Skocz do zawartości

Zdjęcia za darmo

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

popełniłem w ostatnich dniach nową stronkę z darmowymi zdjęciami do wykorzystania na stronach internetowych.

Są to zdjęcia amatorskie wykonane aparatem cyfrowym

Pstykam fotki kiedy nadarzy się okazja, trochę się ich już zebrało i napewno będzie ich więcej i uznałem że bez sensu jest chomikować je na dysku skoro innym mogą się przydać :)

link: https://foto.otwarty.pl

warunki wykorzystywania fotek są proste, chcę tylko linka zwrotnego ze strony na której fota została wykorzystana, może być na podstronie "linki" czy gdzieś w stopce

Co na stronie poprawić żeby była fajniejsza? a może już jest fajna i nic nie trzeba zmieniać? a może jest całkowicie do kitu... z góry dzięki za uwagi i komentarze :)

P.S. specjalne podziękowania dla Kavy za porady :)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Fajne zdjęcia - niektóre naprawdę mi się podobają, ale myślę, że ciężko je będzie wykorzystać w stronce.

Świetny pomysł na zebranie paru dodatkowych linków do Twojej strony.

Pozdrawiam.

Strona jak strona - funkcjonalna - mnie się podoba - spełnia swój cel. Wyróżniłbym nieco warunki wykorzystania to info po prawej u góry.

Pozdrawiam

Fajne zdjęcia

dzięki :)

niektóre naprawdę mi się podobają

które najbardziej?

ciężko je będzie wykorzystać w stronce

A jak często brakuje Ci jakiegoś elementu graficznego do nagłówka czy jakiejś innej kompozycji? Mnie bardzo często :)

Bardzo podobają mi się zdjęcia ruin zamków i dobrze ujęte widoki miast.

Piszę, że ciężko będzie wykorzystać w stronce, bo mnie najczęściej brakuje konkretnych obiektów z jednolitym tłem, które można łatwo wyciąć.

statek jest fajny

https://foto.otwarty.pl/zdjecie,27,blyskawica.html

szkoda, że cały się w kadrze nie zmieścił :)

Pewnie by się zmieścił, ale spaprałem kadr :)

Niestety do wycinania z moich będziesz musiał użyć czegoś bardziej czasochłonnego niż różdżka :)

Większość miniatur jest nieostra, ale dopracowałem mechanizm i ostatnie 24 fotki mają już miniatury wystarczającej jakości

mnie chyba najbardziej podobają się:

lody -> https://foto.otwarty.pl/zdjecie,51,lody.html

wielkie ognisko -> https://foto.otwarty.pl/zdjecie,47,wielkie-ognisko.html

Maksymalnie z tego aparatu wyciąga się 2304 x 1728 przy 230 dpi, jest to dość tani aparat do fotografii amatorskiej czyli dokładnie to czego potrzebuję :)

Co do oryginalnej jakości fotek to nie myślałem ich udostępniać, ale jeśli chciałbyś któreś kupić to mozemy ponegocjować :)

Statek!?

Ten "statek" to niszczyciel "Błyskawica" - już dawno wycofany, robi teraz za okręt-muzeum na Skwerze Kościuszki w Gdyni.

piotrek koniecznie napisz to info, jak można to statkiem nazwać :)

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

Planuję coś kupić myslałem o cannon Eos 350D, (czy jakoś tak)

Że się tak trochę offtopicznie wetnę -> jak planujesz cyfrowe lustro, to KONIECZNIE pobaw się wszystkimi dostępnymi dla Ciebie cenowo. 350D ma bardzo mały korpus (dla mnie wada) i wizjer w którym świat wygląda jakby był na dnie studni :) A z obiektywami to się zaczyna dopiero potem ... i okazuje się że wcale nie jest różowo. Za przyzwoite obiektywy płaci się całkiem nieprzyzwoitą kasę.

A strona ... sympatyczna, ale też jakoś nie do końca widzę te fotki w zastosowaniach webowych.

Pozdrawiam,

AdamD

Na samej stronie najbardziej podoba mi sie portret autora :)

25.jpg

Wylacz sobie mozliwosc hotlinkowania jpg :). Czarne tlo mysle, ze tu nie trafiles. Mnie osobiscie bardzo sie podoba www.bigstockphoto.com. Logo fajne, ale dal bym mniej blysko. Jesli chodzi o funkcjonalnosc to tylko link pod zdjeciem jest odnosnikiem do duzego zdjecia, a sama miniatura nie. Dodal bym tez pokaz zawarrtosci podstawowych danych z Exifa.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Uśmiechnięte doskonałe twarze młodych dziewczyn ze słuchawką w uchu,

Panowie w garniturach z telefonem i laptopem,

Soczyste owoce rozkrojone i kolorowe,

Kropla wody rozpryskująca się padając na toń,

Monety euro ustawione w górki,

Szczęsliwe rodziny razem z psem śmiejące się do siebie pokazując doskonale białe zęby....

.. takie fotki mają zastosowanie w sieci i jest na nie popyt :)

Mało kto potrafi sobie sam z fotki coś zrobić (wyciąc tło używając czegoś innego niż różdżka, podkręcić kolory, itd.

Ludzie oczekują gotowego produktu do wstawienia na stronę.

Piotrek, być może zainteresuje cię peryskop.pl

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności