Skocz do zawartości

Po dodaniu nowego wpisu strona idzie mocno do góry po czym wraca na stare miejsce

Tom121

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może mi pomóc w jednej kwestii, dość specyficznej, strona oparta jest na wordpressie. Po dodaniu nowego wpisu na blogu strona na niektórych frazach idzie do góry jest to wzrost na jednej z nich do 100 miejsc do góry następnie po jednym lub po dwóch dniach wędruje na to samo miejsce a czasem nawet niżej.

Mam jeszcze przy okazji jedno pytanie czy to jest normalne porównuje frazy w Google jak również w wyszukiwarce Bing większość z nich ma podobną pozycję lub nie wielką różnicę, w przypadku jednej z nich różnica jest dość znacząca a mianowicie w Google pozycja około 150 i nie za bardzo ma ochotę iść do góry natomiast jak ją sprawdzam w Bing-u jest to pozycja około 40 i pomału pnie się do góry sprawdzałem daną frazę w Google czy posiada filtr: dana fraza www.mojadomena.pl i pojawia się na pierwszym miejscu w wynikach. Czy ktoś może mi powiedzieć czym jest to spowodowane.

Wpisy w niektórych preclach / blogach tak mają. Dodajesz nowy post, ze słowami kluczowymi, na które idzie wysoko, jest tam kilka dni i spada.

Podobne zachowanie widze w przypadku podstron mocnych precli, do których dodaje dobre arty. Post się zaindeksuje, jeżeli łatwe frazy, pojawia się w TOP20, czasem TOP10 (nawet bez podlinkowania) po czym po kilku dniach spada.

Przetestuj sobie różne wariacje słów kluczowych w swoich postach.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności