Skocz do zawartości

Linkowanie sygnatur

Kerrang

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli nie będą to wyłącznie linki ze stopek nic złego się nie stanie, chodzi o to aby było zróżnicowanie. Jak mielibyśmy patrzeć pod kątem tego za jakie linki można zostać ukaranym to tak naprawdę nie wolno linkować z niczego, tylko grzecznie czekać na tzw. naturalne linki.

Jeżeli nie będą to wyłącznie linki ze stopek nic złego się nie stanie, chodzi o to aby było zróżnicowanie. Jak mielibyśmy patrzeć pod kątem tego za jakie linki można zostać ukaranym to tak naprawdę nie wolno linkować z niczego, tylko grzecznie czekać na tzw. naturalne linki.

A tak oczywiście. Mam tu na myśli jakiś mały procent tego typu linków. Wiadomo, pozycjonowanie jest zabronione :-) ale pomyślałem, że po ostatnich aktualizacjach "zwierzyńca" mogły zostać wprowadzone jakieś nowe i bardziej rygorystyczne zasady.

jak nagle pojawi się na twoim liczniku 100K linków z for z tymi samymi anchorami to G pewnie pokaże ci czerwona kartkę, linki z kilku for czy kilkudziesięciu nie stanowi problemu
Ja uważam, że nie czerwoną kartkę, ale takie linki zostaną zignorowane. Gdyby miały być czerwone kartki był by to sposób na "koszenie" konkurencji z SERP. Ale to ostatnie to tylko moje IMHO - nie testowałem "w polu".

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Pamiętaj ze kolega pisze o raczej mało linkowanej domenie (nikt nie zadaje takich pytań jak zdobył 50K linków), gdy na takiej pojawi się nagle 100K spam linków efekt może być nie do końca zadawalający, z tym koszeniem to nie do końca tak, po pierwsze, kto mieczem wojuje od miecza ginie, dzisiaj robisz taką przysługę konkurencji, jutro konkurencja tobie. Po drugie, nie każdy ma dostęp do XR, a za taką "przysługę" trzeba zapłacić.

• 2 miesiące temu...

@fate - należy przeczytać regulamin aby móc dodać sygnaturkę :D

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

...Jak jednak na dzień dzisiejszy zapatrują się na to algorytmy G?

w dzisiejszych czasach algorytm google głównie opiera sie na spam raportach

Czy można za to zostać ukaranym?

....

Jak kiedyś robiłem podsumowanie za co można dostać filtr to stwierdziłem ze lepiej nic nie robić

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności