Skocz do zawartości

Serwis wielojęzyczny z zawartością generowaną przez użytkowników

raasteer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

potrzebuje Państwa pomocy. Tworzę serwis wielojęzyczny z zawartością generowaną przez użytkowników. Chciałbym aby ktoś rzucił mądrym okiem na mój plan dostosowania jej pod google.

W skrócie: serwis wielojęzyczny (domena .com) z treścią generowaną przez użytkowników. Coś w rodzaju katalogu. Użytkownik dodaje przedmiot + tytuł i opis. Inni użytkownicy mogą go oceniać, komentować itd. Strona w pierwszej wersji powstaje w dwóch językach pl i en, gdzie tłumaczony będzie tylko interfejs. Tytuły, opisy i komentarze wyświetlane będą w języku, w którym zostały dodane.

Chciałbym aby strona w wersji pl była wyświetlana w wynikach dla google.pl, a w wersji en dla innych domen google. Chciałbym też uniknąć duplicate content.

Mój plan: Serwis nie będzie miał domyślnego języka, tzn. wersje językowe będą umieszczone na subdomenach en.nazwa.com i pl.nazwa.com natomiast po wejściu na nazwa.com użytkownik zostanie przekierowany na odpowiednią wersje językową (jeżeli z polski - pl, jak nie - en). Aby uniknąć duplicate content dodam:

<link rel="alternate" hreflang="en" href="https://en.nazwa.com/" /> dla wersji pl

<link rel="alternate" hreflang="pl" href="https://pl.nazwa.com/" /> dla wersji en.

W Webmaster Tools dla adresu pl.nazwa.com ustawię lokalizację geograficzną PL.

Nie wiem tylko co zrobić aby google wiedział, że en.nazwa.com powinna być wyświetlana dla wszystkich z wyłączeniem użytkowników z polski (dla nich jest pl.nazwa.com).

Czy to wystarczy?

Dzięki z góry za wszelkie porady!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności