Skocz do zawartości

Co z tym zusem? firma

Site.net

Rekomendowane odpowiedzi

Ja choć ZUSu nie lubię, to ktoś ci tutaj mądrze napisał, lepiej dorobić te 300 do 600 zł na UoD, i żadnego wstydu w tym nie widzę, choćbyś zarabiał i 4 tyś, pieniądz nie śmierdzi, (a można nic więcej;) niż zakładać firmę wielobranżową co się zajmuje, hodowlą jedwabników, reklamą w sieci, oraz powiedzmy no.. zabezpieczenie imprez masowych (a o pracy na etacie nie mówimy?;) - Wyobrażasz sobie to?

co innego, pracujesz na etacie, firmę masz jako rolnicze zaplecze, i dorabiasz na UoD w reklamie chyba lepszy schemat?

Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego..czyli do (_!_)

Gdybym ja, albo inni nie płacili ZUSu to może moja babcia po 40 latach, nie otrzymywałaby tej szalonej emerytury 1000 zł podobnie jak dziadek, więc ja patrzę na to tak, ja rypię na nich, i to jest mój za..obowiązek podobnie jak na rodziców (którym kiedyś przyjdzie pomóc, bo nie wiem jak inni, ale rodzina to rodzina, choćbym miał ojcu pampersa zmieniać a matkę do wanny zanosić)

Więc nie pytaj się po co.. bo pocą to się nogi nocą ;)

Chcesz tak koniecznie płacić KRUS, ale zrozum, że się nie nadajesz, i wałek nie przejdzie, ja chciałem uczciwie też się nie dało.. mogłeś się Kargulem urodzić, problemu by nie było..

Kombinować, to nie znaczy oszukiwać, można 10 razy sprzedać tą samą rzecz, 10 różnym osobom, a można i jedną rzecz, sprzedać 10...teraz widzisz różnicę w kombinowaniu a celowym oszustwie?

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

• Odpowiedzi 178
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tylko mysliscie ze skad niektore firmy maja duzo kasy albo jakis palikot?

bo maja firmy za granica albo sa w krusie ,

i nie rozumiem czemu ktos mnie tu obraza ze jestem nie pokorny,

zalozylem ten temat zeby podyskutowac a tu mnie ktos juz obraza,

kazdy ma swoje zdanie i je wyraza, wiec nie potrzebne sa te zle uwagi w moja strone

ale ja nie mowie ze oszukiwac trzeba, trzeba poprostu szukac luk w prawie bo to jest najlepsze,

ale kogo interesuje czy jestem wielobranzowy czy krus albo czy zus?

jak mam dobre uslugi i dobrze je wykonuje to nikt na to nie patrzy:)

i nie wierze ze jak bedziemy wszyscy placic zus i podatki to bedzie lepiej

bo jest coraz gorzej :) wiec to i tak nic nie zmieni

zmieni tylko sie wtedy gdy wszyscy politycy odejda z rzadu i beda nowi ludzie zamiast ich,

a nie ci sami non stop w tej polityce,

Palikot zaczynał odm przekrętów w innej epoce, zresztą nie patrz na innych, patrz na siebie, nikt ciebie nie obraża..

to że jedni kradną, nie upoważnia nas do tego, by robić to samo, nie słyszałem o firmach będących w KRUsie, i zajmujących się reklamą (musi być powiązane z rolnictwem, agroturystyka etc)

Zdziwiłbyś się jak na to nikt nie patrzy, powiedzmy profil nr 1

Praca na etacie (masz obowiązek poinformować pracodawcę o DG) pracujesz w markecie, a bawisz się w reklamę (już może się pojawić sprzeczność, bo pracodawca pomyśli, a może to konkurencja?) Ja swojemu mówiłem, że musiałem, tłumaczyłem etc..

nie wypowiem się więcej bo doświadczenia innego nie mam, ja musiałem DG, pod ziemię i zyski (choć jako takie nie duże) ale założyć..bo ani wykształcenia rolniczego, ani ze mnie rodowity rolnik, ani nic nie wiedziałem na ten temat (baa robiłem dopiero uprawnienia na T),

To że lepiej nie będzie nie znaczy że ma być gorzej już teraz, to jak ze zdrowiem, dziś jest okej, ale za 30 lat (źle ci nie życzę) będzie jeszcze gorzej?

Kapiszi?

Chyba masz złe mniemanie co do emerytury z KRUSu, czy tam renty, ale niech ci pozostanie ono, w momencie obecnym, że jest to taka i taka opcja, by nie płacić ZUSu ;)

Pomysł zatrudnienia się na etat, tylko po to, aby zaoszczędzić 750 zł na ZUSie uważam za nonsensowny. Bo to przecież jakieś min. 9h wycięte z doby, pytanie czy przez te 180h w miesiącu nie jesteśmy w stanie sami sobie wypracować takiego zysku...

Raczej nie wyobrażam sobie, żeby na prawdę profesjonalnie prowadzić firmę z doskoku, chyba że ktoś już ma tak wszystko poustawiane, że wystarczy mu poświęcenie dziennie 2-3h.

Oczywiście przy pracy na etacie + DG wpadnie jeszcze do kieszeni 1100 zł netto wypłaty, ale pytanie też jakim to działanie na 2 fronty będzie okupione kosztem zdrowia za parę lat...

Chyba, że ktoś ma ciepłą posadkę po znajomości na państwowym stołku, gdzie w większości jego robota ogranicza się do przystawiania kilku pieczątek, a najlepiej jeszcze jak może w tzw. międzyczasie przypilnować swojego biznesu.

Ale przede wszystkim pracując na etacie i mając DG sytuacja nie jest już tak wesoła, gdy zachorujemy i będziemy na tzw. L4 Wówczas tak na prawdę w swojej firmie nie możemy NIC pracować, bo nawet tak prozaiczna sprawa, jak wystawianie FV podczas choroby była rozważana przez Sąd Najwyższy, na szczęscie na korzyść przedsiębiorcy, ale czytałem o przypadkach, że niektóre ZUSy dalej to kwestionują...

Oryginalne życzenia noworoczne www.nanowyrok.pl | Znane aquaparki i parki wodne. | Terapia poznawczo behawioralna www.terapia-bielsko.pl w Bielsku-Białej.

no to jest dobre zatrudnic sie gdzies i firme prowadzic,

pamietam jak chodzilem do technikum informatyczne i zawsze sie zastanawialem po co koles ktory ma firme pracuje w szkole,

a on jednak myslal bo pracowal jako nauczyciel chociaz z nami nic nie robil ob siedzial i sie zajmowal sie swoim laptopem,

wiec najlepiej ich do szkoly uczyc informatyki :D

siedzisz dajesz dziecia zajecie zeby sobie na necie posiedzieli czy na FB a ty zajmujesz sie firma w tym czasie i placisz miejszy zus to jeszcze zarabiac 1500 zl :D bo tyle zarabia zwykly nauczyciel :)

Tylko pracując na kasie po nocnej nasiadówce przed komputerem uważaj, aby nie zrobić manka, bo wtedy Twój biznes będzie musiał finansować pracę na etacie, aby saldo się zgadzało :)

Opcja ze stróżem nocnym chyba jest najlepsza, ale to i tak kosztem zdrowia, bo po paru latach bardzo duże prawdopodobieństwo problemów z bezsennością...

Oryginalne życzenia noworoczne www.nanowyrok.pl | Znane aquaparki i parki wodne. | Terapia poznawczo behawioralna www.terapia-bielsko.pl w Bielsku-Białej.

Idź na stróża nocnego

i myślisz, że to zła fucha? mógłbym powiedzieć, że po części, tak się nazywa to co robię, lecz uwierz, nie każdy jest w stanie, przeganiać spod galerii handlowych pijanych dzieciaków, czy nawet..gorsze patologię (trza mieć jaja) do tego strasznie duża odpowiedzialność (mówimy o galeriach, gdzie masz pamiętaj, różne podmioty, od jubilera po apteki)

Do tego wszelakie uprawnienia (no chyba, że mówimy o rencistach, ale takich na nocnych stróżów już nie biorą, bo trzeba mieć, chociażby kurs, licencję ewentualnie zezwolenie na broń)

Nie rozumiem, jak można śmiać się z pracy w Tesco, zapraszam, 1600 zł mają ci co chcą (a raczej TE) i nie marudzą i nie narzekają

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności