Skocz do zawartości

Szeptacz - automat do szeptania

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Szeptacz - autmat do marketingu szeptanego ver. 2.0

Wypuściliśmy wersje 2.0, która została już zaopatrzona w interfejs okienkowy do zarządzania projektami.

Poniżej kilka zrzutów:

oknozs.png

edycjaprojektu.png

captcha_setting.png

ustawieniaprojektu.png

Oczywiście do działania Szeptacza jest potrzebny program zennoposter MP podobnie jak w przypadku zenbloga.

Cena szeptacza to 270pln+vat

Wczoraj rozesłaliśmy użytkownikom update. Jeśli ktoś nie otrzymał to poproszę o kontakt.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nowe funkcje w Szeptaczu.

Teraz szeptacz może tekże posłużyć do zdobywania linków. Dodaliśmy pole Link do strony (można spinować tam adresy).

Obsługa komentowania do blogów opartych na platformach blogowych:

bloog.pl

blox.pl

blog.pl (w tym blog.onet.pl i kilka innych domen)

Oprócz możliwośći komentowania jest też obsługa harvestowania tych blogów (wyszukiwanie po tagach). Komentujemy ostatnie posty na blogach listy.

Dodano nową funkcję do szeptacza - nowy szablon - harvesterblogow.xmlz. Szablon ten będzie na podstawie podanych w projekcie słów kluczowych wyszukiwał blogów tematycznych, potem harvesterploteczek.xmlz będzie wyciągał ostanie wpisy z tych blogów a poster.xmlz będzie wstawiał nasze komentarze na wcześniej zebranych blogach. Na razie obsługiwane platformy to blog.pl, bloog.pl, blox.pl. Podgląd blogów znajduje się w ostatniej zakładce edycji projektu pod przyciskiem "Twoje blogi" - uwaga - można ręcznie wpisać tam adresy wybranych blogów z "https://" na początku. W aplikacji java doszły również dwa nowe pola w edycji projektu: adres email - potrzebny przy komentowaniu na blogach, adres twojej strony - również potrzebny przy komentowaniu blogów. W obu polach można stosować spintax.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

• 1 miesiąc temu...

zgadza się, jak ktoś nie bazuje na połączeniu neo, netia czy sieć komórkowa to fajnie jakby można było ustawić projekt pod Proxy. Dodamy taką funkcjonalność.

Oczywiście można podłączyć prywatne proxy pod zennopostera i wtedy też będzie działało na proxy.

Przy okazji mam pytanie jak się Wam sprawuje to narzędzie, bo u nas działa bardzo fajnie i wywołujemy czasami ciekawe dyskusje i na forach i w komentarzach na portalach. Oczywiście wszystko zależy od umiejętnego szeptania ale czasami i nam udaje się przygotować fajny projekcik :)

jeśli macie jakieś uwagi do postowania, harvestera ploteczek czy do innej części softu, to piszcie ;)

• 2 miesiące temu...

Właśnie wypuściliśmy wersje ZenSzeptacz 2.5

Zmiany w wersji 2.5

Zmiany w szeptaczu 2.5:

- poprawiliśmy komentowanie na serwisach onetu i gazety.

- dodano 3 nowe szablony, które służą do szeptania na forach np. takich z listy brandle.pl:

1. poster_fora_bez_logowania - szablon ten będzie postował na wybranych przez uzytkownika działach for, obsługiwane fora: kafeteria.pl, bankier.pl, forum.wp.pl. W folderze Resources/szeptacz/lista_for_bez_rejestracji.txt nalezy podać interesujące nas działy wyżej wymienionych for, w paczce znajdują sią przykładowe adresy trzech podfor. Szablon działa wielowątkowo, treść posta brana jest z pola "treść wpisu" w edycji projektu, wyniki postowania znajduja się pod przyciskiem "Tematy bez logowania";

2. poster_fora_z_logowaniem - szablon ten będzie logował się oraz postował tekst z pola "treść wpisu" na forach, na których uzytkownik wcześniej zarejestrował użytkowników oraz podał w aplikacji konta; szablon jest wielowątkowy oraz obsługuje najpopularniejsze skrypty for takie jak: phpbb, vbulletin, punbb, ipboard, mybb, smf, wbb; szablon sam wykryje z jakim skryptem ma do czynienia;

przykładowa linia danych konta na forum jaką należy podać w pliku tekstowym(znakiem oddzielający kolumny danych jest podwójny średnik [;;], lista kont na forach jest globalna dla wszystkich projektów):

www.adresforum.pl;;mójlogin;;mojehasło;;www.adresforum/podforum.html(opcjonalnie jeżeli mamy link do działu forum który nas interesuje np. do hydepark);;płeć(m lub k w zależności czy założone konto to kobieta bądź mężczyzna)

Do interakcji z użytkownikiem użyto funkcjonalności Captcha (MonkeyEnter) w zennoposter. Szablon ma również kilka trybów działania. Tryby ustawiamy w oknie edycji projektu (radio button "Sposób postowania na forach"):

- automat - będzie automatycznie postował tylko na forach gdzie podano adres interesującego na podforum (np. hyde park),

- półautomat - będzie automatycznie postował na forach gdzie podano adres interesującego na podforum (czwarta kolumna linii danych) oraz zatrzymywał się na forach gdzie nie podano adresu podforum i czekał na użytkownika aż ten wybierze interesujący go dział oraz ręcznie zamieści posta (np. tekst ze schowka), szablon ruszy dalej po wypełnieniu captchy odpowiadającej danemu wątkowi (należy captchę wypełnić po wciśnięciu przycisku zapostuj oraz ustawieniu adresu przeglądarki na nowym poscie, w przypadku gdy wpisana captcha będzie miała wartość 'a' szablon przyjmuje, ze użytkownik ustawił stronę na intresującym go podforum i automatycznie zapostuje, w przypadku gdy wpisana captcha ma wartość 'r' szablon ominie dane forum),

- manualny - będzie logował się na stronach for, ignorował podfora i czekał na użytkownika aż ten wybierze interesujący go dział oraz ręcznie zamieści posta i ustawi się w tym temacie, bo link będzie wykorzystany do raportu. Szablon ruszy dalej po wypełnieniu captchy odpowiadającej danemu wątkowi (należy captchę wypełnić po wciśnięciu przycisku zapostuj oraz ustawieniu adresu przeglądarki na nowym poscie, w przypadku gdy wpisana captcha będzie miała wartość 'a' szablon przyjmuje, ze użytkownik ustawił stronę na intresującym go podforum i automatycznie zapostuje, w przypadku gdy wpisana captcha ma wartość 'r' szablon ominie dane forum),

Dodatkowo w edycji projektu (radio button "Płeć dla profili na forach") można ustalić czy szablon ten ma korzystać z kont męskich, żeńskich lub nieokreślono (będzie sprawdzana ostatnia kolumna linii danych konta[m, k, lub pusta], jeśli wybrano nieokreślono to może korzystać z wszystkich kont bez względu na płeć

Wyniki postowania mozna obejrzeć pod przyciskiem "Tematy z logowaniem" na dole aplikacji ZenSzeptacz 2.5

3. fora_z_logowaniem_odpowiadacz - szablon będzie się automatycznie logował na forach, przechodził do założonego tematu i sprawdzał, czy są nowe posty w temacie, w przypadku odnotowania odpowiedzi będzie wyswietlał captchę odpowiadającą danej stronie i czekał aż użytkownik ręcznie odpowie po czym przejdzie do tego tematu i uzupełni captchę (w przypadku gdy wpisana captcha ma wartość 'r' szablon ominie dane forum).

- wkrótce także zostaną dodane szablony do zakładania kont na polskich forach. Na ukończeniu jest szablon do najpopularniejszego phpbb. Jest to pół automat zatrzymuje sie na pytaniach i pozwala wpisywać odpowiedzi

kilka obrazków:

nowe okno główne

aplikacja.jpg

edycja projektu z nowymi opcjami

edycja_projektu.jpg

okienka pracujące w trybie manualnym

okienka_captcha.jpg

obecna cena aplikacji to 350pln+vat (do aplikacji oczywiście jest potrzebny program zennoposter). Kontakt: admin [małpka] zptemplates.com

• 2 tygodnie później...

@zoozool - wyjaśnione.

Dziś nowa wersja szeptacza a w nim

• Rejestracja kont na forach phpbb
  • Rejestracja kont na forach smf
  • kolejne wkrótce

Wystarczy dodać listę polskich for na jakich chcesz się zarejestrować i odpalić szablony rejestracyjne. Przy pierwszym uruchomieniu pokażą się captcha do odpalenia (odpowiadanie na pytania kontrolne). Z czasem tych pytań będzie coraz mniej bo uzupełni się baza pytań/odpowiedź a jak już raz odpowiesz na pytanie to gdy nastepnym razem natknie się skrypt na to pytanie to odpowiedź będzie zapisana.(w przypadku spotkania pola typu "To pole pozostaw puste") prosimy w odpowiedzi wpisywać słowo "puste" ponieważ nie ma możliwości w pou Monkey/enter pozostawienie pustej odpowiedzi.

Te konta następnie można użyć do ręcznego pół automatycznego postowania lub do automatycznego postowania

Obecnie cena szeptacza to 370pln netto.

Aplikacja zostanie wysłana na maila obecnym użytkownikom :)

Proponuje dorzucić funkcję automatycznego postowania w czasie w wybranych wątkach np tworząc 10 postów na dany wątek rozłożonych w kalendarzu pracy "szpetacza" w ustalonych terminach automatycznego postowania. Przydałby się również harvester ostatnich odpowiedzi/postów z listy wątków/artykułów tak aby każdy mógł dopasować automatyczne postowanie do zaistniałych dyskusji.

• 2 miesiące temu...

nie prowadzimy takiej listy. Generalnie jest ich duzo - wszystkie najwieksze tam są. Mozna wrzucic linki do swoich portali tam gdziemozna wstawic koment i dac nam znac do jakich nie udalo sie dodac, to wtedy je uwzglednimy i beda sie do nich dodawaly.

• 1 miesiąc temu...

Zmiany:

Dodaliśmy szablony do zmiany profili w phpbb oraz w smf. W aplikacji też uwzględniliśmy miejsce dla nowych pól. Szabony zmieniają stronę domową oraz sygnatury na forach. Przy okazji można zyskać sporo linków profilowych. Po założeniu kont na forach można w dowolnym momencie zapuścić te zmiany.

Dodaliśmy obsługę scenariuszy do popularnych for bez logowania.

przykładowy scenariusz odpowiedzi (trochę słaby i uproszczony ale na test może być):

{Sebastian|Marcin|Sergiusz|Paweł|Rafał|Zyga|Zibi|Zombie|Przystojniak|Chudy|Szczupły};;https://forum.o2.pl/temat.php?id_p=6912451;{Szczerze|Z całego serca|Szczególnie} polecam {metodę|dietę} {MŻ - mniej żryj|ŻM - żryj mniej} {i|oraz} {więcej ruchu|więcej sportu} a nie {jakiegoś fultona|diety z kosmosu}.<br>Pozdrawiam{.|}
Celinka1206;;https://forum.o2.pl/temat.php?id_p=6912451;Ja stosowałam i {rezultaty|wyniki|efekty} są {zadowalające|świetne} ale {trzeba poczekać|potrzeba czasu} - wiadomo jak przy każdej diecie. Nie {każdemu pasuje|każdy wytrzyma} też zimny prysznic z {rana|samego rana} i nie każdy lubi kawę.</br>{Najlepsza|Najbardziej skuteczna} {dieta|metoda odchudzania} jaką stosowałam!<br>Dbajcie {o siebie|o swoje ciało} {dziewczyny|laski} bo warto!!
Celinka1206;;https://forum.o2.pl/temat.php?id_p=6912451;{Aha, przypomniałam sobie|Przypomniało mi się!} - zrzuciłam {2|2,5} {kg|kilo} w {tydzień|dwa tygodnie}!!
{Gerza|Astilia|Carcoral|Temthum|Brunica|Mehlemen|Isotha|Groan|Agrera|Guskka|Nikog|Imradil};;https://forum.o2.pl/temat.php?id_p=6912451;Ja jeszcze nie {stosowałam|próbowałam} i nie wiem gdzie {kupić|można dostać} książkę o tej diecie, z tego co {wiem|mi wiadomo} to nie ma jej również {po polsku|w języku polskim}.<br>Ciekawe {info|informacje|wiadomości} znalazłam na [url=https://fultona.pl]https://www.fultona.pl[/url].
{Gerza|Astilia|Carcoral|Temthum|Brunica|Mehlemen|Isotha|Groan|Agrera|Guskka|Nikog|Imradil};;https://forum.o2.pl/temat.php?id_p=6912451;{Stosowałam|Ja stosowałam} {sporo|wiele} diet i {jakoś szczególnie|generalnie|zazwyczaj|raczej} nie byłam {zadowolona z ich efektów|zachwycona efektami}, bo {zazwyczaj szybko łapał mnie|łapałam się na|dopadał mnie} efekt {jojo|jo jo|jo-jo}.<br/>{Jeżeli|Jeśli|Jednak jak} dieta ma w {swoich założeniach|założeniach} {wysoką aktywność|aktywność} fizyczną to {gorąco polecam|polecam gorąco|mocno polecam|śmiało polecam}.

przykładowe efekty działania

https://forum.gazeta.pl/forum/w,16,148877227,148877227,Potrzebne_opinie_o_diecie.html
https://forum.o2.pl/temat.php?id_p=6912451
https://forum.wp.pl/fid,4002,tid,965667,temat.html
https://www.samosia.pl/pokaz/2893124/Sposob_na_idealna_sylwetke
https://www.bankier.pl/forum/temat_da-sie-schudnac,13948527.html
https://forum.interia.pl/jak-zadbac-o-figure-tematy,dId,2341179
https://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5806597

dziś lub jutro dodamy też scenariusze do komentarzy w portalach, bo np. na onet czy wp można tworzyć też odpowiedzi do komentarzy a te pokazują się wyżej jeśli są w nich aktywne odpowiedzi.

Będziemy chcieli też dodać głosowanie na komentarz lub wątek na tych popularnych forach aby podbić ich popularność.

Dziś po 16:00 nowa wersja. Na prośbę jednego klienta dodaliśmy obsługę logowania w obsłudze scenariuszy. Czyli jak w scenariuszu bedzie wpisane hasło to loguje się na konto i dopiero później przystępuje do dodawania komentarza. Jeśli jednak brak hasła to to co mamy w login wpisujemy jako nick i komentujemy jako gość :)

Zaleta jest oczywista - lepiej wyglądają komentarze od zalogowanych użytkowników i przy okazji można budować aktywne pofile na popularnych polskich portalach.

• 4 tygodnie później...

Dziś przeprowadziłem test zakładacza kont na polskich forach opartych o phpbb:

Od klienta otrzymałem liste z 250 adresami na tym skrypcie i informacją, że na XSEONie założył tylko jedno konto.

Po przepuszczeniu konta i odpowiadaniu na pytania dodatkowe, które wyskakują przy pracy z szablonem założyło konta na 130 z 250 adresów. Wydaje mi się, że to zacny wynik.

Na dobrą sprawę sam ten szablon + szablon do zmian sygnaturek można wykorzystać jako generator profili.

JEśli komuś wcześniej nie działał ten szablon prawidłowo, to poproszę o ponowne pobranie go, bo przez kilka dni był z bugiem w paczce szeptacza.

Instrukcja jak zakładać konta:

w szeptaczu wklajami swoją liste polskich for opartych o phpbb(jest ich sporo) i wklejamy do menu Lista for phpbb.

W zennoposter klikamy na tym szablonie poprzez dwuklik i następnie wypełniamy maila, płeć, imię z synonimami {|}, Nazwisko tak samo a także loginy rownież {|}

Później pozostaje ustawienie tego szablonu. Wystarczy uzupełnić zakładkę settings. W pierwsze pole wstawiamy taką wartość ile mamy na liście for czyli u mnie było to 250 a w drugim polu liczbę wątków na ilu chcemy uruchomić szablon np. 5 lub 10.

Na koniec klikamy jeszcez obrazek captchy, który jest na górze i pokazywać będą się nam pytania do przepisania. Odpowiadamy na nie. Lista powli będzie się zmniejszała, bo na początku na wiele pytań szeptacz nie zna odpowiedzi i trzeba odpowiadać.

Jak się skończy to odpalamy 2 szablon szukacz tematów oraz aktywator kont można jednocześnie je odpalić dając im +1 czyli zeby w jednym wątku wykonały to zadanie.

• 3 tygodnie później...

Nowa wersja w panelu

Obecnie dzięki szeptaczowi można założyć sporo profili z linkiem. Dziś dodaliśmy szablon do powitalnych postów.

Szablon przywitaj_sie służy do postowania w tematach typu: Powitania, Witamy, Przywitaj się na forach typu PHPBB i SMF, na podstawie posiadanych kont.

W oknie z kontami for znajduje się przycisk pod którym wpisujemy spinowaną treść oraz tytuł powitania.

Szablon jest o tyle bystry, że wyszukuje tematy lub działy do powitań i tam gdzie ludzie witają się w formie nowego tematu, to zakłada temat a jesli ludzie witają się w jednym temacie to jest dodawany post do tego tematu.

Szablon po uruchomieniu przelatuje wszystkie konta na liście, można używać go wielowątkowo, szablon posiada zabezpieczenie, aby nie "witać się" wielokrotnie na danym koncie.

W celu pobrania nowej wersji wystarczy z paczki ściągnąć plik:

Resources\szeptacz\tematy_przywitanie.txt

plik JAR (czyli aplikację)

oraz szablony

Tą funkcje można wykorzystać po założeniu kont. Następnie po kilku dniach innym szablonem można ustawić sygnaturkę z naszym linkiem lub reklamą. Umiejętnie wykorzystane na pewno pomoże. Na samych polskich forach, takich uczęszczanych przez ludzi, można pewnie z 500 linków zdobyć z takich tematów.

Szeptacz obecnie kosztuj 400pln netto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności