Skocz do zawartości

Co z tym zusem? firma

Site.net

Rekomendowane odpowiedzi

gorzej, jak przychodzi słabszy okres, wtedy wielu decyduje się zawiesić/zamknąć DG i przejść do szarej strefy, a wówczas ZUS ma figę z makiem.

Dlatego proponuję jeszcze podwyżkę o 50% a wtedy ludzie będę "odwieszać" dzialaność na czas wystawienia FV i tyle.

multikonto

• Odpowiedzi 178
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Optymaliacje w takiej formie jak fikcyjne zatrudnienie w WB to głupota, bo później kończy się to problemami z prawem. Istnieją dobre metody na optymalizację podatkową, już o jednej wspominałem. Optymalizacja będzie dobrym pomysłem kiedy będzie legalna, bo jak mam mieć problemy z prawem, to wolę już płacić ten zus.

Ale krus ma swoje ograniczenia, też się tym interesowałem. Nie jest tak, że będziesz prowadził sobie firmę, zarabiał 200 tysięcy rocznie i płacił 300 złotych na kwartał. Nie ma w 100% polskiego rozwiązania, które pozwala na oszczędności, chyba że ktoś ma etat + firmę. Żeby działać bez vatu, bez zusu, trzeba gdzieś wybyć.

ktoś ma etat + firmę

Wszystko można pogodzić. Zatrudnij się jako cieć, dostęp do wifi zwykle jest i możesz prowadzić byznes podczas pracy.

da się to pogodzić :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Przy etacie trzeba mieć 1600 brutto żeby nie płacić zus. Płaci się wtedy tylko 245 zdrowotnego

W tym roku było/jest jeszcze 1500 PLN brutto. A składka zdrowotna wynosi obecnie 254,55 PLN jeśli chodzi o ścisłość. W przyszłym roku będzie trzeba wyłożyć bankowo więcej....

Co do kreatywnych sposobów jest jeszcze taka możliwość:

Można również skorzystać "na skróty" ze stanu duchownego. Za osobę duchowną uważa się duchownego oraz członków zakonów męskich i żeńskich Kościoła Katolickiego, innych kościołów i związków wyznaniowych (z wyjątkiem alumnów seminariów duchownych, nowicjuszów, postulantów i juniorystów, którzy nie ukończyli 25 roku życia). Można zatem zebrać 100 osób, wierzących w cokolwiek, stworzyć związek wyznaniowy i ustanowić osoby duchowne. Najlepiej w niewielkiej miejscowości, w celu obniżenia podatku od osób duchownych. Oczywiście taki wariant należy rozpatrywać jedynie teoretycznie, jednak jak wiadomo, Polak potrafi.

Źródło:

https://www.vat.pl/optymalizacja_zus_przedsiebiorcow_1507.php

Myślę, że można by lekko z tego forum zebrać 100 chętnych osób i np. wierzyć w boga TrustRank :D

Oryginalne życzenia noworoczne www.nanowyrok.pl | Znane aquaparki i parki wodne. | Terapia poznawczo behawioralna www.terapia-bielsko.pl w Bielsku-Białej.

Myślę, że można by lekko z tego forum zebrać 100 chętnych osób i np. wierzyć w boga TrustRank

Wielu wierzy ale jak to z Bogiem, nikt Go nie widział.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności