Skocz do zawartości

Co z tym zusem? firma

Site.net

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 178
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
gwiazdowski.jpg

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

- zatrudnieni na etacie (wtedy za nich składkę społeczną płaci kto inny więc to w zasadzie nie unikanie ale przerzucenie kosztów na kogo innego hehe)

Nie do końca tak jest, Wiesz że składki jak pracujesz na umowę o pracę , to ok. 50% składek idzie z Twojej wypłaty?.

- zatrudnieni na etacie (wtedy za nich składkę społeczną płaci kto inny więc to w zasadzie nie unikanie ale przerzucenie kosztów na kogo innego hehe)

Nie do końca tak jest, Wiesz że składki jak pracujesz na umowę o pracę , to ok. 50% składek idzie z Twojej wypłaty?.

Jasne ale już ze swojej działalności jej płacić nie musisz (prócz zdrowotnej oczywiście - kolejna bzdura) - w tym kontekście o tym napisałem.

Poza tym składki nie są płacone "z wypłaty". One są liczone "od" wypłaty - czyli im wyższą chcesz pensję płacić pracownikowi tym wyższą składkę będziesz musiał za pracownika uiścić - kolejna największa bzdura tego systemu. Nie jest to liczone jak podatek dochodowy jako "część" dochodu którą trzeba oddać państwu tylko jako "haracz" który trzeba dodatkowo zapłacić za to że się chciało pracownikowi zrobić lepiej :).

Oczywiście to czysto teoretyczne rozważanie bo w praktyce wiemy jak jest - koszt to koszt bez względu jak się go liczy :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Jakiś czas temu w podobnym temacie ktoś "mądry" napisał(to nie ironia, ja tu sie niewiele znam :D, że faktyczny koszt ZUS dla prowadzącego DG to (bodajże) 560zł.

Jak bym się nie gimnastykował to mi to nie wychodzi(księgowej co prawda nie pytałem), jak ktoś coś wie o tak "niskich" stawkach to piszcie :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Co nie zmienia faktu, że ten 1k PLN trzeba mieć i wyjąć z portfela oraz mieć jakieś sensowne przychody, aby móc od czego te składki odliczać... gorzej, jak przychodzi słabszy okres, wtedy wielu decyduje się zawiesić/zamknąć DG i przejść do szarej strefy, a wówczas ZUS ma figę z makiem.

Oryginalne życzenia noworoczne www.nanowyrok.pl | Znane aquaparki i parki wodne. | Terapia poznawczo behawioralna www.terapia-bielsko.pl w Bielsku-Białej.

Właśnie, cashnet :D

Wytłumacz prosto o co tu chodzi :D

Mianowicie, opłacając 1k zus z chorobowym(dobrowolne) odliczajac dochodowy jak by nie liczyć nie zejdziesz poniżej 800zł.

Skąd więc te "prawie" 600zł ? :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Mianowicie, opłacając 1k zus z chorobowym(dobrowolne) odliczajac dochodowy jak by nie liczyć nie zejdziesz poniżej 800zł.

Skąd więc te "prawie" 600zł ? :D

Stąd że 200zł zdrowotnego odliczasz od podatku więc to żaden koszt. Z kolei pozostałe niecałe 800zł (liczę razem z cudownym wynalazkiem FPiFGŚP na utrzymanie Urzędów Bezrobocia oraz chorobowym) trafia jako koszt do KPiR i pomniejsza podatek - summa summarum wychodzi więc że z własnej kieszeni musisz oddać te 650-700zł. I to jest tak jakby realny Twój własny koszt - nie wiem jak to fachowo nazwać...

Tyle że to znów teoretyczne rozważania bo jak jak kristofenes pisze - 1tys zł trzeba mieć i wpłacić - koniec kropka.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności