Skocz do zawartości

Onet.Link - nowy Program Partnerski Onetu

Adkontekst

Rekomendowane odpowiedzi

Onet.Link to widget w formie boksu, który pozwala w łatwy sposób wzbogacić serwis lub bloga o najświeższe artykuły pochodzące z największego polskiego portalu.

Mechanizm działania widgetu polega na dopasowywaniu treści kontekstowo do tematyki serwisu na jakim jest on zainstalowany. W przypadku serwisów z niewielka ilością treści (rozrywkowe, społecznościowe, fotoblogi) właściciel może opisać boksy grupą tagów, które będą wywoływały emisję treści interesujących dla użytkowników jego serwisu. Onet.Link to jednocześnie dodatkowe źródło przychodu dla Wydawcy – rozliczenie odbywa się przy każdym kliknięciu w zajawkę newsa.

Dlaczego warto?

- automatyczny dobór treści

- tylko najnowsze newsy

- wysoki eCPM

- wdrożenie w kilka minut

Aby przetestować widget wystarczy zarejestrować się na stronie link.onet.pl

Jeśli macie pytania piszcie w komentarzach lub na stronie https://link.onet.pl/kontakt.html

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

- wysoki eCPM

Jakie stawki?

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Z tego co można przeczytać w regulaminie, to każdy serwis może mieć inną wysokość stawek

Tak jest z nimi właśnie... Na końcu wychodzi 1gr za 100000 wyświetleń...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Wydawcy uzyskują zazwyczaj eCPM na poziomie 0,50-1,00. Oczywiście takie wyniki mają miejsce w przypadku rozsądnego wdrożenia - tzn. boksy umieszczone są w miejscach klikalnych/widocznych. Dlatego przy testowym wdrożeniu warto poradzić się konsultanta.

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

• 6 miesięcy temu...

Onet.Link działa na rynku już ponad pół roku. W sieci jest obecnie kilkuset wydawców. Jestem ciekaw, czy macie jakieś doświadczenia z tym systemem? Czy testowaliście na swoich stronach?

Jeśli ktoś jest chętny do przetestowania to wystarczy wejść tu https://panel.onet.pl...unt?refererId=9

Przy okazji przedstawiam przykłady (screeny) ciekawych wdrożeń https://panel.onet.pl...misji_onetlink/

• 2 tygodnie później...

eCPM na poziomie 0.49 to przyzwoity wynik, jeśli weźmiesz pod uwagę, że zarobek dotyczy emisji zajawek newsów, a nie reklam (które z założenia mają wyższe CPC). Nie wiem jak wygląda wdrożenie, ale przypuszczam, że możemy jeszcze popracować nad podniesieniem CTR-a.

Jeśli jesteś zainteresowany optymalizacją emisji napisz do nas na onetlink-kontakt@onet.pl

Pozdrawiam

Wrzuciłem na jeszcze paru innych stronach i przes ostatnie parę dni eCPM wynosi 1,4 - 1,7. I jako dodatkowy grosz to faktycznie chyba się sprawdzi. Nie będą to jakieś duże pieniądze ale 2 zł dziennie chyba da się wycisnąć.

Adkontekst - odezwę się na priv'a w sprawie Adkontekstu.

• 1 miesiąc temu...

Ja testuje i mam równe 3gr za kilk. CTR na poziomie 1.93% a eCPM = 0.61. Zaznaczam, że ruch mam nieduży. W sumie zarabia się dość mało, ale Onet Link ma pełnić funkcję widgetu do uzupełnienia treści na stronie a nie główne źródło zarobku.

Trochę nie rozumiem sensu tworzenia przez Onet dwóch bliźniaczych serwisów, bo Content Stream to prawie to samo, tylko tam wyświetlamy artykuły innych stron a nie tylko tych z Onet. Mogli to wszystko wrzucić do jednego worka albo nawet połączyć z AdKontekst.

Kocham Polskę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności