Skocz do zawartości

Optymalny czas ładowania witryny i narzędzia

r3solved

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Postawiłem stronę na wordpress, czasy ładowania wynosiły w zależności od narzędzia ponad 3 i ponad 4 sekundy. Po przeczytaniu paru blogów wybrałem i zainstalowałem wtyczki: Hyper Cache, DB Cache Reloaded oraz WP Widget Cache. Niestety poprawa czasu ładowania strony nieznacznie wzrosła. Tak więc jakimi narzędziami najlepiej sprawdzić czas lądowania witryny oraz jaki jest optymalny czas (akceptowalny przez google).

Użyte narzędzia do testów:

https://test.watchscript.pl/

https://tools.pingdom.com/fpt/

• 4 tygodnie później...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ograniczeń hostingu nie przeskoczysz żadnymi wtyczkami. Poza tym czas ładowania zależy też od liczby jednoczesnych połączeń nawiązywanych np. przez przeglądarkę.

Zwracałbym raczej uwagę na komfort użytkowników niż gołe statystyki pierwszego ładowania strony, a w tym może pomóc np. scalanie css, js i obrazków do pojedynczych plików oraz reguły cache w htaccess - wtedy po pierwszym załadowaniu zaciągana jest większość stylizacji, a potem już prawie sam html i fotki się ładują - jest sporo szybciej.

Google podobno bierze pod uwagę czas ładowania strony, ale to jest niemal na pewno mało znaczący parametr i przejmować to się trzeba, jak na odpowiedź serwera czeka się powyżej kilkunastu sekund.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności