Skocz do zawartości

Google w sądzie

Czar

Rekomendowane odpowiedzi

Firma KinderStart.com, mająca na mój gust katalog stron i wyszukiwarkę stron związanych z dziećmi, złożyła pozew przeciwko Google w amerykańskim sądzie. Kopia pozwu nie została jeszcze opublikowana i nie wiadomo dokładnie jakie zarzuty zostały postawione, ale na pewno pojawia sie w nim słowo "blacklisted". Prawdopodobnie chodzi o to, że strony tego portalu maja PageRank 0 i nie pojawiają się w wynikach wyszukiwania w Google i firma sądzi, że jest to działanie celowe i podlega zarzutowi nieuczciwej konkurencji i działań monopolistycznych.

Trafiłem na to na portalu SEO WebProWorld - warto przeczytac (po angielsku) cały wątek dyskusji

Ciekawe - domena z prawie 8-letnim stażem.

Ilość linków jest znikoma....Tylko w G:

W MSN - posiada ładne zaplecze.

Ciekawe......

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Google jest coraz bardzej monopolistą i to coraz większym monopolistą :)

A wynikjące z tego małe smrody będą częstsze ;)

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności