stracone w tym czasie i tam wszystko widać czy był swl czy Ci się odpięła jakaś partia linków które kiedyś zdobyłeś. Z takiego wykresu nie da się rozczytać czy był swl czy nie te i tyle.

activist aka terrorist

I na moje oko wygląda że na kilka dni dołożono linki i zaraz ściągnięto (wykres zielony i czerwony) czy przy normalnym delikatnym linkowaniu katalogami było by takie zawahanie? nie wiem i dlatego pytam bardziej doświadczonych.

Kliknij sobie w New/Lost i zobacz co to za linki. SWL raczej łatwo rozpoznać więc nie powinno być problemu.

activist aka terrorist

Na tym wykresie nie widać by Ci ktoś linkami dojechał. Skok masz na poziomie 25 nowych/stracnych linków. Natomiast widać, że BL masz w tendencji spadkowej w tym okresie.

To co ciekawe, to na moich wykresach tez widac że cos było około 27 października ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

o co ciekawe, to na moich wykresach tez widac że cos było około 27 października ;)

Hmm.. właściwie w tym również coś może być. Może robot Ahrefs coś słabo latał w tych dniach, a my tu siejemy panikę :P (ale w sumie jak patrzę, na tą konkretną stronę, nie wygląda mi na to)

penguins.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności