Skocz do zawartości

HOT! Link building 35 sposobów

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chodzi pewnie o to co by napisali tylko o to, że Ci niby guru nie powiedzieli nic nowego, więc oni mogliby to samo napisać po tygodniu spędzonym na czytaniu np. tego forum. Ogólnie i tak fajnie przeczytać takie coś.

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pamiętajmy że "Guru" dali pewne wskazówki, i jest jedna różnica, skąd może ktoś wiedzieć czy po tygodniu czytania forum to prawda czy też nie ?

Można powiedzieć.. "Nic nowego nie powiedzieli... " - to jest odpowiedź typowo zadufanych ludzi którzy myślą że zjedli wszystkie rozumy.

Oczywiście można krytykować, ale trzeba zadać sobie jedno ważne pytanie... "co ja bym mądrego powiedział w tym temacie" ?

Czyli mamy się tu głaskać wszyscy? Jak ktoś coś wie to od razu jest zadufany itp.? Heh dobre:D Ja chwalę te osoby, że się wiedzą dzielą, ale mam swoje zdanie i tyle, a po co ja miałbym coś pisać, ja jestem amatorem;p Wyluzujcie.

Odpowiem Wam szczerze, że jak ktoś twierdzi że tam nie było nic nowego czego nie było na PiO (i nie tylko tu) to znaczy tylko jedno:

nie przeczytał dokładnie artykułu lub go nie zrozumiał ;)

Nie chcę się prześcigać, czy jest coś nowego, czy nie. Faktem jest, że żadna z osób które napisały, że nie ma w artykule nic nowego sama nie odważyła się napisać nawet 3 słów odkrywczych na temat link buildingu. To wygląda dosyć kuriozalnie ;)

Sugeruję skończyć z przerzucaniem się na temat czy jest coś nowego, czy nie. Dużo lepszą drogą byłoby np. uzupełnianie poszczególnych wypowiedzi(metod link buildingu) o własne spostrzeżenia. Może skupimy się na tym?

Pozdrawiam.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

@Radek - Ja nie przeczytałem tych wypocin i nadal będe twierdził, że nic nowego Ci "eksperci" nie powiedzieli. Napisałem też już wyrażnie: od dawien, dawna NIC sie nie zmieniło w pozycjonowaniu. Wciąż polega to na tym samym: NA LINKOWANIU. Jedyne co się zmienia to, że link, który mógł być ważny pół roku temu teraz nie ma znaczenia a ważne są linki z innych źródeł.

Co do odwagi na temat wypowiadania się na temat link buildingu to sądzę, że wiele osób nawet sobie ( )( ) nie zawraca aby niektórych uświadamiać na czym polega robienie Topów.

widzę tu pieniaczy-specjalistów którzy wszystko wiedzą o linkowaniu, sami nie podzielą się swoją wiedzą ale będą krytykować że "nic odkrywczego". Idąc tym tokiem myślenia to i na tym forum już więcej się nie odkryje wiedzy tajemnej więc po co tu zaglądać? Żałosne...

Jako, że dzieci(moje, własne, nie że przytyk do kogoś) płaczą niespokoją nocą to może pokuszę się o podsumowanie "wątku i zarzutów ;)"

Wg mnie (a przynajmniej mi) nie chodzi o to, że ktoś zazdrości, współczuje, neguje wiedzę posiadaną przez autorów omawianego artykułu, mnie (powtarzam mnie) bardziej zaciekawiła rekcja tego forum na tezy zawarte w owym arcie. Naprawdę nie uważam się za SEO magika, raczej rzemieślnika, który musi popracować nad systematycznością i milionem innych rzeczy, ale kurcze Panie i Panowie, ja to na serio wszystko (no 99,9%) wcześniej wiedziałem, poprzez swoje jakieś tam testy, ale większość naprawdę przez lekturę tego forum.

Nie chodzi o to, że ktoś podważa Waszą wiedzę, doświadczenie - ba ja je bardzo szanuję i jak mawia Kazek Węgrzyn, fajnie naprawdę fajnie się to czytało, ALE

doszliśmy do takiej ściany, że np. Zgred (przepraszam Paweł, ale wisz, sława i magia nicka) lub inna znaczna persona na PiO napisze wkrótce:

"dodawanie linków z zadbanych wordpresów, uprzednio podlinkowanych linkami ze stron o znacznym TR, które wrzucimy w piramidę oraz umiejętnie podlinkujemy SWL'em, a następnie wynik pracy podkatalogujemy w zadbanych seokach i indexu - działa"

To pojawi się rzesza ludzi, która napisze - wow, fantastyczny art, odkrywczy, lepszy niż PiO, jak na to wpadłeś, czy dasz kody do zgred.pl itp. itd., ktoś inny powie

"kurcze Zgred, wiemy to" - zostanie pożarty :)

jak czytam:

Pamiętajmy że "Guru" dali pewne wskazówki' date=' i jest jedna różnica, skąd może ktoś wiedzieć czy po tygodniu czytania forum to prawda czy też nie ?

Można powiedzieć.. "Nic nowego nie powiedzieli... " - to jest odpowiedź typowo zadufanych ludzi którzy myślą że zjedli wszystkie rozumy.

[/quote']

To aż się prosi spytać - a skąd wiesz, że Guru nie sprzedają Ci w tym arcie niedziałających już sposobów? Bo skoro napisało to >30 osób, to >300 z tego skorzysta, nie testując nowych rozwiązań, które są może lepsze?

widzę tu pieniaczy-specjalistów którzy wszystko wiedzą o linkowaniu, sami nie podzielą się swoją wiedzą ale będą krytykować że "nic odkrywczego". Idąc tym tokiem myślenia to i na tym forum już więcej się nie odkryje wiedzy tajemnej więc po co tu zaglądać? Żałosne.

osobiście dowiedziałem się więcej nowego z tego forum, niż z tego arta :)

Wybaczcie długość posta, jest on on odwrotnie proporcjonalny do długości snu, a poza tym, chciało mi się, więc uszanujta to :P

dobrej nocy!

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Bo taka prawda z tym, że ktoś zostanie pożarty, dajmy na to:

Linkuj z różnych skryptów (katalogi, blogi, fora itd.), z domen jak najwyższej jakości.

Oczywiście schematom mówimy nie, zatem na tym etapie istotne będzie, żeby troszkę pomieszać: zarówno skrypty na których się znajdą nasze linki (katalogi, fora, blogi, społecznościówki, jak również nasze własne zaplecze).

Kilka osób pisze by różnicować, dla mnie to bzdura, bo to NIE MA W OGÓLE ZNACZENIA dla Google, dajmy na to ktoś ma blog na Onecie, czemu ma zazwyczaj 1000 linków tyko z innych blogów Onetu i jest ok? Czemu ktoś tylko na seokatalogach jedzie jakieś proste frazy i też jest ok? Bo Google na skrypt nie wraca uwagi i nie uwierzę w filtr za linki z 1 rodzaju skryptu, tutaj ma co innego znaczenie - anchory, opis koło linka itp.. Co dla Google zastanówmy się jest bardziej naturalne, to że do bloga, czyli powiedzmy naszej zapleczówki linkują inne blogi z tej samej sieci blogowej czy nagle z 50 innych skryptów po 1 linku? Dla mnie to pierwsze. Aaa no to ja już swoją jedną wskazówkę dałem Fikas jak coś xD O podniecaniu się społecznościówkami też bym coś napisał, nawet Google się wypowiedziało, ale to już każdy sobie może doszukać, że to jeszcze nie te czasy i nic nie daje i linki z tego się praktycznie nie liczą. Jednym słowem, jeśli ktoś chce tylko zwiększać pozycje to niech to odpuści, bo to strata czasu (pomijam ruch, przykrycie innych linków przed konkurencją i inne plusy). Dlatego ja tam się nie podniecam, bo można poczytać, ale do serca wszystkiego bym nie brał co tam pisze.

a ja poczułem się lepiej, że tylko Xann został zaliczony do czarnych owiec z BH :) ale to chyba przez to, że ja na białych koniach wpadam na fora :D

w związku z tym - w najbliższym czasie szkolenie z Białego SEO... no i troszkę z czarnego:

szczegóły niebawem

:D

natomiast co do artykułu... a czego oczekujecie po artykule, który się pisze "na kolanie" w natłoku innych obowiązków? Jeśli oczekiwaliście, że nagle którykolwiek z nas tak charytatywnie i zupełnie dla przyjemności zdejmie gacie i pokaże wszystko, w jaki sposób robi topy w swojej agencji... no to wybaczcie, ale to byłoby naiwne z Waszej strony... nawet Was nie podejrzewam o taką naiwność, żeby nie rzec głupotę.

a najbardziej mnie zawsze bawią wypowiedzi w stylu (szkoda, że piszą to osoby, które lubię i szanuję) "wprawdzie nie czytałem, ale nie ma tam nic odkrywczego, a tak naprawdę to same bzdury"... robi wrażenie :P

dymna.jpg

widzę tu pieniaczy-specjalistów którzy wszystko wiedzą o linkowaniu, sami nie podzielą się swoją wiedzą ale będą krytykować że "nic odkrywczego". Idąc tym tokiem myślenia to i na tym forum już więcej się nie odkryje wiedzy tajemnej więc po co tu zaglądać? Żałosne...

@EliaSh - bez urazy Chłopie. Tu nie chodzi o żadne pieniactwo. Przez swoje wypowiedzi nie neguję też wiedzy osób, które zawarły swoje przemyślenia w tym artykule. Ale wyznaje dwie najważniejsze tezy i jeżeli Ty ich nie wyznajesz to znaczy, że w ogóle nie znasz sie na pozycjonowaniu.

Pierwsza teza: dobre linkowanie to SKUTECZNE LINKOWANIE. Nic dodać nic ująć. I jeżeli ktoś robi to zapleczem, katalogowanie, piramidkami, blastami, fikołkiem z wyskoku to wielkie brawa dla Niego za efekty.

Druga teza: ta jest ważniejsza niż pierwsza. Pozycje robi sie nie tylko wiedzą ale przede wszystkich swoimi testami, przemyśleniami, szybkimi reakcjami na spadki (czyli tym czego nie da się nauczyć od innych). Tyle razy pisze o tym Beerbant mimo, że nie jest moim Idolem/Mentorem ale tu akurat ma racje bez dwóch zdań: Myślenie u Pozycjonera TO PODSTAWA. I tutaj taki artykuł jest tylko Pomocą bo jak seowiec jest głupi bo myśli, że starczy e-web, blaścik, piramidka czy publiker to potem jest niestety tworzony odpowiedni temat w dziale Filtry/Bany.

@slaymer: zmień mleko bo widze, że podpijasz dzieciom :P

Poza tym jeśli mówimy o koniach to wole Fordy :D ewentualnie Volvo :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności