Skocz do zawartości

Start strony za grancą - zarys informacji

Watt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym się dowiedzieć podstawowych informacji o starcie strony a granicą, byłbym bardzo zobowiązany za pomoc :) Wiem, że takie strony nie jest łatwo utrzymać, ale przynąszą dużo większy zysk z adsense więc:

Mam przeciętną stronę o tematyce rozrywkowej, która wyciska 2 tysiące uników dziennie (koło 10k odwiedzin) w Polce [strona działa od 2 lat] i chciałbym otworzyć wersję Niemiecką tejże strony.

1) Ile powinienem wydać na reklamę, na start (wiem, że ciężko jest określić, ale chciałbym w rok osiągnąć takie same staytstyki w Niemczech). W jaką reklamę powinienem zainwestować - adworks, kupić mailingi, niemieckie sieci reklamowe?

2) Jak pozycjonować w Google, dodawać do katalogów czy może przez większy rynek niemiecki lepiej wykupić pozycjonowanie. Sugerowane techniki pzycjonowania (?) - gdzieś czytałem, że za granicą np. katalogi nie są popularne.

3) Jak wygląda stawka za klika w niemczech (w Polsce mam koło 8-10 centów euro/klik)

4) Czy warto się pchać w Niemcy może inny kraj by się nadawał lepiej? Czy warto jest inwestować w inne kraje z taką tematyką?

Pozdrawiam i dziękuję

• 1 miesiąc temu...

Można walczyć o dobre pozycje w zagranicznym Google, większy rynek, to większa liczba katalogów, czy precli, kwestia harvesterowania. Tamtejsza konkurencja stawia na trochę inne pomysły pozycjonowania, nie zawsze tak skuteczne, jak te powszechnie stosowane na naszym podwórku. Mam klientów z .us, co.uk, .ca i daje radę.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności