Skocz do zawartości

HOT! Link building 35 sposobów

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Odradzam próbowanie swoich sił na forach dla kobiet w ciąży i młodych matek. Co prawda obecnie jest ich od groma, ale ta grupa kobiet przebywa tam niemal 24/7 i ściśle moderuje każdy wpis przez co próba przemycenia linka kończy się jeszcze szybszym usunięciem.

A ja mam inne doświadczenia... ale może dlatego, że sama pisywałam na nich głównie w czasie ciąży, a teraz jako młoda mama, więc to nie było lanie wody tylko pisanie o konkretnych problemach :)

Ale do rzeczy... tylko na 1 forum miałam problem z przemyceniem linków w postach (w stopce były zablokowane). Kilka razy wstawiłam link jako źródło informacji pod zacytowanym fragmentem ze strony. Moderator usunął linka, a ja do niego na PW z reklamacją :) że cytowanie bez podania źródła jest naruszeniem praw autorskich, więc niech albo usunie także treść, albo pozostawi treść i przywróci linka. Jakie było moje zdziwienie, kiedy przywrócił link :)

O, i mały TIP się zrobił z tego, jak uniknąć usuwania linków z forów :)

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@ Lexy, popieram Ciebie. Przyznaję, że pisanie postów z linkiem na kobiecych forach wymaga wysiłku i sprytu, aby admin nie usunął. Jednak dlaczego miałbym je omijać? Przecież prawie każdy facet ma jakieś pojęcie o np. dzieciach, gotowaniu, więc napisanie dobrego posta nie powinno sprawiać problemów (tylko trochę czasu więcej zajmuje). Jeżeli dane forum jest mocno moderowane, to bardzo dobrze. Warto się starać o takie linki. To są ogólnie świetne jakościowo linki.

Może autor artykułu pisał posty słabe merytorycznie, takie na "odczepnego", z mało zaufanego konta?

Rzetelne pozycjonowanie. Gwarantowane efekty.

Strategia "anty Panda & Penguin".

www.seoagent.pl

A ja mam inne doświadczenia...

Lexy, to nie jestem autorem myśli, który zacytowałaś.

Między innymi robię także w branży kobiecej, Wykorzystuje także fora, blogi etc. z tej branży.

Wiem, że da się upychać linki tylko to trzeba robić z głową, zresztą jak wszystko w pozycjonowaniu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Źle mi się zacytowało :) Już zmieniłam.

Ja osobiście mam najgorsze doświadczenia z linkowaniem na forach motoryzacyjnych. Tzn. sama się na nich nie udzielałam tylko zlecałam takie kampanie, ale bez względu na to, czy post był mniej czy bardziej merytoryczny, linki z postów i ze stopek w większości przypadków były usuwane.

Ja osobiście mam najgorsze doświadczenia z linkowaniem na forach motoryzacyjnych...

...ale bez względu na to, czy post był mniej czy bardziej merytoryczny, linki z postów i ze stopek w większości przypadków były usuwane.

Też miałem takie przypadki, ale po wymianie na priv z adminem udało dojść się do porozumienia. Nieraz wystarczy po prostu grzecznie zapytać przed napisanie posta z linkiem o zgodę. ;) Jak się ma dobrą listę for moto., to się wie, gdzie link przejdzie a gdzie nie. Fakt jest, że trzeba się mocno namęczyć.

www.seoagent.pl

Ja osobiście mam najgorsze doświadczenia z linkowaniem na forach motoryzacyjnych.

Ciekawe, bo na takich forach mam trochę linków i trzymają się od lat. Może dlatego, że reklamowałem usługę zgodnie z tematyką forum/tematu?

Z jednym portalem (Fiesta) poszedłem na "układ" i forumowicze mają u mnie rabat a ja darmową reklamę :)

Sytuacja zależy jednak od konkretnych przypadków.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Może dlatego, że reklamowałem usługę zgodnie z tematyką forum/tematu?

Chyba nie myślisz, że na forach motoryzacyjnych reklamowałam stronę z innej branży? :)

Z jednym portalem (Fiesta) poszedłem na "układ" i forumowicze mają u mnie rabat a ja darmową reklamę :)

Sytuacja zależy jednak od konkretnych przypadków.

Właśnie, od konkretnych przypadków. O tym już wcześniej wspominałem. Akurat wspomniane forum "Fiesta" zezwoli za jakiś tam mały rabacik dla forumowiczów umieszczenia linka/banera w poście do np. strony firmowej/sklepu powiązanego z motoryzacją (pytanie jeszcze, czy nasz klient zezwoli nam w jego imieniu udzielać rabatu?).

Inaczej jest, jak chcemy linkować na nasze zaplecze, będzie trudno przekonać (jest większa szansa, jak się dobrze zrobi stronkę zapleczową tematyczną). Tutaj już raczej tylko trzeba liczyć na dobry humor admina :)

www.seoagent.pl

Przeczytalem niemal caly artykul, jutro go dokoncze. Na ten moment moge powiedziec tyle, ze wielu tzw. ekspertow twierdzi, ze warto pozyskiwac linki z anchorami typu: www.adres-strony.pl, kliknij tutaj, zobacz oraz nofollow. Pokrywa sie to z moimi obserwacjami w ostatnim czasie. Kiedys linki bez anchora zwiazanego ze slowem kluczowym nie mialy takiego znaczenia.

PS. Xann rozwalil system :D

Przeczytałem całość i się z leka rozczarowałem, liczyłem na coś lepszego.

mocy tekst B-))))) , to nie serial brazylijski gdzie akcja zaskakuje nawet wytrawnych pozycjonerow, to czyste Whait hat SEO , czyli zrób coś takniego żeby wszyscy o tym mówili ale kolega młody to nie zakumał o,co w tym chodzi.

Marketing internetowy dla firm

W sumie to nie wiem jakich tipów niektórzy oczekują. Pozycjonowanie to nie jakaś czarna magia tylko specjalizacja jak każda inna, gdzie diabeł tkwi w szczegółach i doświadczeniu. Nie da się przygotować uniwersalnych rad do wykorzystania na każdej stronie, bo do każdego projektu trzeba podejść indywidualnie i pod jego kątem szukać, jak go linkować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności