Skocz do zawartości

Co z tym zusem? firma

Site.net

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 178
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zus to ciężki orzech do zgryzienia. Na początku nie płaciłem go działając w Inkubatorach. Ale tam można działać przez 2 lata, i bodaj tylko do 30. Jest jeszcze druga opcja, czyli American International Corporation, gdzie takich ograniczeń nie mają. Na fakturach nie ma vatu, kasa wypłacana na umowę o dzieło. Jeśli 2013 będzie tak kiepski jak się zapowiada, to poważnie przemyślę alternatywy, bo ostatnim na co licze, jest godziwa emerytura za płacenie po 1000 złotych miesięcznie przez 40 lat.

no to sie nie oplaca , bo 700 zl musialbym pracodawcy dawac plus skladke na firme 300 zl

wiec 1 tys,

a jest tu moze ktos kto za granica zalozyl firme lub cos podobnego?

albo podajcie swoje sposoby jakie macie na zmiejszenie ZUSu

Jedź za Odrę koło Szczecina, ponoć są tam miejscowości gdzie większość to Polacy. W Niemczech jest obowiązkowa składka zdrowotna u prywatnego ubezpieczyciela która wynosi 60 euro. Jest jeszcze kwota wolna od podatku 8000 euro.

https://eurokomm.gemeinwesenberatung-demos.de/downloads/Poradnik%20praca%20w%20niemczech2.pdf

A i uważaj żebyś się nie załapał na podatek kościelny ok. 10%. Pewne będziesz musiał się wypisać z kościoła :D

bo jaki sens jest placic 1 tys zloty miesiecznie jak mozna duzo mniej,

Kolego jakbym miał tyle płacić miesięcznie na ZUS to bym chyba się załamał. Policz ile kasy.

1k*12m*30lat=360 000 a przy 40 latach 480 000 tys plus odsetki jakieś 5-6% rocznie od lokaty

Całkiem nieźle. spokojnie mln bym miał!!

No to może zdradź tą tajemnicę jak płacisz mniej, bo niestety ja płacę i też czasem się załamuję jak mi brakuje i trzeba kombinować skąd dołożyć.

Jedynym wyjściem jak ktoś napisał, to jest zatrudnienie w innej firmie na umowę o pracę, nie wiem czy sam nie skorzystam z tego tak dla picu - jako rozwoziciel pieczywa do sklepów czyli praca z tego co gadałem ze znajomym od jakiejś 4 rano do max 8 i umowa o pracę od razu. Tylko pytanie ile da rade tak pociągnąć ? Mniej się płaci zusu to fakt, ale inaczej jest pracowac przy komputerze a inaczej dwie prace łapać na raz.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

od jakiejś 4 rano do max 8 i umowa o pracę od razu. Tylko pytanie ile da rade tak pociągnąć ? Mniej się płaci zusu to fakt, ale inaczej jest pracowac przy komputerze a inaczej dwie prace łapać na raz.

To zleży czy masz już klientów czy jeszcze nie.

Dzisiaj szykując do pracy w TV jeden mądry człowiek powiedział, ze obecnie nie ten jest patriota co rzuca kamieniami w policje, a ten co płaci podatki, zachowuje się w przyzwoity sposób, pomaga w miarę możliwości ludziom którym się powodzi gorzej. Wiec ja uważam że ZUS jak i inne podatki tzreba płacić, a jeśli ktoś zamiast dochodowego woli zainwestować czy kupić w lizing samochód to niema w tym nic złego, tylko napędza gospodarkę.

Co do ucieczki do kRUS to nie każdy rodzaj działalności można prowadzić będąc na KRUSie, to raz, dwa to to że na pewno dni KRUSu już policzone. Inna kwestia że w Polsce ZUS jest stanowczo za drogi jak dla małych firm, w Czechach to ok 400-500 zł, pełny a nie ulgowy.

Ogólnie płacąc regularnie ZUS w Polsce w pewien spsoć uwiarygodniacie firmę, co tez ma swoja wartość, można się starać o pieniędzy unijne, kredyty inwestycyjne i td.

Takie moja prywatne zdanie.

Dzisiaj szykując do pracy w TV jeden mądry człowiek powiedział, ze obecnie nie ten jest patriota co rzuca kamieniami w policje, a ten co płaci podatki zachowuje się w przyzwoity sposób, pomaga w miarę możliwości ludziom którym się powodzi gorzej.

Wszystko pięknie i ładnie, powiedz to np bossom TVN czy innych kooop gównach. Nawet Palikot ma spółki na Cyprze.

Ogólnie płacąc regularnie ZUS w Polsce w pewien spsoć uwiarygodniacie firmę, co tez ma swoja wartość, można się starać o pieniędzy unijne, kredyty inwestycyjne i td.

Pełna zgoda co do pieniędzy unijnych. Chyba lepiej wygląda firma z adresem w londynie niż w waiwe?

Pełna zgoda co do pieniędzy unijnych. Chyba lepiej wygląda firma z adresem w londynie niż w waiwe?

Jeśli fundusze unijne ale z polskiego budżetu unijnego to firma zarejestrowana w UK nie może się starać o takie dofinansowanie.

A czy lepiej wygląda? dla mnie lepiej wygada jak z Polski, bo nie idą na łatwiznę, może i grosze ale zostawiają coś w budżecie, a za te pieniędzy funkcjonuje państwo. Oczywiście nie można paczyć że ktoś am Cyprze inne na innych wyspach. Mozę jestem "głupi", ale uważam że podatki tzreba płacić, w trwalej perspektywie to się opłaca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności