Skocz do zawartości

HOT! Link building 35 sposobów

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  W dniu 13.12.2012 o 15:03, Wojciech Łuczak napisał(a):

Pod tym linkiem jest więcej przydatnych informacji

Np. jakich?

Mógłbyś opisać jakie dla Ciebie są przydatne informacje?

Dodam, że nie czytałem artykułu. Jeśli podasz kilka naprawdę ciekawych, znajdę czas i przeczytam.

Z góry dziękuję.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

SzlafRock jaki mamy interes w tym, żebyś znalazł czas i przeczytał? :) Artykuł jest ciekawy, nie jest odkrywczy jak zajmujesz się SEO zawodowo od wielu lat to nic nowego tam nie znajdziesz. Jest to jednak fajne kompendium wiedzy i zbiór ciekawych pomysłów, a także wielu różnych zdań na temat linkowania.

SzlafRock no <ironia>same nowinki tam masz:

Dywersyfikacja linków

Sociale

Piramidy

Różnicowanie klas IP (bodajże C)

Pozyskujmy dofollow i nofollow

Budujmy zaplecze - zapewni to nam kontrolę nad linkami

Korzystajmy z cezzego

Dbaj o indeksację linków

Nie stosuj schematów

Xann zachwala rotację

"O linkowaniu bezpośrednio z systemów wymiany linków radzę zapomnieć – ze względu na bezpieczeństwo"

"Sukces osiągnie ten pozycjoner, który w największym stopniu upodobni się do schematu linkowania stron obecnych w TOP 10."</ironia>

Szacunek dla tych co to pisali, że im się chciało, ale naprawdę tajnych komnat wiedzy to tam nie ma.

<Wazelina:>

Podobał mi się wpis początkującego, bo ogólnie go lubię czytać </wazelina>

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

W dniu 13.12.2012 o 16:12, slaymer napisał(a):

SzlafRock no same nowinki tam masz:

No dzięki za chęci.

Tylko jak zajmujesz się pozycjonowaniem i SEO na codzień znasz te nowinki na wylot.

A tu masz moją taktykę pozycjonowania na rok 2012.

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/163136-update-pingwina-56102012/page__st__585#entry1155110

Podejrzewam, że w 2013 będzie podobnie z jeszcze większym naciskiem na social media.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W dniu 13.12.2012 o 16:28, slaymer napisał(a):

Rozumiem, że pojęcie ironia jest Ci obce

Nie było odpowiedniego tagu, więc widocznie przeoczyłem. :palacz:

W dniu 13.12.2012 o 10:49, adek napisał(a):

gratuluje pomysłu ale też czasu autorom. Artukuł ciekawy bo prezentuje różne spojrzenia na WhiteSEO. No może jedynie Xann sie nie wyłamał z Black ze swoimi zabawkami , cenie Cie gościu za to że jestes niedozajechania :)

.....

widac tylko ja reprezentuje blac hat seo, pozostali to biale seo, jak zwykle jestem czarna owca w calym stadzie

Marketing internetowy dla firm

W dniu 13.12.2012 o 08:44, stats1 napisał(a):

że co? :) tam nie ma żadnego guru, po prostu się nie nadawało na główną i tyle. Widocznie nie ma tam tylu pozycjonerów, żeby kogoś to interesowało. [...]

Nie. Tutaj chodzi o trwałą awersję wykopowiczów do pozycjonerów, a na to zapracował ktoś z branży. Tutaj chodzi o patrzenie na pozycjonowanie poprzez pryzmat nachalnego zaśmiecania Google stronami z Pobieraczka:

https://www.wykop.pl/...k-kontratakuje/

https://www.wykop.pl/...-samego-siebie/

Argumenty typu "to dlatego, że algorytm Google jest niedoskonały" może przemawiają do pozycjonerów, ale dla przeciętnych internautów będzie to po prostu zwykły, ordynarny spam (ktoś te strony stworzył i wypromował). Jeżeli zmusza się kogoś do grzebania w śmieciach w poszukiwaniu czegoś wartościowego, to nie można mieć mu za złe, że ma złą opinie o osobach, które tworzą ten śmietnik.

@radek, ja tam znam swoje miejsce w szeregu, nie mnie nauczać czy pisać do mądrych serwisów, ale prawda jest taka, że w tych artykułach nie ma nic odkrywczego - pośrednio odnosiłem się do posta Wociecha Łuczaka, że jest tam więcej przydatnych informacji niż przez rok na PiO, a przecież wszystkie tam zawarte tezy, pomysły, rozwiązania - pojawiały się w postach na tym forum.

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

W dniu 13.12.2012 o 17:02, slaymer napisał(a):

prawda jest taka, że w tych artykułach nie ma nic odkrywczego

a czego się spodziewałeś po tych artykułach?:) Prawda jest taka że SEO, to nie jest żadna magia i nikt Ci nie zdradzi jak osiągnąć w kilka dni top10 dla frazy pozycjonowanie i zostać tam na co najmniej rok, bo takiej metody po prostu nie ma:) W gruncie rzeczy SEO jest dość mało skomplikowane, trzeba tylko trzeba tylko trzymać się określonych zasad, posiadać odpowiedni budżet i dobrze optymalizować sobie pracę, przyda się też cierpliwość i kreatywne podejście do tematu. Jeśli to wszystko posiadasz i będziesz robił to odniesiesz sukces.

Natomiast w tych 35 wskazówkach znajdziesz właśnie te podstawowe zasady, których dobrze się trzymać. Tak jak napisałeś odkrywcze może nie są, ale są w większości skuteczne i o to chodzi:)

SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO oraz katalog stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności