Skocz do zawartości

Wypozycjonowana fraza a pozycjonowanie jej synonimów i ...

KataLogi.co

Rekomendowane odpowiedzi

Czesć mam dwa pytanka niestety nie wiem czy nie głupie :)

1.Mając wypozycjonnwaną fraze np. buty czy łatwiej mi będzie wypozycjonować frazy typu

- dobre buty, trwałe buty itp

- gdzie kupić buty, jakie kupić buty itp.

Rozumiem że każdą frazę należy oddzielnie seować ale czy mając fraze słowo klucz łatwiej mi będzie te frazy popchać czy to bez znaczenia.

Analogicznie mam pytanie odnośnie pozy cjonowania fraz ze słowami gdzie,jak,po co itp będzie łatwiej?

mam nadzieje że zrozumiałe :)

Tak jak kolega wyżej napisał. Tyle, że nie są to synonimy, tylko frazy powiązane- długi ogon. Synonim dla buty to np. obuwie, a to już zupełnie inne słowo i wypozycjonowanie "butów" nie będzie miało żadnego wpływu na "obuwie".

logomini.png
artykuły | opisy | tłumaczenia | synonimy | content marketing| prowadzenie FB

TXT4SEO.pl | txt4seo@txt4seo.pl| 516 423 653

Jeżeli pozycjonujesz frazy:

buty sportowe

buty trekingowe

to pozycjonuje się także fraza

buty

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Łatwiej będzie zacząć od frazy buty trekingowe, jeżeli będziesz dobrze pozycjonował i zobaczysz że fraza buty, też idzie do góry, wówczas możesz skupić również linkowanie na samej frazie buty.

Ogólnie linkowanie fraz, wpływa w jakimś stopniu na pozostałe, również te niepowiązane jak synonimy.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

• 2 tygodnie później...

Ogólnie lepiej jest zacząć od prostszych fraz, dopiero później zabrać się za te trudniejsze ale ilu pozycjonerów tyle teorii, każdy polega na swoim doświadczeniu i praktyce, którą wyrabia się latami.

WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash.

>>> Moje allegro <<<

Ja również uważam że lepiej zacząć od prostszych fraz, szczególnie gdy jest to twoja pierwsza strona, łatwiej zauważyć czy twoje poczynania procentują czy nie, a wówczas motywacja rośnie

Posiadam taki tam sklep dla niemowląt www.wyprawki-dzieciece.pl

Domy weselne. Znajdź idealne miejsce na imprezę okolicznościową

Ja się podpisuję pod postami przedmówców. Jestem również początkujący i na początku wziąłem sobie jedną z prostszych fraz, po 3-4 tygodniach jestem w top, obecnie chyba na 6 pozycji. A tak na prawdę niewiele zrobiłem. Ja osobiście jak się za coś zabieram, lubię wiedzieć jaki efekt przynosi konkretne działanie, więc po dodaniu do paru zaledwie katalogów, poczekałem tydzień i obserwowałem co to dało, tak samo wklepanie unikalnej treści na podstrony, które są w pozycjonowanej kategorii. Itd. Myślę że, jak na amatora, zebrałem dużą garść doświadczeń. :-) A na forum czasem tylko zadaje pytania, bardziej na potwierdzenie swoich wniosków, lub ich ewolucje.

Pozdrawiam. I powodzenia:-)

@edit.

Wejście do top daje niezłego kopa do działania i dalszych eksperymentów. :)

A zaczynałem będąc na 10 stronie wyszukiwań, potem już gąska była w ogródku prawie(3 strona) i kłoda pod nogi(6 strona), aż około tygodnia temu wchodzę(jak co dzień), patrzem ja sobie i.... Kasuje całą historię przeglądania, wchodzę na wszystkie możliwe przeglądarki, na wszystkich użytkownikach, na 3 komputerach, 2 telefonach i tablecie, a tu top :D Moja mina wówczas bezcenna. W dalszym terminie obleciałem wszystkie kompy w pracy, a w szczególności te, na których nie tykałem mojej stronki. :D

Dzięki za odpowiedzi wszystkim.

Rzeczywiście lepiej obstawić prostsze, potem będzie łatwiej z bardziej konkurencyjną.

Zastanawiam się jednak nad możliwościami algo w kojarzeniu powiązanej treści , nie na zasadzie buty sportowe a buty zimowe a buty sportowe a obuwie zimowe? prawda czy mit?

Jeżeli na początku podlinkujesz wszystkie te frazy, to następnie linkowanie tylko jedej z nich będzie miało pewien wpływ na inne frazy. Przykładowo mocne podlinkowanie jedenej frazy może wpłynąć na polepszenie pozycji pozostałych fraz, ale nie działa to w każdym przypadku.

gerdi dobrze pisze, mocniejsze linkowanie fraz może wpływać na poprawę pozycji fraz powiązanych np. buty zimowe pomogą butom i butom sportowym, ale co do wpływu na synonimy, to zdania są mocno podzielone i nic do końca pewne nie jest.

Z tym,że idąc dalej tym torem - jak dopalisz buty zimowe to powinieneś mieć łatwiej na obuwie zimowe, kozaki zimowe itp, przez to, że wzmocniłeś "zimowe" itd. itp

Poprawcie mnie jeżeli źle myślę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności