Skocz do zawartości

Walka z depozycjonerami

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Gdyby linki były ignorowane to cały ich algorytm poszedłby się ...........

No nie wiem... jak masz jakas strone postawioną na joomle, a w niej na podstronie pierwszego lepszego artykułu znajduje się +5000 komentarzy i codziennie pojawia sie minimum 200 nowych, gdzie 99% to link w treści/loginie, to według mnie google ignoruje takie linki z komentarzy (albo maksymalnie zmniejsza ich moc)...

A czy taki link ma zmniejszoną moc na tyle, że aż szkodzi? To nie wiem...

@INOMan

I sam widzisz że algorytm jest dobry, drobe niedoskonałości i tak nie wpływają znaczaco na wyniki jakie otrzymuje zwykły użykownik. A przecież algorytm jest dla Userów a nie dla SEO-wców. Jedna strona wypada, druga wchodzi na to miejsce za niedługo też pewnie wypadnie. Taka karuzela jest na rękę marketingowcom z G. Chcesz stałego trafiku kup Pan reklamę.

Ok zgadzam się z tym punktem widzenia 100%.

A teraz jaką odpowiedz widze, ze strony SEO'wców:

"Panie, strona w koncu spadła w wynikach bo sie "wypaliła", czas zrobić nową, tym razem zapłaci Pan połowę mniej. Więc, w dalszym ciągu u nas taniej niż u G. AdWords"

Kontakt: punkty@strony.pl

gg: 10386146

No nie wiem... jak masz jakas strone postawioną na joomle, a w niej na podstronie pierwszego lepszego artykułu znajduje się +5000 komentarzy i codziennie pojawia sie minimum 200 nowych, gdzie 99% to link w treści/loginie, to według mnie google ignoruje takie linki z komentarzy (albo maksymalnie zmniejsza ich moc)...

1. bez linków nie da się umieścić witryny w rankingu dla określonych fraz

2. gdyby linki nie szkodziły to nie było by powiadomień w GWT o "nieekologicznych linkach" i w ślad za tym idących spadkach pozycji - filtrach algo.

PS

parę linków może i zignoruje ale jeżeli jest ich już więcej to już nie

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności