Skocz do zawartości

katalogowanie i opisywanie stron

ananan

Rekomendowane odpowiedzi

Za taką usługę możesz wziąć 0,01 zł, albo 1000 zł. A skąd mamy niby wiedzieć do ilu katalogów masz dodać tą stronę?, do jakich?, Twoja lista, publiczna czy zleceniodawcy?. A może by tak zamiast zadawać głupie pytania popatrzeć na ceny jakie inni oferują?. Gdzieś pisałem już że odnoszę wrażenie że coraz częściej wiele osób chciałoby aby za nich wszystko zrobić, Twoim postem utwierdziłaś mnie w tym przekonaniu.

P.S. Jak nie wiesz ile zażądać od klienta, daj mi jego namiary, ja się z nim dogadam.

Witam,

Jestem tutaj nowa z góry przepraszam jeśli wątek umieściłam w złym dziale. Potrzebna mi jest szybka odpowiedź czy ktoś może orientuje się ile mogę wziąć za katalogowanie strony oraz napisanie do niej opisu na około 1000-1500 znaków? I trochę głupie pytanie jak fachowo nazywa się takie pisanie opisów do stron?

Katalogowanie katalogowaniu nie równe. Jakie to katalogi? Ile tych katalogów będzie? Płatne czy bezpłatne? Czy będziesz indeksować, dopalać wpisy? Czy będziesz to ręcznie robić, czy programem?

Jak będziesz to robić programem/automatem to koszt tego kilkanaście złotych np. do darmowych. Popatrz na ceny na allegro. Jak wszystko będziesz ręcznie robić - pytanie "ile warta jest Twoja 1 godz. pracy"?

I trochę głupie pytanie jak fachowo nazywa się takie pisanie opisów do stron?

Tzw. teksty SEO lub copywriting

Edit.: Najpierw zadajesz pytanie a potem kasujesz. Zanim słowo napiszesz na tym forum, zastanów się!

Rzetelne pozycjonowanie. Gwarantowane efekty.

Strategia "anty Panda & Penguin".

www.seoagent.pl

• 2 tygodnie później...

I trochę głupie pytanie jak fachowo nazywa się takie pisanie opisów do stron?

Bez urazy ale jeśli nie masz opanowanych podstawowych pojęć jak to o które zapytałeś to nie wróżę Ci niczego dobrego. Dokształć się, rozglądnij się na rynku jakie są średnie ceny i wtedy będziesz wstanie coś zaproponować. Dodatkowe info: to ile Twoje usługi będą warte zależy od masy rzeczy, chociażby od listy katalogów do których będziesz dodawał. Czasami linki ze 100 katalogów nie równają się z linkiem z jednego, ogólnie: link linkowi nie równy - jedna z głównych zasad pozycjonowania.

WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash.

>>> Moje allegro <<<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności