Skocz do zawartości

Jak jest teraz z linkami na forum internetowym.

Vector.mac

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka prostych pytań odnośnie dodawania linków na fora, wypisze je w punktach tak aby łatwiej można było się wypowiedzieć na ich temat.

A więc:

1. Jak teraz wygląda sprawa z linkami w stopkach na forum, czy taki link coś daje (biorąc pod uwagę że forum ma dostęp do cache oraz jest dofollow) oraz czy taki link może już teraz zaszkodzić (słyszałem że zaszły pewne zmiany w google) ?

2. Czy linki w forach internetowych trzeba pingować i czy jest to reguła. Sprawa wygląda tak że dodałem kilka linków do jednego forum (tzn. utworzyłem kilka dobrych postów) i nie wiem czy nie będzie to za dużo dla mojej strony.

Strona jest nowa i to w sumie będą pierwsze linki (od 10 do 15) i wolał bym aby bot nie znalazł ich od razu. Dodam że już mam zleconą pracę na wstępnego pp i katalogowanie tylko czekam na artykuły. A w sumie do forum zamierzam dodawać posty dla linków, ale większej mierze żeby znaleźć użytkowników którzy zainteresują się moją www.

3. Chciałem dodać jako anchor, ale z tym mam delikatny problem bo jeżeli dodaje w wersji podanej na https://sprawnymarketing.pl/artykuly/linki-pozycjonujace/ to wychodzi masło maślane (nie robi się prawdziwy anchor tylko po prostu widać cały anchor - nawiasy itp.). Nie widzę możliwości dodania tego w html, a więc co jest nie tak?

4. Czy oprócz zwykłego linka może dodać link do fb i czy można to robić jako anchor tekst, tutaj już kompletnie nie chodzi o siłę, a możliwość zdobycia fanów (jeżeli jest to ok to czy mogę też dodać link do google +, a wiec już 3 linki) ?

Dzięki za odpowiedz.

Ad 1. W dalszym ciągu dają moc. Linkami z 1-10 domen raczej sobie nie zaszkodzisz.

Ad 2. Można pingować wtedy szybciej się zaindeksują, ale nie jest to konieczne.

Ad 3. Na forach najczęściej używa się BBCode zamiast HTML.

Ad 4. Pewnie, że możesz dodać, tylko nie przesadzaj z ilością linków, bo nie będą wyglądały naturalnie i jakiś moderator się szybko z nimi rozprawi.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

I najlepiej rób to przez proxy. Niektórzy administraotrzy forum są przeczuleni na spam i jak ktoś nowy odrazu dodaje linki to lubią banować takiego delikwenta. Czasem lepiej popisać trochę na forum a dopiero za jakiś czas dodać linka.

święta prawda ;) ...zaczniesz od razu wrzucać linki i niemal pewne usunięcie wpisu lub posta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności