Skocz do zawartości

Filtr na wszystkie produkty?

sklepikarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pracuje w sklepie internetowym i ostatnio dostaliśmy filtr na praktycznie wszystkie produkty - long tail w zwiazku z tym mam parę pytań. Czy to możliwe że linkując jakąś kategorię nic np pralki bosh w filtr wpadły wszystkie produkty z danej kategori a samo słowo pralki bosh było dalej na wysokiej pozycji? Strona była linkowana z różnyh katalogów, profili, komentarzy itd różne anchory, nie było swl a 12 spadek odwiedzin o 60% a po nazwie produktu nawet nie ma co nas szukać. produkty spadły od 10 pozycji dół do ponad 100, w ostatnim czasie nie robiliśmy co naszym zdaniem mogłoby nam zaszkodzić. Generalnie będę wdzięczny za podpowiedzi jak z tego wyjść zmiana domeny nie wchodzi w grę oraz może ktoś miał podobny przypadek i podzieli się powodem otrzymania filtra

Dodam jeszcze że wszystkie główne frazy dalej są na wysokich pozycjach

A co z tym że linkując jakąś kategorię nic np pralki bosh w filtr wpadły wszystkie produkty z danej kategorji a słowa kluczowe na która były linkowane kategorie są wysoko, czy nie jest tak że jak linki kategorii były by przyczyną to i słowa na które była linkowana by Polecialy? Czy ostatnio byłaś jakas aktualizacja algorytmu ?

Przesycenie słowami kluczowymi, mała zmienność anchorów na podstrony, linkowanie z kiepskich miejsc bla bla bla bla...Długo można wymieniać. Może po prostu teraz namierzono Twoją witrynę za błędy z przeszłości :P

Bez adresu nie pomożemy.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

To było tam 2-3 dni temu czy jakoś tak? Bo coś tam mieszał algo, po statystykach różnych serwisów patrząc spore cięcie na trafic ze złożonych zapytań, długiego ogona było gdzieś tak 17stego listopada.

, a teraz napisz coś o wartościowych linkach ...

a jeszcze jest coś takiego ;), jak każdy link jest nietaki, zły, manipulaujący itp. bullshit

Przesycenie słowami kluczowymi

W sumie realnie w praktyce się chyba nie da tego zmierzyć, ostatnio coś tam jakiś filmik widziałem M. Cuttas'a i tyle z niego zrozumiałem, że nawet jak nie upychasz celowo słów kluczowych to może i tak upychasz, bo teraz się nie patrzy na merytorykę tylko liczy słowa kluczowe i niekluczowe :faja:

sklepikarzu - powiem tak, jak się rozejrzysz to zauważysz ile w sieci dziennie pojawia się tego typu tematów, a przyczyn może być pierdyliard, oni -Google przechodzą już samych siebie, żeby wymyślać coraz to dziwniejsze preteksty na uwalanie stron zarabiających w sieci, przy okazji uwalają też te nie zarabiające i inne. Docelowo w sieci mają zostać tylko serwisy Google i duzi przyjaciele, którzy podobno jak plotka głosi podpisują z nimi umowy. Jak masz ogrom forsy i potężne możliwości działania w internecie, i zostaniesz przyjacielem Google, to możesz publikować nawet kopie, indeksować wyniki wyszukiwania i sztucznie generowane podstrony, a to wszystko zajmie całe topy.

G.Prawda jak najbardziej yakie linki istnieją np. do linków "lubianych przez google naleza linki z forów internetowych, dobrych stron zapleczowych, blogów tematycznych itd. Linki z katalogów, komentarzy, profili to linki drugiej kategori . Takimi linkami można fajnie dopalić stronę, ale wykorzystywać takie je jako główne linki pozycjonujące, to jest to ryzykowana sprawa.

Noi to w tym jest najgorsze że google machnąło palcem i nagle nie zarabiasz i teraz szukaj sobie powodów

No tak to wygląda, a nawet jak je znajdziesz i wyeliminujesz to i tak prawdopodobnie Ci to nic nie da. Taka polityka Google, uwalać, uwalać wszystkich wyrzucać i wymyślać coraz to bardziej żenujące i absurdalne zasady, żeby udawać, że na pewno był jakiś pretekst. Ewidentnie mi się to z ZSRR kojarzy ;):

1. Promowanie donosicielstwa

2. Chęć kontrolowania wszystkiego i wszystkich

3. Daj mi człowieka[stronę], a znajdę na niego paragraf [wytyczną]

4. Władza wszystko może

;). No powiedzcie że nie...

Niestety na dzień dzisiejszy nie mamy wyboru co do wyszukiwarki.

jakoś pod koniec listopada google zaczęło mieszać z pozycjami. i trwa to dzisiaj :D.

możliwe że znowu zapuścili jakiś algorytm (moze pantera... - oni lubuja sie w zwierzakach)

Albo podasz adres strony i będziemy mogli ją sobie sprawdzić (zerknij też do narzędzi dla webmasterów, czy nie dostałeś jakiegoś powiadomenia), albo będziesz musiał u kogoś zamówić audyt i masz szczegółową analizę bez podawania adresu na forum ogólnym.

Nikt nie jest w stanie w ciemno odpowiedzieć na Twoje pytanie. To może być filtr, ale równie dobrze mógł wkraść się jakiś błąd na stronie, przez który Google nie ma dostępu do podstron, albo np. na linki do nich zostało nałożone nofollow. Przykładów jest więcej - te mi przyszły do głowy, bo już widziałam takie przypadki.

4. Władza wszystko może

Myślę, że tego można się trzymać, a uwalić mogli Cie dla tego, że nie płacisz im haraczu. Tyle i aż tyle mam do powiedzenia.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności