Skocz do zawartości

Zdjęcia za darmo

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Uśmiechnięte doskonałe twarze młodych dziewczyn ze słuchawką w uchu,

Panowie w garniturach z telefonem i laptopem,[...]

a skąd wezmę piękne modelki i modeli? :)

Ludzie oczekują gotowego produktu do wstawienia na stronę

no to klops, ale nie bardzo mnie to martwi, i tak będę wrzucał foty właśnie takie jakie mam i jakie umiem zrobić :) może znajdzie się ktoś komuś przyda się np. kurczak w garnku :)

Wylacz sobie mozliwosc hotlinkowania

wiem, ale jeszcze nie szukałem czy da się to samemu zrobić czy muszę prosić o to administratora.

www.bigstockphoto.com

ładna strona

podstawowych danych z Exifa

zapewne jakies dane (data, wymiary, size) dodam

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a skąd wezmę piękne modelki i modeli? :)

Powiedz tylko gdzie i kiedy :)

tak będę wrzucał foty właśnie takie jakie mam i jakie umiem zrobić :)

Forma podania jest b. ważna - ta sama fota bez niczego a wydrukowana na wielkim formacie, wstawiona w mega czarne passe partout i ładnie oświetlona może być zupełnie inaczej odebrana.

Zatem dlatego zrezygnowałabym z czarnego tła i trochę poprzemieniała to i owo ;)

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

Powiedz tylko gdzie i kiedy

:)

Forma podania jest b. ważna

ja wcale temu nie zaprzeczam, po prostu mnie się podoba jak jest teraz... :)

trochę poprzemieniała to i owo

...co nie zmienia faktu, że nie pójdę za radami i z czasem pozmieniam to i owo :)

jak zwykle Ci odpowiedziałem tutaj, tylko jak zwykle tego nie zauważyłeś :)

co z portretem? spójrz do lusterka :)

edit: najlepsze jest to że pod tą fotą wyświetla się czasem "Zapoznanie Tu znajdziesz randkę, miłość..." :) :) ;)

masz rację, to zdecydowanie za słodkie oblicze jak na Twoje odbicie, jeśli masz coś konstruktywnego do powiedzenia w sprawie strony to proszę Cię bardzo jeśli nie, to jak zwykle "za 3"...

dzięki AdamD, pierwszy raz majstrowałem przy blokadzie hotlinkowania i z radości że mi wyszło nie pomyślałem o treści tego zamiennika :D

wrzuciłem dziś jakieś jabłuszko, kabelek... jak Wam się podoba serduszko wiem, że do studyjnych fotek im daleko :P

mam drobny problem a tym samym pytanie do osób które znają się na prawie autorskim i pokrewnych.

założyłem dwa działy:

- Pomniki, rzeźby, tablice

- Reklamy, logotypy, znane marki

w pierwszym nie będą pojawiać się rozmaite pomniki czy rzeźby ale chciałbym też umieszczać w nim fotografie rozmaitych tablic pamiątkowych oraz herbów miast

w drugim wpadłem na pomysł aby fotografować logotypy na najróżniejszych przedmiotach, a także prawdopodobnie tablice reklamowe

jak teraz sprytnie zastrzec, że te fotografie jak najbardziej można sobie pobierać ale ich swobodne wykorzystywanie na stronach jest możliwe dopiero po zgodzie właściciela praw... jak to ująć?

z góry dzięki za pomoc :)

Nie wiem, za to wiem inne rzeczy ;-)

Jak już podajesz orientację fotki, to możesz jeszcze dodać takie informację jak:

> czy obiekt jest wyseparowany

> jaki jest kolor tła

natomiast zupełnie zbędne wydaje mi się podawanie liczby punktów na cal, bo czy fotkę mającą 800x600px zapiszesz w 5dpi, czy w 5000dpi, to i tak będzie to samo zdjęcie, które tak samo się wyświetli.

I taka techniczna uwaga odnośnie ... jabłka. Wypalony kawał fotki przy ogonku, poszło za ostre światło. Do fotografowania takich detali to najlepiej zainstalować sobie namiot bezcieniowy (do zmontowania z paru rurek, prześcieradła i dwóch lampek biurkowych. A potem to już tylko korekcja balansu bieli, statyw, małe iso, duża przyslona, i trzaskasz :)

Pozdrawiam,

AdamD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności