Skocz do zawartości

Wstawianie >dowolnego kodu PHP< w treści posta

mojeprogramy.com

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki poblem, właśnie

bo chce wstawić kod php który będzie zaciągał datę ostatniej modyfikacji danego postu

i wstawiam kod PHP ale jest on pomijany i nic nie wyświetla sie

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

instalowałem i aktywowałem ale nie działała - była to wersja polegająca na skopiowaniu jednego pliku do /plugins

Teraz zainstalowałem wtyczkę https://wordpress.org...p/installation/ i nie mogę ustawić pola "security" dla profilu , nie mogę znaleźć w PA ustawień wtyczki aby nadać uprawnia profilowi, ciągle świeci się

"Exec-PHP Security Alert. The Exec-PHP plugin found a security hole with the configured user rights of this blog. For further information consult the plugin configuration menu or contact your blog administrator."

Korzystałem też z tej metody i też nie działa https://www.hongkiat.com/blog/execute-php-in-wordpress-post-page-and-widget-sidebar/

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

To jeśli nie działają u Ciebie obydwie wtyczki sugeruję aktualizację/reinstalację Wordpressa lub przetestowanie działania obu wtyczek na tym samym serwerze, ale na czystym Wordpressie. Może ten tok działania poprowadzi Cię do tego, co jest przyczyną powstania problemu. Możliwe też, że owa wtyczka gryzie się z inną. Wordpress generalnie jest dobry, aczkolwiek wtyczki pisane są różnie, wiele z nich jest nieaktualnych, różne cuda później wychodzą.

ale w tej wtyczce tylko "definiuje się kody" a później wklejania odwołania do nich

a ja chcę w każdej podstronie mieć możliwość wstawiania kilku kodów i to bardzo różnych a nie "szablonowych"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności